Ηνωμένο Βασίλειο: 30 Σεπτεμβρίου η ειδική επιτροπή αξιολόγησης στην Γλασκώβη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του STV News, η επιτροπή που θα καθορίσει την πόλη υποδοχής της Eurovision 2023 πρόκειται να επισκεφθεί τη Γλασκώβη στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αντιπροσωπεία του BBC που θα καθορίσει την πόλη που θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 πρόκειται να επισκεφθεί τη Γλασκώβη αυτή την Παρασκευή, για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αξιολογήσεις για την τελική επιλογή της πόλης υποδοχής για τον επερχόμενο διαγωνισμό.

Το OVO Hydro έχει χωρητικότητα έως και 14.500 όρθιους θεατές και άνοιξε στο κοινό το 2013. Το OVO Hydro χρησιμοποιήθηκε επίσης στα γυρίσματα της ταινίας της Eurovision, Eurovision The Story of Fire Saga, όπου έλαβε χώρα ένας φανταστικός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Εδιμβούργο. Επίσης, η Γλασκώβη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και η τέταρτη μεγαλύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο με πληθυσμό πάνω από 635.000 άτομα.

Η EBU και το BBC ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Γλασκώβη και το Λίβερπουλ είναι οι δύο τελευταίες πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση της Eurovision 2023.

Ο διαγωνισμός του 2023 θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός από το 1979 στον οποίο η νικήτρια χώρα δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει τον ακόλουθο διαγωνισμό. Είναι η έκτη περίπτωση συνολικά που μια διαφορετική χώρα φιλοξενεί αφού η αρχική χώρα υποδοχής δεν μπόρεσε, μετά την Ολλανδία το 1960, τη Γαλλία το 1963, το Μονακό το 1972, το Λουξεμβούργο το 1974, το Ισραήλ το 1980 και την Ουκρανία το 2023. Το 2023 ο διαγωνισμός θα επεκτείνει επίσης το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου στη φιλοξενία της Eurovision σε εννέα φορές.

Εσείς ποια πόλη προτιμάτε ως πόλη υποδοχής της Eurovision 2023; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Πηγή: SVT

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *