Eurovision 2023: Το Μπέρμιγχαμ αποκαλύπτει τον λόγο που αποκλείστηκε ως διοργανώτρια πόλη!

Ο δήμαρχος των Δυτικών Μίντλαντς αποκάλυψε γιατί το Μπέρμιγχαμ αποκλείστηκε ως επιλογή για διοργανώτρια πόλη.

Ο Andy Street, ο δήμαρχος των Δυτικών Μίντλαντς εξήγησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί το Μπέρμιγχαμ δεν ήταν μια απο τις τελευταίες πόλης για τη Eurovision 2023. Ο ίδιος εξήγησε ότι το Resorts World Arena γνωστό και ως NEC δεν πληρούσε τις τεχνικές απαιτήσεις για την οροφή όπου θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Η EBU και το BBC ανακοίνωσαν ότι η Γλασκώβη και το Λίβερπουλ είναι οι δύο τελευταίες πόλεις που διεκδίκησαν τη διοργάνωση της Eurovision 2023. Οι δύο πόλεις επιλέχθηκαν από μια αρχική λίστα επτά πόλεων που προκρίθηκαν. Οι πόλεις που δεν επιλέχθηκαν ήταν:

  • Μπέρμιγχαμ
  • Λιντς
  • Μάντσεστερ
  • Νιούκαστλ
  • Σέφιλντ

Ο διαγωνισμός του 2023 θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός από το 1979 στον οποίο η νικήτρια χώρα δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει τον ακόλουθο διαγωνισμό. Είναι η έκτη περίπτωση συνολικά που μια διαφορετική χώρα φιλοξενεί αφού η αρχική χώρα υποδοχής δεν μπόρεσε, μετά την Ολλανδία το 1960, τη Γαλλία το 1963, το Μονακό το 1972, το Λουξεμβούργο το 1974, το Ισραήλ το 1980 και την Ουκρανία το 2023. Το 2023 ο διαγωνισμός θα επεκτείνει επίσης το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου στη φιλοξενία της Eurovision σε εννέα φορές.

Εσείς ποια πόλη προτιμάτε ως πόλη υποδοχής της Eurovision 2023; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *