Ισπανία: 876 τραγούδια υποβλήθηκαν για το Benidorm Festival 2023!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ισπανίας, RTVE, η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το Benidorm Fest 2023 έληξε αυτή τη Δευτέρα στις 23.59. Συνολικά, κατατέθηκαν 876 τραγούδια όλων των στυλ και μουσικών ειδών κατά τη διάρκεια των 40 ημερών που διήρκεσε η ανοιχτή πρόσκληση. Κάποια δεδομένα παραμένουν παρόμοια με την περσινή διοργάνωση, ενώ οι αλλαγές που έγιναν στοχεύουν στην πιο ενεργή ανάμειξη των δισκογραφικών εταιρειών, τη βελτίωση του επαγγελματικού επιπέδου των προτάσεων και την προσέλκυση πιο γνωστών ονομάτων για τη συμμετοχή στον Ισπανικό εθνικό τελικό και τη διεκδίκηση της εκπροσώπησης της χώρας στην Eurovision 2023.

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα εργασίας του RTVE Eurovision καλείται να ακούσει προσεκτικά τα τραγούδια που έλαβε για να επιλέξει τους 16 καλύτερους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στους  ημιτελικούς του Benidorm Fest στις 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου και στον μεγάλο τελικό στις 4 Φεβρουαρίου.

Το ενδιαφέρον γνωστών και καταξιωμένων καλλιτεχνών, αλλά και δισκογραφικών εταιριών ήταν πολύ αυξημένο σε σχέση με πέρσι, αφού προτάσεις κατετίθεντο μέχρι την τελευταία στιγμή. Από τα 876 τραγούδια που έλαβε το RTVE, 455 κατατέθηκαν μέσω διαδικτυακής φόρμας και 27 μέσω email ενώ τα υπόλοιπα 394 έχουν σταλεί απευθείας από δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρείες, αριθμός διπλάσιος από πέρυσι. Το 2021, ελήφθησαν 886 τραγούδια, 692 μέσω διαδικτύου και 194 από δισκογραφικές εταιρείες.

Το Benidorm Fest έγινε το 2021 μια μεγάλη πλατφόρμα για να δείξουν το ταλέντο τους τραγουδιστές, συνθέτες και παραγωγοί από την Ισπανία, όπως αποδεικνύεται από την επιτυχία του προγράμματος που μεταδόθηκε στο La 1, την ανοδική καλλιτεχνική πορεία όλων των συμμετεχόντων και την επιτυχία της Chanel στη Eurovision 2022, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση με το ‘SloMo‘.

Για το Benidorm Fest 2023 υπάρχουν και πάλι τραγούδια που υποβλήθηκαν από νέα ταλέντα άγνωστα στο ευρύ κοινό και ανερχόμενους καλλιτέχνες, καθώς και αυξημένες υποψηφιότητες από καλλιτέχνες αναγνωρισμένου κύρους και καριέρας, τραγουδιστές από talent show, ακόμα και καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στην Eurovision.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία τραγουδιστών όλων των ηλικιών, από 16 έως 76, συγκροτημάτων και εναλλακτικών καλλιτεχνών, ενώ πρόταση κατέθεσε και ένας από τους περσινούς διαγωνιζόμενους του Benidorm Fest. Υπάρχουν επίσης προτάσεις καλλιτεχνών με πολλούς ακολούθους στο TikTok, όπως συνέβη πέρυσι με τον Βρετανό Sam Ryder που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Τορίνο. Τα τραγούδια που κατατέθηκαν καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από εμπορική ποπ, μπαλάντες, φολκ, φλαμένκο, φιούζιον και ροκ, μέχρι λάτιν, ραπ και ρεγκετόν.

Μόλις ολοκληρωθεί η δύσκολη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων, το RTVE θα επικοινωνήσει με τους επιλεγμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, θα πρέπει να στείλουν την τελική μορφή του τραγουδιού τους, για να ξεκινήσει τη διαδικασία παραγωγής των σόου που θα μεταδώσει το La 1. Οκτώ τραγούδια θα αγωνιστούν στον πρώτο Ημιτελικό και οι άλλοι οκτώ θα αγωνιστούν στον δεύτερο. Οι τέσσερις επικρατέστεροι από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό, όπου οκτώ τραγούδια θα παλέψουν για να κερδίσουν τη δεύτερη έκδοση του Benidorm Festival και το χρυσό εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Ισπανίας στο Λίβερπουλ.

Πηγή: RTVE

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο Benidorm Fest 2023!

3 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *