Ουκρανία: 42 τραγούδια έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής γιια το Vidbir 2023!

To UA:PBC, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας, αποκάλυψε πως ήδη έχουν κατατεθεί 42 τραγούδια, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Vidbir 2023, τον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision 2023.

Περίπου ένας μήνας απομένει μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολών και το UA:PBC αποκάλυψε πως ήδη, ένας μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών επιθυμούν να συμμετάσχουν. Αποκάλυψαν επίσης πως ήταν αναγκασμένοι να απορρίψουν αρκετά τραγούδια για δύο βασικούς λόγους, επειδή ήταν πάνω από τρία λεπτά και επειδή έχουν παρουσιαστεί δημόσια στο παρελθόν.

Η Oksana Skybinska, η αρχηγός της Ουκρανικής αποστολής, είπε:

«Είναι πολύ σημαντικό, το τραγούδι που θα συμμετέχει στην διαδικασία επιλογής να μην έχει εμφανιστεί πουθενά στο παρελθον, ολόκληρο ή μέρος του. Η σύνθεση, που πρέπει να διαρκεί μέχρι και τρία λεπτά, μπορεί να έχει γραφτεί αποκλειστικά για τον εθνικό τελικό, ή απλά να περιμένει την στιγμή να παρουσιαστείι στον κόσμο για πρώτη φορά μέσα από τον διαδικασία επιλογής. Σας παρακαλούμε επίσης να στείλετε την τελική μορφή των τραγουδιών σας για να μπορέσουμε να τα αξιολογήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.»

Η διαδικασία υποβολής για το Vidbir 2023 ολοκληρώνεται στηις 15 Οκτωβρίου.

O τελικός του Vidbir 2023 θα πραγματοποιθεί τον Δεκέμβρη στο Κίεβο. Ο νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο νικητής θα καθοριστεί από έναν συνδυασμό ψήφου του κοινού και κριτικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα αποφασιστούν μέσω μιας διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Οι Kalush Orchestra κέρδισαν τη Eurovision 2022 με το τραγούδι “Stefania”. Ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του διαγωνισμού, όμως λόγω του πολέμου που πραγματοποιείται αυτήν την στιγμή στην Ουκρανία, η EBU αποφάσισε πως ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *