Ισπανία: Στις 27 Οκτωβρίου η ανακοίνωση των καλλιτεχνών του Benidorm Fest 2023!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ισπανίας RTVE, λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των καλλιτεχνών που θα διαγωνιστούν στο Benidorm Festival 2023, διεκδικώντας την εκπροσώπηση της Ισπανίας στην Eurovision 2023.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, σε ένα ειδικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι Inés Hernand και Rodrigo Vázquez, θα ανακοινωθούν οι 16 καλλιτέχνες, που επέλεξε η ομάδα ειδικών του RTVE, ανάμεσα στις 876 προτάσεις που υποβλήθηκαν συνολικά από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Στην εκπομπή αυτή θα παρουσιαστεί ξεχωριστά ο κάθε ένας από τους 16 τυχερούς υποψήφιους, κάνοντας αναφορά στην μέχρι τώρα πορεία του, τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει συμμετοχή, αλλά και στοιχεία για το υποψήφιο τραγούδι του. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει η περσινή νικήτρια του Benidorm Fest, Chanel, που μάγεψε όλη την Ευρώπη στο Τορίνο και θα κυκλοφορήσει σύντομα το επίσημο τραγούδι του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου με τους διαγωνιζόμενους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για το Benidorm Fest 2023 υποβλήθηκαν τραγούδια από νέα ταλέντα άγνωστα στο ευρύ κοινό αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες, καθώς και αυξημένες υποψηφιότητες από καλλιτέχνες αναγνωρισμένου κύρους και καριέρας, τραγουδιστές από talent show, ακόμα και καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στην Eurovision.

Αξιοσημείωτη στις προτάσεις είναι η παρουσία τραγουδιστών όλων των ηλικιών, από 16 έως 76, συγκροτημάτων και εναλλακτικών καλλιτεχνών, ενώ πρόταση κατέθεσε και ένας από τους περσινούς διαγωνιζόμενους του Benidorm Fest. Υπάρχουν επίσης προτάσεις καλλιτεχνών με πολλούς ακολούθους στο TikTok, όπως συνέβη πέρυσι με τον Βρετανό Sam Ryder που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Τορίνο. Τα τραγούδια που κατατέθηκαν καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από εμπορική ποπμπαλάντεςφολκφλαμένκοφιούζιον και ροκ, μέχρι λάτινραπ και ρεγκετόν.

Οκτώ τραγούδια θα αγωνιστούν στον πρώτο Ημιτελικό στις 31 Ιανουαρίου και οι άλλοι οκτώ θα αγωνιστούν στον δεύτερο στις 2 Φεβρουαρίου. Οι τέσσερις επικρατέστεροι από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό στις 4 Φεβρουαρίου, όπου οκτώ τραγούδια θα παλέψουν για να κερδίσουν τη δεύτερη έκδοση του Benidorm Festival και το χρυσό εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Ισπανίας στο Λίβερπουλ.

Πηγή: RTVE

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο Benidorm Fest 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *