Σουηδία: Επιστροφή του Theoz και ντεμπούτο του Emil Henrohn στο Melodifestivalen 2023!

Η Aftonbladet, πριν λίγο αποκάλυψε τα ονόματα δύο Σουηδών TikTok στάρ, που σύμφωνα με πηγές θα συμμετέχουν στο Melodifestivalen 2023.

Όπως φαίνεται οι δύο καλλιτέχνες θα είναι ο Theoz, ο οποίος επιστρέφει μετά τη φετινή του επιτυχία στο διαγωνισμό και επίσης ο Emil Henrohn, που κάνει το ντεμπούτο του στη διαδικασία επιλογής της Σουηδικής συμμετοχής για τη Eurovision 2023.

Emil Henrohn

Ο Emil έκανε αίσθηση νωρίτερα τη φετινή χρονιά, όταν ένα από τα TikTok βίντεο του με ήχο ένα τραγούδι που είχε γράψει ο ίδιοσ, το “Jag är mamma“, έγινε viral και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια προβολές. Για τη φετινή χρονιά θεωρείται ο Σουηδός με τη μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή στο TikTok.

Σύμφωνα με πηγές, ο Emil θα συμμετέχει στο διαγωνισμό την επόμενη χρονιά και αισθάνεται πολύ ενθουσιασμένος που επιτέλους θα έχει αυτή την ευκαιρία να είναι ένας από τους καλλιτέχνες του Melodifestivalen, ήταν πάντα όνειρό του.

Theoz

Ο Theoz (Haraldsson) είναι αρκετά γνώριμος για όσους παρακολουθούν το διαγωνιστικό κομμάτι του Melodifestivalen, καθώς έκανε το ντεμπούτο του τη φετινή χρονιά με το τραγούδι “Som du vill“. Το τραγούδι, μεταξύ άλλων, έγραψαν οι Axel Schylström και Jimmy “Joker” Thörnfeldt.

Ο Theoz έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok, το οποίο σίγουρα τον βοήθησε να κατακτήσει την έβδομη θέση, αφού πέρασε στους τελικούς μέσω του πέμπτου ημιτελικού, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστός σαν “Δεύτερη Ευκαιρία”.

Η έβδομη θέση φυσικά και θεωρείται επιτυχία, για έναν τόσο μικρό και πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη στο Melodifestivalen και ήταν αναμενόμενο αργά η γρήγορα να επανέλθει στο διαγωνισμό, όπως σημειώνουν οι πηγές.

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής για το Melodifestivalen 2023

  • Nordman
  • Loulou Lamotte
  • Wiktoria Johansson
  • Marcus & Martinus
  • Emil Henrohn
  • Theoz

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodifestivalen 2023

  • Πρώτος Ημιτελικός: Γκέτεμποργκ, 4 Φεβρουαρίου 2023 (Scandinavium)
  • Δεύτερος Ημιτελικός: Λινσέπινγκ, 11 Φεβρουαρίου 2023 (Saab Arena)
  • Τρίτος Ημιτελικός: Λιντκόπινγκ, 18 Φεβρουαρίου 2023 (Sparbanken Arena)
  • Τέταρτος Ημιτελικός: Μάλμε, 25 Φεβρουαρίου 2023 (Malmö Arena)
  • Πέμπτος Ημιτελικός: Όρνσκολντσβικ, 4 Μαρτίου 2023 (Hägglunds Arena)
  • Μεγάλος Τελικός: Στοκχόλμη, 11 Μαρτίου 2023 (Friends Arena)

Υπενθυμίζουμε ότι το Melodifestivalen 2023 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου με οικοδεσπότες τους Jesper Rönndahl και τη Farah Abadi, ενώ το SVT έχει λάβει 2824 τραγούδια. Η τελική λίστα των συμμετεχόντων θα δημοσιευτεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Στη Eurovision 2022 η Σουηδία εκπροσωπήθηκε από τη νικήτρια του Melodifestivalen 2022, Cornelia Jacobs, με το τραγούδι “Hold Me Closer” και κατέκτησε την τέταρτη θέση με 438 βαθμούς.

Πηγή: Aftonbladet
Φωτογραφία: SVT/Annika Berglund

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *