Ρουμανία: Μόνο με ψήφο κοινού θα πραγματοποιηθεί η Selecția Națională 2023!

To TVR, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ρουμανίας, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσουν σε μερικές αλλαγές σχετικά με τον τρόπο που θα προσεγγίσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, μετά από κάποιες διαμαρτυρίες το 2022.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του καναλιού υπέγραψε σήμερα τον προϋπολόγισμό για το 2023, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που θα διατεθεί για την συμμετοχή στην Eurovision 2023 και για τον εθνικό τελικό.

Στην ανακοίνωση του TVR για το project Eurovision 2023, ο υπεύθυνος του προγράμματος, Mihai Predescu είπε:

«Είμαστε μια καινούργια ομάδα και θέλουμε να παρουσιάσουμε έναν καινούργιο διαγωνισμό της Eurovision, βασισμένο στην διαφάνεια, τον επαγγελματισμό και την ψηφιοποίηση. Αλλάξαμε το σύστημα ψηφοφορίας και μόνο το κοινό θα επιλέξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία. Και κάτι ακόμα: η Eurovision θα είναι στον τηλεοπτικό αέρα του TVR για πολύ περισσότερο χρόνο από ότι στο παρελθόν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»

Σημειώνεται πως πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη αλλαγή, μιας και στον περσινό εθνικό τελικό, η ψηφοφορία του κοινού κατείχε μόλις το 17% του τελικού αποτελέσματος, ενώ το υπόλοιπο 83% κατείχε η κριτική επιτροπή.

Τις επόμενες ημέρες το TVR, θα οριστικοποιήσει όλη την διαδικασία σχετικά με την μέθοδο επιλογής και θα κάνει μια ανοιχτή πρόσκληση για τραγούδια όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο περσινός νικήτης της Selecția Națională και εκπρόσωπος της Ρουμανίας στην Eurovision 2022 ήταν ο WRS με το τραγούδι “Llámame” και κατέκτησε την 18η θέση στον Μεγάλο Τελικό, ενώ κατάφερε να φέρει την Ρουμανία στον τελικό μετά από τρείς συνεχόμενους αποκλεισμούς:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: tvr.ro

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *