Εσθονία: 217 τραγούδια υποβλήθηκαν για το Eesti Laul 2023!

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Εσθονίας, ERR, ανακοίνωσε ότι 257 τραγούδια υποβλήθηκαν για να συμμετάσχουν στο Eesti Laul 2023. Από αυτά, τα 92 είναι στην εσθονική γλώσσα, ενώ τα 125 είναι σε άλλες γλώσσες.

Ακόμη, σύμφωνα με τον αρχηγό αποστολής της Εσθονίας στον διαγωνισμό, Tomi Rahula, ανάμεσα στους υποψηφίους συναντάμε, παλιούς συμμετέχοντες στο Eesti Laul, εκπρόσωπους της χώρας στην Eurovision, αλλά και νέους καλλιτέχνες.

Στο επόμενο στάδιο, μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 16 ειδικούς θα επιλέξει 20 τραγούδια για να συμμετέχουν στο Eesti Laul.

Οι υποψήφιοι για τον εθνικό τελικό, θα ανακοινωθούν στις 1 και 2 Νοεμβρίου, μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα Ringvaade, ενώ και τα 20 τραγούδια θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 2 Δεκεμβρίου.

Οι ημερομηνίες του Eesti Laul 2023 είναι οι εξής:

  • Πρώτος Ημιτελικός – Πέμπτη 12 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός – Σάββατο 14 Ιανουαρίου
  • Τελικός – Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Περσινός νικητής του Eesti Laul ήταν ο Stefan και εκπροσώπησε την Εσθονία στην Eurovision 2022 με το τραγούδι “Hope”. Την βραδιά του Τελικού τερμάτισε 13ος με 141 πόντους.

https://youtu.be/GdTpQmMem8U

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Εσθονίας στην Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Πηγή: ERR

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *