Πορτογαλία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το Festival da Canção 2023!

Το RTP, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πορτογαλίας, επιβεβαίωσε πως θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 και ξεκίνησε την υποβολή αιτήσεων για το Festival da Canção 2023.

H Πορτογαλία πρόκειται να πάρει μέρος στην Eurovision 2023  που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το RTP επιβεβαίωσε την συμμετοχή του και πως θα χρησιμοποιήσουν το Festival da Canção ως την μέθοδο επιλογής εκπροσώπου για τον διαγωνισμό τον επόμενο Μάιο.

Το Festival da Canção 2023 θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά με την συμμετοχή 20 τραγουδιών, 16 από τα οποία θα είναι από συνθέτες  από διάφορετικά μουσικά είδη προσκεκλημένους από το RTP να συμμετάσχουν, ενώ οι υπολοιποι 4 θα είναι από μια ανοιχτή διαδικασία επιλογής.

Η ανοιχτή διαδικασία επιλογής ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Οι κανόνες είναι οι εξής:

  • Όλοι οι Πορτογάλοι υπήκοοι και πολίτες μπορούν να διαγωνιστούν για αυτές τις 4 θέσεις, ακόμα και Πορτογάλοι υπήκοοι που ζούν εκτός Πορτογαλίας, όπως και Πορτογάλοι πολίτες κάποιας άλλης εθνικότητας.
  • Η ακρόαση και η επιλογή των τεσσάρων τραγουδιών θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση των demo των τραγουδιών στο RTP. Τα demo πρέπει θα διατεθούν στην επιτροπή μέσω ενός αρχείου που θα σταλεί στο festivaldacancao@rtp.pt και θα συνοδεύετε από τα απαραίτητα δεδομένα (αναγράφονται στην προκήρυξη).

Μπορείτε να διαβάσετε τους κανονισμούς εδώ.

Την Πορτογαλία φέτος εκπροσώπησε η MARO με το τραγούδι “saudade, saudade” και τερμάτησε στην θέση με 207 πόντους.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Πορτογαλίας στην Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *