Ελλάδα: Θρίαμβος της ΕΡΤ – 100 τραγούδια υποβλήθηκαν για την Eurovision 2023!

Είναι ξεκάθαρα μία ψήφος εμπιστοσύνης στην ΕΡΤ και ειδικότερα στην ομάδα που διαχειρίζεται το project Eurovision τα τελευταία χρόνια, η αθρόα συμμετοχή για την διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού. Περίπου 100 τραγούδια έχουν κατατεθεί στο ραδιομέγαρο, κάτι που σημαίνει πως έχουμε υπερδιπλασιασμό των περσινών συμμετοχών!

Τα χαμόγελα περισσεύουν στην Αγία Παρασκευή, αφού ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν ανέμενε ένα τόσο μεγάλο νούμερο! Το 2018 όταν η ΕΡΤ είχε κάνει και πάλι κάλεσμα στις δισκογραφικές εταιρείες και τις εταιρείες παραγωγής είχε λάβει 18 τραγούδια. Πέρσι όταν και πάλι άνοιξε την υποβολή συμμετοχών, συγκεντρώθηκαν 43 τραγούδια, ενώ φέτος ο αριθμός έφθασε στα 100!

Όλα τα παραπάνω φυσικά αποδεικνύουν την σοβαρή και μεθοδική δουλειά των ανθρώπων της ΕΡΤ, που πλέον όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες εμπιστεύονται και στέλνουν τα τραγούδια τους, προκειμένου να αξιολογηθούν από την καλλιτεχνική επιτροπή. Χωρίς δράματα, χωρίς υστερίες, χωρίς κιτρινισμούς, με επαγγελματισμό, διαφάνεια και αντικειμενικότητα, η επιτροπή της ΕΡΤ με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, έχει αποδείξει πως μοναδικό κριτήριο για την τελική επιλογή είναι το ποιο τραγούδι μπορεί να έχει την καλύτερη τύχη στον τελικό της Eurovision.

Οι δύο προηγούμενες συμμετοχές μας εξάλλου το αποδεικνύουν αυτό και αυτή την επιτυχία οι άνθρωποι της ΕΡΤ θέλουν να την διατηρήσουν και να την επεκτείνουν…

Ιθύνων νους και στυλοβάτης θα λέγαμε της άψογης αυτής διαδικασίας είναι η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, Δώρα Χειράκη. Ήταν δική της πρόταση πέρσι η θεσμοθέτηση αυτής της μεθόδου, αφού πιστεύει πως θα πρέπει να υπάρχει μία γνωστή και σταθερή διαδικασία επιλογής, ώστε να την γνωρίζουν οι καλλιτέχνες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι εμπλεκόμενοι που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο διαγωνισμό.

“Κάθε χρόνο και καλύτερα” ήταν η ευχή με την οποία ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, μας αποχαιρέτησε τον Μάιο στην επιστροφή μας από το Τορίνο και αυτή την ευχή την εννοεί απόλυτα και προσπαθεί να την μετουσιώσει σε πράξη, αφού πλέον η διοίκηση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης δεν διακατέχεται από συμπλέγματα δήθεν ποιότητας και κουλτούρας, όσο αφορά τον διαγωνισμό.

Για τις προτάσεις των καλλιτεχνών που έχουν καταθέσει συμμετοχή μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Τι ακολουθεί τώρα; Τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής θα προσέλθουν το καθ΄ένα ξεχωριστά στην ΕΡΤ ώστε να ακούσουν και να βαθμολογήσουν τα τραγούδια. Τα τραγούδια δεν θα φύγουν από το ραδιομέγαρο, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος κάποιας διαρροής. Τα τραγούδια που θα έχουν την πλειοψηφία των θετικών ψήφων από τα μέλη της επιτροπής θα περάσουν στην δεύτερη και τελική φάση επιλογής.

Οι καλλιτέχνες που θα προκριθούν στην δεύτερη φάση θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστά ραντεβού με την διοίκηση και την κριτική επιτροπή της ΕΡΤ, ώστε να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για τον διαγωνισμό. Θα υπάρξουν πιθανόν όπως και πέρσι κάποιες συνεντεύξεις τους στις εκπομπές της ΕΡΤ και εκεί κάπου στον Δεκέμβρη πριν τις γιορτές θα μάθουμε τον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαίου. Το τραγούδι φυσικά θα κυκλοφορήσει αργότερα με την κυκλοφορία του επίσημου video clip.

Το ταξίδι μας είναι ακόμη μακρύ, αλλά εμείς για μία ακόμη χρονιά αισιοδοξούμε και ελπίζουμε πως και αυτή την χρονιά θα δούμε την σημαία μας ψηλά! Ίσως ακόμα πιο ψηλά και από την φετινή υπέροχη όγδοη θέση!

Μην χάσετε το live μας αυτή την στιγμή στο YouTube, όπου συζητούμε και αναλύουμε όλο το παρασκήνιο για την διαδικασία της ΕΡΤ και την επιλογή της ελληνικής συμμετοχή στην Eurovision 2023:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για να μην χάνετε καμία εξέλιξη!

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *