Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Η χώρα δεν θα επιτρέψει στην Eurovision 2023!

Το BHRT, ο δημόσιος ράδιοτηλεοπτικός φορέας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, επιβεβαίωσε σήμερα πως δεν θα συμμετέχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023.

Το BHRT επιβεβαίωση πως δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής στον φετινό διαγωνισμό. Η χώρα συμμετείχε τελευταία φορά στον διαγωνισμό το 2016 όταν ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Στοκχόλμη, αλλά αποσύρθηκε το 2017 λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το BHRT είχε εξηγήσει στο παρελθόν πως είναι απίθανο να επιστρέψει στην Eurovision στο άμεσο μέλλον, εκτός αν βρεθεί κάποιος τρόπος με τον οποίο να χρηματοδοτείται η συμμετοχή τους.

Το BHRT είναι μέλος της EBU αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες που προσφέρει λόγω υψηλού χρέους προς αυτή. Αυτό σημαίνει πως από τον Δεκέμβριο του 2016 το BHRT δεν μπορεί να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και Junior Eurovision.

Το κανάλι βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική στενότητα και είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Από το 2017 η τηλεόραση της Δημοκρατίας της Σέρπσκα δεν έχει καταφέρει δώσει στο BHRT τα χρήματα που έχει συλλέξει και ως αποτέλεσμα ξεκίνησε μια έλλειψη οικονομικών πόρων που ανέρχεται σε πάνω από 32 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2021

Η τελευταία συμμετοχή της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ήταν το 2016 με το τραγούδι “Ljubav Je” από τους Dalan & Deen feat. Ana Rucner:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: eurovoix.com 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *