Ισπανία: Ποιοι καλλιτέχνες φημολογείται ότι θα λάβουν μέρος στο Benidorm Fest 2023;

Αν και ο πρώτος ημιτελικός του Benidorm Fest 2023 απέχει σχεδόν τέσσερεις μήνες, έντονη είναι η φημολογία σχετικά με το ποιοι καλλιτέχνες προτίθενται να καταθέσουν πρόταση/υποψηφιότητα ή θα κληθούν απευθείας από το RTVE για να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ.

Αντλώντας πληροφορίες από τον Louis Mesa, δημοσιογράφο με ειδικό ενδιαφέρον για την Eurovision, σταχυολογούμε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, επιδιώκοντας, παράλληλα να παρουσιάσουμε ακροθιγώς τους καλλιτέχνες για τους οποίους γίνεται λόγος.

Angy Fernández

Η Angy είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός, και παρουσιάστρια, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο Factor X το 2007. Είναι η νικήτρια της ισπανικής εκδοχής του πρώτου Your Face Sounds Familiar στη χώρα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί κυρίως στην τηλεοπτική της καριέρα. Η τελευταία της δισκογραφική δουλεία ήταν το 2013.

 

Maria Arnal

Η δεύτερη τραγουδίστρια που φημολογείται ότι θα λάβει μέρος στο Benidorm Fest είναι η καταλανικής καταγωγής Maria Arnal. Η δουλειά της από την Bandalona αντλεί στοιχεία από τη μουσική παράδοση της Ιβηρικής χερσονήσου, με μια νέα, πιο ελεύθερη προσέγγιση.

Hugo Cobo

Ο Hugo είναι από την Κόρδοβα και είναι 22 ετών (γεννηθείς το 20/12/1999). Έγινε γνωστός μέσα από το μουσικό reality show Operación Triunfo του 2020 (που αποτέλεσε και τη μέθοδο επιλογής του εκπροσώπου της Ισπανίας στην Eurovision), κι έκτοτε έχει κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια, μερικά εκ των οποίων έχουν γίνει επιτυχίες.

Abraham Mateo

Το πιο μεγάλο όνομα στη λίστα μας είναι ο Abraham Mateo. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς νεαρούς τραγουδιστές σε Ισπανία και Λατινική Αμερική. Έχει συνεργαστεί με τη Jenifer Lopez, τον 50 Cent κ.α., ενώ τα τραγούδια του συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια προβολές και ακροάσεις σε youtube και spotify. Θεωρείται εκπρόσωπος της latin pop και της reggaeton, αν και τα τελευταία χρόνια έχει πειραματιστεί και με την trap μουσική.

Borja Escalona

Η περίπτωση του Borja Escalona παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον! Ο μέχρι πρότινος άγνωστος τραγουδιστής βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω των απειλητικών μηνυμάτων που έλαβε από χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Τα μηνύματα αυτά, ωστόσο, δεν είχαν πραγματικά ως αποδέκτη τον τραγουδιστή Borja Escalona, αλλά τον συνωνόματό του, γνωστό Ισπανό youtuber, του οποίου οι απόψεις προκάλεσαν (δικαιολογημένα) τεράστιες αντιδράσεις στην Ισπανία. Ένεκα του αδικαιολόγητου μίσους που έλαβε, ξεκίνησε, με πρωτοβουλία της εταιρείας προώθησής του, “εκστρατεία” για να εκπροσωπήσει την Ισπανία στην Eurovision.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borja Escalona (@borjaescalona)

Celtian

Οι Celtian, που έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος στο Benidorm Fest 2023, είναι ένα ισπανικό συγκρότημα symphonic folk metal μουσικής, που δημιουργήθηκε το 2017 από τον φλαουτίστα Diego Palacio. Με εμφανείς επιρροές από τους Nightwish, τους Eluveitie και τους Mägo de Oz, το συγκρότημα πειραματίζεται με νέους ήχους και την folk metal.

Hydn

Η τραγουδίστρια από τη Γαλικία έχει επίσης εκφράσει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στο Benidorm Fest 2023. Πρόκειται για μια νέα καλλιτέχνιδα που τραγουδά κυρίως στα αγγλικά σε indie pop ήχους.

Megara

Το συγκρότημα Megara προσπάθησε και πέρσι την τύχη του στο Benidorm Fest, χωρίς αξιοσημείωτη επιτυχία. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα μέλη του rock συγκροτήματος προτίθενται να ξαναδοκιμάσουν και φέτος.

Viva Suecia

Ένα ακόμη γκρουπ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο Benidorm Fest. Πρόκειται για συγκρότημα Viva Suecia, που κινείται σε ήχους indie rock, pop rock, και alternative rock, και έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα τέσσερα άλμπουμ -το τελευταίο με τη δισκογραφική εταιρεία Universal Music UK.

Pupi Poisson

H Pupi Poisson (καλλιτεχνικό όνομα του Alberto Zimmer) είναι ισπανίδα drag performer που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσω του Drag Race España. Έχει αφήσει υπόνοιες ότι θα λάβει μέρος στο επερχόμενο Benidorm Fest.

Alfred García Castillo

Ένας παλιός γνώριμος του Διαγωνισμού φαίνεται να μην απορρίπτει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Eurovision μέσω του Benidorm Fest. Ο λόγος για τον 25χρονο Alfred García Castillo, Ισπανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της Ισπανίας, όταν έλαβε μέρος στο έννατο Operación Triunfo, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Ο Alfred García εκπροσώπησε την Ισπανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2018, στη Λισαβόνα, μαζί με την Amaia Romero, και το τραγούδι “Tu canción”, τερματίζοντας στην εικοστή τρίτη θέση.

Delaporte Music

Ακόμη ένα μουσικό συγκρότημα που φαίνεται να είναι θετικό να συμμετάσχει στο Benidorm Fest είναι οι Delaporte Music. Oι Delaporte Music ασχολούνται κυρίως με την ισπανική indie pop, με την πλειοψηφία των τραγουδιών τους να είναι up-tempo.

La Década Prodigiosa

Οι La Década Prodigiosa (Ελληνικά: Η Τεράστια Δεκαετία) – επίσης γνωστοί ως La Década – είναι ένα ισπανικό μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και συμμετείχε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1988, τερματίζοντας στην εντέκατη θέση. Το συγκρότημα έκτοτε έχει αλλάξει πολλά μέλη, έχοντας ωστόσο διατηρήσει τους (cheesy) pop ήχους για τους οποίους έγινε γνωστό.

Trovadorum

Το επόμενο συγκρότημα έρχεται από την Κουένκα. Πρόκειται για τους Trovadorum, οι οποίες έχουν ήδη καταθέσει τη συμμετοχή τους στο Benidorm Fest με τίτλο “You are not only ready”, με έντονες δόσεις κέλτικης μουσικής και ένα ισχυρό μήνυμα. Σύμφωνα με συνέντευξη των Trovadorum, τόσο η σύνθεση, όσο και το βίντεο κλιπ έχουν γυριστεί στην Κουένκα σε μέρη όπως το La Toba και το Nohales, και θα δημοσιοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Siderland

Ακόμη ένα συγκρότημα που επιβεβαίωσε την πρόθεση για συμμετοχή στο Benidorm Fest 2023 είναι οι Siderland. Πρόκειται για ένα νεανικό συγκρότημα, η μουσική του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καταλονική up-tempo pop.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο RTVE εκπνέει στις 10 Οκτωβρίου, ενώ με βάση τους σχετικούς κανονισμούς του RTVE, η κρατική ραδιοτηλεόραση της Ισπανίας διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει απευθείας τραγουδιστές και δημιουργούς εγνωσμένου κύρους και δημοφιλίας.

Θα μπορούσε κάποιος απ’ τους καλλιτέχνες της λίστας να εκπροσωπήσει την Ισπανία της Eurovision; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο Benidorm Fest 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *