Ελλάδα: Αυτή είναι η επιτροπή της ΕΡΤ για την Eurovision 2023!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Πιάνει δουλειά τις επόμενες ημέρες η επιτροπή της ΕΡΤ για την Eurovision 2023. Τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν την ακρόαση των 106 τραγουδιών που υποβλήθηκαν για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, προκειμένου σε πρώτη φάση να επιλέξουν τα αρτιότερα, μεταξύ των οποίων θα γίνει αργότερα η τελική επιλογή.

Τα μέλη της επιτροπής της ΕΡΤ

Ομάδα που κερδίζει λένε δεν αλλάζει και έτσι και αυτή την φορά η επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για να επιλέξει τον καλλιτέχνη, αλλά και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023 είναι περίπου η ίδια που επέλεξε και τις δύο τελευταίες μας συμμετοχές, οι οποίες αμφότερες μας έφεραν στο τοπ10 της τελικής βαθμολογίας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η επιτροπή λοιπόν απαρτίζεται από τους εξής:

1. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Συνθέτης, Μέλος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ (Πρόεδρος)
2. ΑΔΑΜ ΠΕΤΡΟΣ – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)
3. ΑΠΕΡΓΗΣ ΦΩΤΗΣ – Δημοσιογράφος, προϊστάμενος διεύθυνσης ραδιοφωνίας ΕΡΑ  (Μέλος)
4. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)
5. ΚΟΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ – Διευθύντρια Δευτέρου Προγράμματος της ΕΡΑ, σχολιάστρια του διαγωνισμού (Μέλος)
6. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – Διευθυντής Kosmos της ΕΡΑ (ΜΕΛΟΣ)
7. ΜΠΟΥΡΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Αναπλ. Γενικός Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ (Μέλος)

Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να ακούσουν ο καθ΄ένας ξεχωριστά τα τραγούδια που έχουν υποβληθεί. Αυτό θα γίνει αποκλειστικά στο ραδιομέγαρο, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα τα τραγούδια να φύγουν εκτός του κτηρίου κι αυτό ώστε να αποφευχθεί η όποια τυχόν διαρροή.

Κάθε μέλος της επιτροπής θα επιλέξει τα τραγούδια που θεωρεί πως είναι αρτιότερα και αξίζουν ως πρόταση συνολικά να βρεθούν στην δεύτερη φάση. Μην ξεχνάτε ότι η ΕΡΤ είχε αναφέρει στην αρχική της προκήρυξη-ανοιχτή πρόσκληση, πως αναζητούσε ολοκληρωμένες προτάσεις και όχι σκέτα τραγούδια. Αυτό συμπεριλαμβάνει συνεργάτες, concept σκηνικής παρουσίασης, video clip, προώθηση κλπ.

Τα τραγούδια που θα λάβουν θετικές ψήφους από την πλειοψηφία των μελών της κριτικής επιτροπής θα προκριθούν στο τελικό στάδιο της επιλογής. Η ΕΡΤ αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των 106 τραγουδιών από τα μέλη της επιτροπής, θα ανακοινώσει τους καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί. Θεωρητικά κάποιος καλλιτέχνης μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση με περισσότερο από ένα τραγούδι, αφού πολλοί διαγωνιζόμενοι έχοντας το δικαίωμα, κατέθεσαν δύο ή και τρία τραγούδια.

Μετά την ανακοίνωση όπως συνέβη και πέρσι, οι καλλιτέχνες που έχουν περάσει στην β φάση, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με την διοίκηση και την επιτροπή της ΕΡΤ, για να παρουσιάσουν τα σχέδια τους. Θα υπάρξουν φυσικά και συνεντεύξεις στις εκπομπές της ΕΡΤ ώστε να τους γνωρίσει και το κοινό. Οι άνθρωποι της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης δίνουν μεγάλη σημασία στις συναντήσεις αυτές, αφού όπως χαρακτηριστικά μας είχαν αναφέρει πέρσι, ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί εκπροσωπεί την ΕΡΤ επί μήνες και είναι σημαντική εκτός των άλλων και η προσωπικότητά του…

Αφού ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω αναμένεται η ανακοίνωση του τυχερού, που θα κληθεί να μας εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαίου. Αυτό πέρσι είχε γίνει στα μέσα Δεκέμβρη, φέτος όμως ίσως γίνει και νωρίτερα.

Ποιοι καλλιτέχνες από όσους έχουν γίνει γνωστοί πως κατέθεσαν συμμετοχή πιστεύετε ότι θα βρεθούν στην τελική φάση επιλογής της ΕΡΤ; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Kostas
    Kostas says:

    ΤΟ ΜΟΝΟ που θα πω και πρέπει να είναι αυτονόητο είναι η επιτροπή να επιλέξει τα τραγούδια της τελική φάσης χωρίς στερεότυπα για τάχα κατώτερου μουσικού είδους των έθνικ ποπ η χορευτικών…. Ήταν απαράδεκτο πέρσι που η Ευαγγελία δρν ήταν στην τελική φάση και ήταν αλλά και αλλά και από ότι κατάλαβα ήταν λόγω είδους και αυτό φέτος πρέπει να μην γίνει γιατί μπορεί και αυτό το είδος να μας φέρει ψηλά!

    Απάντηση
  2. Kostas
    Kostas says:

    Από αυτους που έχουν καταθέσει θα ηθελα να δω στην τελική φάση: 1) Evangelia 2) Antigoni 3) Klavdia 4) Melissa 5) Aretha 6)Kaouri…. Οι υπόλοιποι, απλά μου περνάνε αδιάφοροι.

    Απάντηση
  3. Κωστας
    Κωστας says:

    Μέχρι πριν λίγο ήμουν σίγουρος ότι μεσα από την διαδικασία της επιτροπής θα επιλεγεί σίγουρα ο καταλληροτερος καλλιτέχνης με το καταλληροτερο τραγούδι ο οποίος θα φέρει το υψηλότερο αποτέλεσμα στη eurovision. Ομως, μετά τις νέες εξελίξεις και “εκπλήξεις” για τις οποίες μας πληροφόρησατε σχετικά με μια πρόταση μιας καλλιτέχνιδας η οποία μάλιστα έχει ήδη βρει θετικό έδαφος στην επιτροπή, έχω αρχίσει να έχω κάποιες αμφιβολίες ως προς την αντικειμενικοτητα με την οποία η ερτ θα επιλέξει την πεντάδα η ακόμα και το εκπρόσωπο μας στο Λίβερπουλ. Ελπίζω αυτές οι αμφιβολίες να διαψεύστούν και να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι η Ερτ επέλεξε τον καλύτερο εκπρόσωπο και τραγούδια για την eurovision.

    Απάντηση
  4. Tina
    Tina says:

    Καταρχάς διαβάζοντας το άρθρο σας θεωρω ότι δεν ευσταθουν πληροφορίες ότι η τραγουδίστρια Μόνικα έχει θετικη ανταπόκριση από την επιτροπή καθώς πως μπορεί να συμβεί αυτό όταν τώρα αρχίζει η ακρόαση των τραγουδιών. Όσο για το ποιοι θα βρεθούν στην τελική φάση σίγουρα θα είναι Κούρτης και mantzoukis

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      1. To άρθρο για την Μονικα δεν ήταν δικό μας, ήταν με πληροφοριες του ΟΚ
      2. Το άρθρο του ΟΚ δεν ανέφερε οτι η Μονικα ειχε θετικη ανταποκριση στην επιτροπη, αλλά στα στελέχη της ΕΡΤ. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Να ακριβολουγουμε.

      Απάντηση
      • Tins
        Tins says:

        Και εγώ στο περιοδικό ΟΚ αναφερομουν και όχι σε εσάς απλά θα έπρεπε να το είχα διευκρινίσει για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις οπως επίσης σας ευχαριστώ για την εξήγηση ότι το άρθρο δεν αναφερόταν στην επιτροπή αλλά σε στελέχη της ΕΡΤ που βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα της Μόνικα.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Μα για τα στελεχη της ΕΡΤ εγραφε το ΟΚ κ το δικο μας άρθρο, δεν αναφερονταν καπου η επιτροπη. Τεσπα οπως κ να εχει ας περιμενουμε…

          Απάντηση
          • Tina
            Tina says:

            Ξαναδιαβαζοντας το άρθρο σχετικά με την Μόνικα είδα ότι από κεκτημένη ταχύτητα θεώρησα ότι αναφερόταν στην κριτική επιτροπή εννοείται δικό μου το σφάλμα όπως και να έχει θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πρέπει να περιμενουμε

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Κανενα θέμα, απλα για να μην δημιουργουνται λανθασμένες εντυπωσεις κ εγω το ειπα.

  5. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Αγαπω Μόνικα και χαίρομαι που θα την στηρίξει η κυβέρνηση και θα την στείλει η ΕΡΤ, γιατί το έχω δεδομένο. Τουλάχιστον να ξεφύγουμε λίγο από την αισθητική του Κοντόπουλου.

    Κατά τα άλλα, όπου υπάρχει Κοντόπουλος και Φωκάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ως προς την επιλογή από την ΕΡΤ. Κούρτης και σ συναφή δηλαδή.

    Είπαμε “dream team AE”.

    Και αν θέλετε και την ειλικρινή μου άποψη, αυτή δεν είναι ομάδα που κερδίζει και καιρός να αλλάξει.

    Ομάδα που κερδίζει είναι αυτή που θα φέρει το βραβείο. Αν θέλουμε καλή θέση πρέπει να κάνουμε ότι κάνει η Σουηδία και η Ουκρανία για να επιλέξουν τραγούδι. Όλα τα υπόλοιπα είναι εσωτερική κατανάλωση.

    Η 8η και η 10η θέση δεν είναι επιτυχία. Παρηγοριά στον άρρωστο είναι

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *