ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βουλγαρία και Μαυροβούνιο ΔΕΝ θα λάβουν μέρος στην Eurovision 2023!

Σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες μας η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο, δύο δηλαδή χώρες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, ΔΕΝ θα λάβουν μέρος στην Eurovision 2023.

Οι βασικοί λόγοι που η δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου (RTCG) αποφάσισε να αποσύρει την συμμετοχή της από τον διαγωνισμό είναι οικονομικοί. Δεν θα είναι εξάλλου η πρώτη φορά που η μικρή χώρα των Βαλκανίων δεν απουσιάσει από την Eurovision. Το 2010, 2011 και 2020 και 2021 για παρόμοιους λόγους αποφασίστηκε να μην εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό.

Η δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας (BNT) επίσης επιρρεπής στις απουσίες, αποφάσισε την μη συμμετοχή, τόσο εξαιτίας οικονομικών δυσπραγιών, όσο και εξαιτίας της ρευστής πολιτικής κατάστασης στη χώρα. Μετά τις πρόσφατες πρόωρες βουλευτικές εκλογές δεν έχει σχηματισθεί ακόμα κυβέρνηση και έτσι και η κατάσταση στην BNT σε επίπεδο διοίκησης παραμένει αβέβαιη.

Μετά τις αποπομπές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από την EBU και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις της Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου, 34 χώρες από τον φετινό διαγωνισμό φαίνεται πως έχουν επιβεβαιώσει συμμετοχή, με τέσσερις χώρες ακόμα να μην έχουν αποκαλύψει τις προθέσεις τους.

Οι χώρες που έχουν επιβεβαιώσει

Ημιτελικοί (28 χώρες)

Αλβανία
Αυστραλία
Αυστρία
Αζερμπαϊτζάν
Βέλγιο
Κροατία
Κύπρος
Δανία
Εσθονία
Φινλανδία
Γεωργία
Ελλάδα
Ισλανδία
Ιρλανδία
Ισραήλ
Λετονία
Λιθουανία
Μάλτα
Ολλανδία
Νορβηγία
Πολωνία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Άγιος Μαρίνο
Σερβία
Σλοβενία
​​Σουηδία
Ελβετία

Τελικός (Big Five & Ουκρανία)

Γαλλία
Γερμανία
Ιταλία
Ισπανία
Ουκρανία
Ηνωμένο Βασίλειο

Οι αποχωρήσαντες

Βουλγαρία
Μαυροβούνιο

Τα ερωτηματικά

Αρμενία
Τσεχία
Μολδαβία
Βόρεια Μακεδονία

Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένουμε αν θα υπάρξει κάποια επιστροφή από τις χώρες που συμμετείχαν παλαιότερα στο διαγωνισμό ή κάποιο ντεμπούτο μίας χώρας που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν.

Πόσες χώρες τελικά πιστεύετε θα λάβουν μέρος; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Κρίμα να μειώνεται, και μάλιστα δραστικά, ο αριθμός των συμμετεχόντων. Κρίμα και γιατί χάνουμε και τους στάνταρ 10-15 βαθμούς της Βουλγαρίας που τους είχαμε βρέξει χιονίσει. Όπως άλλωστε χάνει και η Σερβία λόγω Μαυροβούνιου και ίσως Βόρειας Μακεδονίας αν τελικά δεν συμμετάσχουν ούτε αυτοί.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *