Νορβηγία: Τα πρώτα φημολογούμενα ονόματα ενόψει Melodi Grand Prix 2023!

Καθώς βρισκόμαστε στα μισά του Σεπτέμβρη, οι περισσότερες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους ενόψει του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα λάβει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον ερχόμενο Μάιο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Νορβηγία, μία από τις χώρες με τους πιο ενδιαφέροντες εθνικούς τελικούς, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, ο επικεφαλής της νορβηγικής αντιπροσωπείας, Stig Karlsen, έχει δημοσιεύσει αρκετά stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διάφορα καμπ συγγραφής τραγουδιών που πραγματοποιούνται στη σκανδιναβική χώρα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη υποδοχής αιτήσεων από το NRK για συμμετοχή στο MGP 2023.

Αυτά τα καμπ δίνουν την ευκαιρία σε τραγουδιστές και τραγουδοποιούς να γράψουν και να ηχογραφήσουν πολλά τραγούδια, με την ελπίδα να “πάρουν το πράσινο φως” από τη νορβηγική κρατική ραδιοτηλεόραση, ώστε να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Νορβηγίας στη Eurovision 2023.

Ας μην μας διαφεύγει πως τα περισσότερα τραγούδια που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής της νορβηγικής συμμετοχής στον αγαπημένο μας διαγωνισμό προέκυψαν από τέτοιου είδους καμπ.

Κατά τη διάρκεια των καμπ, ο Stig Karlsen, μοιράστηκε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις αυτές όπου φαίνονται πολλά γνωστά πρόσωπα. Μερικοί καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Melodi Grand Prix στο παρελθόν και είναι πολύ πιθανόν να πράξουν το ίδιο και φέτος είναι: Elsie Bay (2022), Oda Gondrosen (2022), Imerika (2021), Emmy (2021), Raylee (2020/2021), και Tone Damli (2020). Άλλες αξιοσημείωτες παρουσίες ήταν εκείνες της Alessandra Mele (The Voice Norge 2022), της Lillen Stenberg (Idol 2017) και του Magnus Winjlum (MGPjr 2017).

Μερικοί αξιοσημείωτοι τραγουδοποιοί από προηγούμενες εκδόσεις ήταν οι Christian Ingebrigtsen (καλλιτέχνης 2022, συνθέτης: Attention, 2020), Åge Nilsen (νικητής MGP 2005), Eniar Kvaløy (Lights Off, Τσεχία 2022), Alan Roy Scott (Cleopatra, Αζερμπαϊτζάν 2020) Mortan Franck (I Can’t Escape, 2021), Bjørn Edvardsen (I Can’t Escape, 2021), Ben Adams (I Can’t Escape, 2021), Audun Agnar Guldbrandsen (Ecstacy, 2022) και Jonas Jensen (Death of Us, 2022).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Morten F (@mortenfr)

Μένει να δούμε ποιοι θα είναι εν τέλει οι τραγουδιστές και οι συνθέτες που θα διαγωνιστούν για το “χρίσμα” της νορβηγικής συμμετοχής στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, με τους Σκανδιναβούς να ελπίζουν σε ένα αντίστοιχα θετικό ή ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της 10ης θέσης στο Τορίνο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *