Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τους μνηστήρες της ελληνικής εκπροσώπησης στην Eurovision 2023!

Τρεις εβδομάδες έχουν απομείνει για τους ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να διεκδικήσουν την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023. Στο χρονικό αυτό διάστημα νέα ονόματα θα δουν το φως της δημοσιότητας, ολοκληρώνοντας το παζλ των υποψηφίων της εσωτερικής επιλογής που πραγματοποιεί και φέτος η ΕΡΤ, για την ανάδειξη του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στον προσεχή διαγωνισμό.

Η διαδικασία της ΕΡΤ

Στις 9 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΡΤ σε καλλιτέχνες, εταιρείες παραγωγής, δισκογραφικές, που επιθυμούν να καταθέσουν πρόταση, για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Στην συνέχεια τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής, με επικεφαλής τον μουσικοσυνθέτη και μέλος του ΔΣ της εταιρείας Δημήτρη Παπαδημητρίου, θα κληθούν ξεχωριστά να ακούσουν τα τραγούδια που θα έχουν υποβληθεί στο ραδιομέγαρο και να τα αξιολογήσουν. Ένας μικρός αριθμός τραγουδιών, που θα έχει λάβει την εμπιστοσύνη των μελών της επιτροπής θα περάσουν στην δεύτερη και τελική φάση (πέρσι ήταν πέντε τραγούδια).

Οι καλλιτέχνες που ερμηνεύουν αυτά τα τραγούδια θα κληθούν στην Αγία Παρασκευή μαζί με τις ομάδες τους, προκειμένου να παρουσιάσουν στην διοίκηση της ΕΡΤ και στα μέλη της επιτροπής τα σχέδια τους για τον διαγωνισμό (σκηνική εμφάνιση, πλάνο προώθησης), αλλά και για να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις.

Στην συνέχεια και αφού οι καλλιτέχνες που θα έχουν περάσει στον Β γύρο της διαδικασίας, εμφανιστούν στις εκπομπές της ΕΡΤ, θα ανακοινωθεί ο τυχερός, που θα κληθεί να σηκώσει την ελληνική σημαία τον Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υποψήφιοι

Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους, είτε δημόσια, είτε μέσω πληροφοριών που έχουν φθάσει στο Eurovisionfun. Ας τους δούμε αναλυτικά:

Αντωνία Καούρη

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια της MINOS EMI που πέρσι ήταν μάλιστα και μέλος της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον διαγωνισμό της Eurovision, προετοιμάζεται εντατικά για την πρόταση που θα καταθέσει στην ΕΡΤ. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση, αλλά και η ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, είναι τα μεγάλα της όπλα. Πολύ σύντομα η Αντωνία Καούρη θα είναι στο studio και θα σας αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την πρότασή της.

Βασίλης Κούρτης

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μέσω του Eurovisionfun από το καλοκαίρι ακόμη, απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από έναν τενόρο, αν φυσικά είναι η επιλογή της ΕΡΤ για την Eurovision 2023. Με σπουδαίες συνεργασίες, αλλά και θεατρικές και μουσικές σπουδές που ελάχιστοι έχουν στην χώρα μας, ο Βασίλης Κούρτης φαντάζει ιδανικός εκπρόσωπος σε πολλούς και όχι άδικα. Ο Βασίλης έχει ήδη ηχογραφήσει το τραγούδι που θα υποβάλει στην ΕΡΤ. Το τραγούδι του έχει την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου, κάτι που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην υποψηφιότητα του.

Αρετή Κοσμίδου (Aretha)

Η δεύτερη φιναλίστ του πρώτου κύκλου του The Voice of Greece επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από χρόνια παραμονής της στο εξωτερικό. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Αρετή Κοσμίδου αποκάλυψε πως ένας από τους λόγους της επιστροφής της, είναι η κατάθεση πρότασης στην ΕΡΤ για την Eurovision 2023. Όπως αποκάλυψε έχει δύο τραγούδια ήδη έτοιμα. Πρόκειται για ένα electro pop τραγούδι περισσότερο mainstream παρά το περισσότερο indie pop ύφος που υπηρετούσε η ίδια στις αρχές της καριέρας της.

Evangelia

Άλλη μία υποψηφιότητα που έγινε γνωστή από πολύ νωρίς ήταν αυτή της Evangelia. Η νεαρή καλλιτέχνης που πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε και ένα ντουέτο με την τελευταία μας εκπρόσωπο την Amanda, από το τέλος του προηγούμενου διαγωνισμό ανακοίνωσε πως θα καταθέσει τραγούδια στην ΕΡΤ για την Eurovision 2023. Ήταν μεταξύ των υποψηφίων και πέρσι, χωρίς όμως να καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα. Ούτε η Evangelia έχει καταθέσει ακόμα την πρόταση της, αν και όπως αποκάλυψε πρόσφατα, βρίσκεται στην τελική φάση της προετοιμασίας της.

Άρτεμις Ματαφιά

Άλλη μία καλλιτέχνης που ήταν μεταξύ των υποψηφίων και για την Eurovision 2022. Δύο τραγούδια είχε καταθέσει στην ΕΡΤ πέρσι η Άρτεμις Ματαφιά, δύο τραγούδια θα καταθέσει και φέτος.

Joanne

Νικήτρια του The Voice of Greece, η Joanne, όπως μας ενημέρωσε μέσα στο καλοκαίρι η δισκογραφική της εταιρεία MINOS EMI, θα επιχειρήσει και αυτή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να είναι αυτή που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023. Όπως με την Evangelia, ούτε η Joanne κατάφερε πέρσι να βρεθεί στην τελική πεντάδα, κάτι που πιστεύει πως θα ανατρέψει αυτή την χρονιά. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους συντελεστές της πρότασής της δεν έχουν γίνει γνωστές.

Κλαυδία

Μέσω του The Voice of Greece έγινε γνωστή και η Κλαυδία. Συνεργαζόμενη αποκλειστικά με τους ARCADE, η Κλαυδία είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πως θα καταθέσει δικό τους τραγούδι στην ΕΡΤ. Μια συνεργασία πολλά υποσχόμενη, που σίγουρα ανυπομονούμε για το αποτέλεσμά της.

Μελίσσα Μαντζούκη

Η 19χρονη Μελίσσα Mαντζούκη πριν λίγους μήνες κατάφερε να φθάσει στην τρίτη θέση του γερμανικού Idol, κερδίζοντας τόσο την κριτική επιτροπή, αλλά και το τηλεοπτικό κοινό. Το καλοκαίρι όπως πληροφορηθήκατε από το Eurovisionfun ήταν στην Ελλάδα για να ηχογραφήσει δύο τραγούδια, τα οποία και αυτή σκοπεύει να καταθέσει στην ΕΡΤ το επόμενο χρονικό διάστημα. Περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόταση της Μελίσσας θα σας παρουσιάσουμε μόλις αυτή κατατεθεί στο ραδιομέγαρο. Άλλη μία υποψηφιότητα που προετοιμάζεται μήνες και αξίζει της ιδιαίτερης προσοχής μας.

Leon of Athens

Ο Leon of Athens είναι ένας εκ των δημιουργών της συμμετοχής μας το 2019. Στην Αγγλία στα τέλη καλοκαιριού ηχογράφησε το τραγούδι που θα υποβάλει αυτός και η δισκογραφική του εταιρεία Cobalt στην ΕΡΤ. Στην πρότασή του περιλαμβάνεται και η Dream Team, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η ονειρική ομάδα θα είναι και φέτος σε περισσότερες από μία συμμετοχές στην διαδικασία επιλογής.

Cynthia Verazie

Με την συνδρομή του Mike Connaris που εκπροσώπησε δύο φορές την Κύπρο στον διαγωνισμό, η πολωνικής καταγωγής Cynthia Verazie που έγινε γνωστή στην χώρα μας μέσα από το Rising Star και η οποία τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Νορβηγία, κάνοντας καριέρα εκεί, έχει καταθέσει ήδη στην ΕΡΤ την πρόταση της.

Στα παραπάνω ονόματα φυσικά όσο προχωρούμε στο τέλος της προθεσμίας θα προστίθενται και άλλα, με τον αριθμό να ξεπερνά τα 43 που κατατέθηκαν πέρσι. Το Eurovisionfun όπως έχετε καταλάβει παρακολουθεί από πολύ στενά τις εξελίξεις και σας ενημερώνει σε κάθε εξέλιξη που υπάρχει.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

3 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *