Άγιος Μαρίνος: 402 αιτήσεις έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για το Una Voce per San Marino 2023!

Μέχρι σήμερα, 402 τραγουδιστές από 20 χώρες έχουν εγγραφεί για να διαγωνιστούν στo Una Voce per San Marino για τη Eurovision 2023.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω από το 80% των αιτήσεων είναι από την Ιταλία με 334 καλλιτέχνες να έχουν υποβάλει αίτηση, 16 είναι από την Ισπανία, οκτώ από τη Γερμανία και πέντε από τη Νορβηγία. Αντίθετα, μόλις τρεις τραγουδιστές από τον Άγιο Μαρίνο έχουν κάνει αίτηση μέχρι σήμερα.

Οι ακροάσεις για το Una Voce per San Marino 2023 θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο Little Tony di Serravalle από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου, 6 Νοεμβρίου και 9 έως 18 Νοεμβρίου, πριν από έναν κύκλο οντισιόν το 2023.

Πώς θα λειτουργήσει το Una Voce per San Marino 2023;

Η σκηνή του Academy and Casting θα διεξαχθεί μεταξύ 28 Οκτωβρίου 2022 και 27 Ιανουαρίου 2023. Στο στάδιο Casting, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 60 ή περισσότερους καλλιτέχνες για να προχωρήσει στον επόμενο γύρο της επιλογής San Marinese.

Μετά από αυτό, θα διεξαχθούν συνολικά πέντε ημιτελικοί τον Φεβρουάριο του 2023. Από τους πέντε ημιτελικούς, περίπου 20 καλλιτέχνες θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για να περάσουν στον Μεγάλο Τελικό. Θα υπάρξουν τέσσερις ημιτελικές παραστάσεις, εκ των οποίων η μία θα είναι για καλλιτέχνες από τον Άγιο Μαρίνο, η πέμπτη στη φάση των ημιτελικών θα είναι ο γύρος δεύτερης ευκαιρίας.

Ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2023 στο Teatro Nuovo της Dogana. Ο νικητής θα επιλεγεί από πενταμελή κριτική επιτροπή, δύο κριτές που θα επιλεγούν από το RTV του Αγίου Μαρίνου, ένας από την Segreteria di Stato και δύο από την εταιρεία παραγωγής.

Σε αντίθεση με πέρυσι, δεν θα υπάρχει τμήμα Established Artist και κανένας καλλιτέχνης δεν θα προσκληθεί απευθείας στον τελικό. Αντίθετα, καθιερωμένοι καλλιτέχνες ή οποιοιδήποτε άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες μπορούν να προσκληθούν απευθείας στους ημιτελικούς και να παραλείψουν τον γύρο Casting.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην επιλογή είναι ανοιχτές έως τις 20 Ιανουαρίου 2023. Υπάρχουν χρεώσεις που σχετίζονται με τη συμμετοχή:

  • Οι αιτήσεις μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου θα κοστίζουν 100 ευρώ
  • Οι αιτήσεις από 1 Οκτωβρίου έως 20 Ιανουαρίου θα κοστίζουν 150 ευρώ
  • Οι αιτήσεις από καλλιτέχνες του Αγίου Μαρίνου θα κοστίζουν 50 ευρώ πριν από τις 3 Δεκεμβρίου.

Τη χώρα πέρυσι εκπροσώπησε ο Ιταλικής καταγωγής Achille Lauro με το “Stripper” ο οποίος κατέλαβε την 14η θέση του δεύτερου ημιτελικού με μόλις 50 βαθμούς.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *