OGAE Song Contest: Τα σωματεία από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γερμανία αποσύρθηκαν από τον διαγωνισμό!

Δύο ακόμη μέλη του OGAE αποφάσισαν να αποσυρθούν από τον ετήσιο διαγωνισμό τραγουδιού του OGAE. Οι αποφάσεις του OGAE Ηνωμένου Βασιλείου και του OGAE Γερμανίας να μην συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που διεξάγεται στην Αυστραλία έρχονται ως πράξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, ο OGAE Ουκρανίας αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό ως διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση του δικτύου να διατηρήσουν τον OGAE Ρωσία στην λίστα των διαγωνιζόμενων. Ο OGAE Ουκρανίας είχε ζητήσει από τον OGAE International να αποβάλει τον OGAE Ρωσίας από τον διαγωνισμό, καθώς σύμφωνα με όσα ανάρτησαν στα κοινωνικά τους δίκτυα  τόσο τα μέλη του OGAE Ρωσίας, όσο και ο καλλιτέχνης που επέλεξαν να διαγωνισθεί στον OGAE Song Contest, υποστηρίζουν τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Αποχώρηση OGAE UK

O OGAE Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να διεξαγάγει ψηφοφορία για το αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού OGAE μετά την απόφαση να παραμείνει η Ρωσία στον διαγωνισμό.

«Ενώ πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι το πλαίσιο ενός διαγωνισμού τραγουδιού από θαυμαστές είναι ένα δευτερεύον γεγονός, επαναλαμβάνω ότι σε αυτό το σημερινό κλίμα, η πολιτική και οι ενέργειες μιας χώρας εναντίον μιας άλλης που συμμετέχει στον OGAE και τη Eurovision δεν μπορούν να αγνοηθούν ή να αγνοηθούν». 

Πραγματοποιήθηκε εσωτερική ψηφοφορία για αυτό το θέμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 72,34% των μελών του OGAE UK αποφάσισε να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τραγουδιού OGAE.

Αποχώρηση OGAE Γερμανίας

Με παρόμοιο τρόπο, ο OGAE Γερμανίας ψήφισε εάν ήθελε να συνεχίσει τη συμμετοχή του στον τρέχοντα διαγωνισμό τραγουδιού του OGAE. Ο OGAE Γερμανίας σε ανακοίνωσή του παρουσίασε τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους Βρετανούς ομολόγους τους, τα τελικά αποτελέσματα της γερμανικής ψηφοφορίας ήταν πιο κοντά.

Η πλειοψηφία των μελών αποφάσισε να αποχωρήσει με τελικό αποτέλεσμα 56,62% να ζητήσει την αποχώρηση έναντι 43,38% που ψήφισε υπέρ της παραμονής.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν και άλλα clubs του OGAE ψήφισαν να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον OGAE Γερμανίας «το 37% όλων των συλλόγων είχε  υπερψηφίσει στο αίτημα του OGAE  Ουκρανίας, για αποχώρηση του OGAE Ρωσίας από τον διαγωνισμό, αλλά ο OGAE δεν έχει ανακοινώσει ποια μέλη του OGAE International ψήφισαν και πώς».

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού OGAE!

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Για την Αρμενία και με την εκ νέου επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν βέβαια δεν ιδρώνει και πολύ το αυτακι ούτε των σωματείων ούτε της ebu…
    Κλοουνιες.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *