Ουκρανία: 384 τραγούδια υποβλήθηκαν για την Eurovision 2023!

Μετά και το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή συμμετοχών, η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι 384 έχουν  υποβληθεί για τον εθνικό τελικό Vidbir 2023.

Συνολικά 384 τραγούδια από 299 καλλιτέχνες έχουν υποβληθεί στο Suspilne για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2023. Ένας συνδυασμός τραγουδιστών που κατοικούν στην Ουκρανία και στο εξωτερικό έχουν υποβάλει τραγούδια στην επιλογή, ενώ μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τώρα τις συμμετοχές για την επόμενη φάση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο μουσικός  παραγωγός της εθνικής επιλογής της Ουκρανίας, Dmytro Shurov δήλωσε:

Άλλο ένα ανήσυχο πρωινό σε όλη τη χώρα. Drones, βλήματα, νέα από το μέτωπο, συναντήσεις εθελοντών, ανταλλαγή κρατουμένων, συναυλίες σε καταφύγια, ηρωισμός και προδοσίες, ευφορία και βάσανα – σε μια τέτοια Ουκρανία, αυτή η επιλογή για τη Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ αντί για Κίεβο, Λβιβ, Οδησσό ή Ντνίπρο. Πολλοί μουσικοί είναι σε μια συναισθηματική μέρα, πολλοί είναι στο εξωτερικό, άλλοι εθελοντές, άλλοι παλεύουν. Και παρ’ όλα αυτά, έχουμε περισσότερα από 300 υποβληθέντα τραγούδια.

Ναι, πολλά από αυτά είναι σε κατάσταση επίδειξης, πολλά είναι απλώς η κραυγή της ψυχής ανθρώπων που δεν σχεδιάζουν καν να γίνουν καλλιτέχνες. Ιστορίες για τη ζωή στα καταφύγια βομβών, τη μετανάστευση, το κενό από την απώλεια συγγενών, την πίστη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και όμως, αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της στάσης του λαού μας απέναντι στην ελπίδα. Ευχαριστώ όλους για τις αιτήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  τελικός του Vibdir 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2022 στο Κίεβο στο σταθμό του μετρό Maidan Nezalezhnosti . Ο νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο και  θα επιλεγεί με συνδυασμό ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού και της κριτικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα επιλεγούν από το κοινό.

Η Kalush Orchestra που κέρδισε τον διαγωνισμό του 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας κατέχει το ρεκόρ  πόντων τηλεψηφοφορίας στην ιστορία του διαγωνισμού και τερμάτισαν επίσης στην τέταρτη θέση στην κριτική επιτροπή. Λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, η Ουκρανία δεν θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2023, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από το 1980 που ο διαγωνισμός δεν θα διεξαχθεί στην προηγούμενη νικήτρια χώρα.

Source: Suspilne

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *