Ηνωμένο Βασίλειο: Την Παρασκευή η ανακοίνωση της πόλης που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2023;

Με μια ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο οικοδεσπότης του EuroTripPodcast, Rob Lilley, αποκάλυψε ό,τι η ανακοίνωση της πόλης που θα φιλοξενήσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα ανακοινωθεί πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Δύο πόλεις εξακολουθούν να διεκδικούν την φιλοξενία του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision

Στις 27 Σεπτεμβρίου, το BBC, ανακοίνωσε ό,τι η Γλασκώβη και το Λίβερπουλ, θα δώσουν μία μάχη μέχρι εσχάτων προκειμένου να πείσουν αυτό και την EBU, πως η κάθε μία είναι η καλύτερη επιλογή, για το μεγαλύτερο τηλεοπτικό μουσικό γεγονός του πλανήτη.

Γλασκώβη

Η Γλασκώβη, η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, έχει μια επική ιστορία και αρχιτεκτονική κληρονομιά που εκτείνεται από το μεσαιωνικό έως το σύγχρονο.

Το 2008, η Γλασκώβη ονομάστηκε η πρώτη Πόλη της Μουσικής της UNESCO του Ηνωμένου Βασιλείου, χάρη στην κληρονομιά και τη σύγχρονη ζωντανή και ποικίλη μουσική σκηνή που φιλοξενεί σχεδόν πάνω από 130 μουσικές εκδηλώσεις κάθε εβδομάδα, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Σκωτίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι η αρένα OVO Hydro της πόλης εμφανίζεται στην ταινία του Netflix στην  Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga .

Οι συνδέσεις της Eurovision δεν τελειώνουν ούτε εκεί! Το κορίτσι της Γλασκώβης Lulu κέρδισε το διαγωνισμό του 1969 με το Boom Bang-a-Bang.

Λίβερπουλ  

Το Λίβερπουλ είναι μια πόλη που χορεύει στους δικούς της ρυθμούς – 50 χρόνια μετά την έκρηξη των Beatles στην παγκόσμια σκηνή.

Οι σκέψεις μεταπηδούν αμέσως στο «Fab Four», αλλά η ποικιλόμορφη μουσική κληρονομιά του Λίβερπουλ πηγαίνει πίσω εκατοντάδες χρόνια χάρη στην ανάπτυξη της πόλης ως ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια του κόσμου.

Εσείς ποια πόλη προτιμάτε ως πόλη υποδοχής της Eurovision 2023; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *