Ζοζεφίν: “Στην ΕΡΤ είναι αυστηροί στο ζήτημα Eurovision – Περιμένω πρόταση”!

Στην Ελίνα Κοτανίδου για την εκπομπή της Μπέτυ Μαγγίρα, Ποιος Είναι Πρωινιάτικα, μίλησε η Ζόζεφιν η οποία μεταξύ άλλων απάντησε και στο ερώτημα πότε θα την δούμε στην Eurovision για την Ελλάδα, δίνοντας μία απάντηση που και αποσαφηνίζει πολλά, αλλά και ξεκαθαρίζει πως τουλάχιστον για το 2023 δεν υπάρχει περίπτωση να την δούμε με τα χρώματα της χώρας μας.

Θα ήθελα πολύ να εκπροσωπήσω την χώρα μας την Ελλάδα…αλλά μέχρι να γίνει αυτό, ξέρεις είναι και λίγο αυστηροί αυτοί εκεί πέρα (στην ΕΡΤ). Αν έρθει η πρόταση θα ήθελα πάρα πολύ.

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου αν θα εκπροσωπούσε την Κύπρο αν λάμβανε κάποια πρόταση από εκεί, η Ζόζεφιν απαντά ευθαρσώς: Με την Ελλάδα!

Με δύο ουσιαστικά προτάσεις η Ζόζεφιν ξεκαθάρισε πράγματα και σενάρια, που πολλοί επιμένουν να διακινούν, γνωρίζοντας τις περισσότερες φορές πως πρόκειται για αποκυήματα απλά της φαντασίας τους.

  1. Η Ζόζεφιν περιμένει απευθείας ανάθεση (πρόταση) και δεν θα έμπαινε σε μία διαδικασία όπως αυτή που πραγματοποιεί η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας πλήρως και όσα κατά καιρούς έχουμε αναφέρει και εμείς εδώ στο Eurovisionfun, πως αυτή η εσωτερική επιλογή δεν “ταιριάζει” σε καλλιτέχνες όπως η Ζόζεφιν και την αποφεύγουν, γνωρίζοντας ίσως πως δεν θα είχαν πιθανότητες επιλογής. Η ΕΡΤ δεν κάνει πρόταση σε κανέναν καλλιτέχνη, έχει μία διαδικασία στην οποία συμμετέχουν όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν, κάτι τελείως διαφορετικό δηλαδή από αυτό που περιγράφει η Ζόζεφιν : Περιμένω πρόταση…
  2. Το σημαντικότερο κατά την άποψη μου από όσα αναφέρει είναι η φράση: “ξέρεις είναι και λίγο αυστηροί αυτοί εκεί πέρα”. Η Ζόζεφιν εδώ όσο πιο διπλωματικά και ευγενικά γίνεται ουσιαστικά παραδέχεται ότι τα καλλιτεχνικά κριτήρια της επιτροπής που επιλέγει την ελληνική συμμετοχή τα τελευταία χρόνια δεν συμβαδίζουν με το μουσικό δρόμο που ή ίδια έχει επιλέξει. Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο την Ζόζεφιν, απλά αυτή έχει το θάρρος, αλλά και την κριτική σκέψη να το αντιληφθεί.
  3. Η αποκάλυψη που για πρώτη φορά κάνει η Ζόζεφιν στην συνέντευξη αυτή είναι πως δεν θα επιθυμούσε να εκπροσωπήσει την Κύπρο ή οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας. Αυτό είναι κάτι που για πρώτη φορά αναφέρει και έχει την σημασία του, καθώς πάρα πολλοί φίλοι του διαγωνισμού από την Κύπρο, κάθε χρόνο την αναφέρουν ως μία επιθυμητή εκπρόσωπο.

Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την Ζόζεφιν και την πορεία της στα μουσικά πράγματα της χώρας, είναι όμως η πρώτη ουσιαστικά ερμηνεύτρια που δείχνει να αντιλαμβάνεται πλήρως την στρατηγική της ΕΡΤ όσο αφορά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όταν πολλοί υποτίθεται fans επαναφέρουν κάθε τόσο το όνομα της, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει καμία πιθανότητα να την δούμε τα επόμενα χρόνια στην σκηνή της Eurovision.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη της Ζόζεφιν ΕΔΩ

Πως σας φαίνονται οι παραπάνω δηλώσεις της Ζόζεφιν; Πείτε μας τα σχόλια σας παρακάτω!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Δημήτρης
    Δημήτρης says:

    Εγω προσωπικά θα ήθελα να την δω. Βλέπω πολύ κόσμο να μην την θέλει ενώ παράλληλα αναφέρουν ότι θα ήθελαν κατι up tempo το οποίο δεν έχουν και να προτείνουν καπιον που δεν έχει ήδη πάει και από ότι εχω δει η εν λόγο καλλιτέχνης κάνει σόου με πολύ καλή αισθητική ανάλογα με αυτό που πρεσβεύει. Ενώ τέλος σχετικά με την πρόταση στην ίδια από την ερτ δεν μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση αφού μιλάμε για και για μια επιχείρηση ουσιαστικά αν στείλει τραγούδια και δεν την επιλέξουν ούτε καν στους τοπ 5 θα έχει μια κακή εικόνα για το brand που είναι το όνομα της.

    Απάντηση
  2. KonstantinosEV
    KonstantinosEV says:

    Τα ίδια έγιναν και με τη Φουρειρα.
    Προσωπικά στη Josephine βλέπω συνέχεια την προσπάθεια της να εξελίσσεται.
    Όταν ξεκίνησε κανείς δεν περίμενε την πορεία της και βλέπουμε όλοι ότι κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη, πολύ καλύτερη.
    Με μια δυνατή ομάδα πίσω της γιατί πάντα οι ομάδες γράφουν ιστορία θα μπορούσε να τα πάει παρά πολύ καλά γιατί είναι πολύ εργατική και δυναμική ΠΛΕΟΝ, γεγονός που μετράει παραπάνω από το να είχε φωνάρα πχ.
    Η ΕΡΤ δεν είναι αλάνθαστη και το ξέρουμε όλοι αυτό. Πχ το Onira της Evangelia απορώ πραγματικά γιατί δεν ήταν έστω στην 5αδα

    Απάντηση
  3. Θοδωρής
    Θοδωρής says:

    Εύχομαι να μην πάει ποτέ με την χώρα μας η εν λόγω “τραγουδίστρια”! Μου αρέσει που περιμένει να της κάνουν και πρόταση από την ΕΡΤ! Αν πάντως για κάποιο λόγο αλλάξει καλλιτεχνική κατεύθυνση η ΕΡΤ και την επιλέξουν στα επόμενα χρόνια, να ξέρετε ότι θα έχει την κατάληξη της Τσαγκρινού!

    Απάντηση
  4. Χρήστος
    Χρήστος says:

    Περιμενει προταση? Που συμμετείχε το 2013 στον ελληνικο τελικο και ματωσαν τα αυτια μας. Ξαναλεω περιμενει προταση? Προταση? Τοση μεγαλη καριερα και εμπειρία εχει που περιμενει απευθειας αναθεση? Δεν ειναι αυστηροί εκει στην Ερτ. Εχουν επιτελους λιγο γουστο. Ιδεα δεν εχει τι της γινεται

    Απάντηση
  5. Κωστας
    Κωστας says:

    Τα τελευταία χρόνια έχουμε χαράξει συγκεκριμένη πορεία στη eurovision.
    Πόσο θέλουν να αντιληφθούν μερικοί ότι εποχές τυπου El diablo / This is Love / Yassu Maria /secrret combination etc έχουν μείνει στην ιστορία?

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *