Ουκρανία: Η Οδησσός υποστηρίζει το Λίβερπουλ για την φιλοξενία της Eurovision 2023!

Η Πόλη της Οδησσού , η ουκρανική πόλη με την τεραστία ιστορική -και όχι μόνο- σημασία για την Ελλάδα υποστήριξε το Λίβερπουλ  για την φιλοξενία του διαγωνισμού της Eurovision.

Η Οδησσός έχει αδελφοποιηθεί με το Λίβερπουλ από το 1957 και δεν είναι άγνωστη στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς προκρίθηκε για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 2017, όταν η Ουκρανία φιλοξένησε τελευταία φορά τον διαγωνισμό.  Μάλιστα, θυμίζουμε ότι σκηνές του videoclip της Demy τραβήχτηκαν στην Οδησσό!

Ο διαγωνισμός του 2023 θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός από το 1979 στον οποίο η νικήτρια χώρα δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει τον ακόλουθο διαγωνισμό. Είναι η έκτη περίπτωση συνολικά που μια διαφορετική χώρα φιλοξενεί, αφού η αρχική χώρα υποδοχής δεν μπόρεσε, μετά την Ολλανδία το 1960, τη Γαλλία το 1963, το Μονακό το 1972, το Λουξεμβούργο το 1974, το Ισραήλ το 1980 και την Ουκρανία το 2023. Το 2023 Ο διαγωνισμός θα επεκτείνει επίσης το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου στη φιλοξενία της Eurovision σε εννέα φορές.

Οι Kalush Orchestra κέρδισαν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 με το τραγούδι «Stefania». Ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του διαγωνισμού.

Εσείς τι λέτε, θα τραγουδήσει η  Kalush Orchestra στο Λίβερπουλ τους επόμενους μήνες; Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πηγή: eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *