Ισπανία: Ξεκίνησαν οι υποβολές τραγουδιών για το Benidorm Fest 2023!

Το RTVE ξεκινά την διαδικασία υποβολής συμμετοχών για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Benidorm Fest 2023, τον Ισπανικό εθνικό τελικό για την Eurovision 2023. Η φόρμα είναι διαθέσιμη στο www.rtve.es/eurovision  από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Όπως έγινε και πέρσι, οι αιτήσεις μπορούν να είναι της μορφής《καλλιτέχνης + τραγούδι》αλλά και τραγούδια που δεν έχουν κάποιον καλλιτέχνη να τα τραγουδήσει. Εκτός από την online δήλωση συμμετοχής, το RTVE θα κάνει και απευθείας προσκλήσεις σε καλλιτέχνες και συνθέτες από την τωρινή μουσική σκηνή, για να στείλουν τις αιτήσεις τους στην διαδικασία επιλογής.

Όπως λένε οι κανόνες του Benidorm Fest 2023, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, τo RTVE θα επιλέξει μέχρι και δεκαέξι συμμετέχοντες και έξι αναπληρωματικους καλλιτέχνες.

Το Benidorm Fest 2023 θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό:

  • Πρώτος Ημιτελικός: Τρίτη 31 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Η νικήτρια του πρώτου Benidorm Fest ήταν η Chanel Terrero με το τραγούδι “Slomo” και τερμάτησε στην τρίτη θέση, φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ισπανία από το 1995.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Πηγή: rtve.es

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *