Άγιος Μαρίνος: Αποκαλύφθηκαν οι παρουσιαστές για το Una Voce per San Marino 2023!

Σε μια συνέντευξη τύπου στη Ρώμη, ανακοινώθηκε πως η Senhit, η οποία εκπροσώπησε τον Άγιο Μαρίνο δύο φορές στο παρελθόν, το 2011 και το 2021 αντίστοιχα, θα είναι αυτή που θα παρουσιάσει την εθνική επιλογή εκπροσώπου του Άγιου Μαρίνου για τη Eurovision 2023, Una Voce per San Marino 2023.

Ο Γενικός Διευθυντής του δημόσιου καναλιού San Marino RTV, Ludovico Di Meo, δήλωσε:

“Όπως και για το οτιδήποτε καινούργιο, χρειάζεται να ωριμάζουμε και θα το κάνουμε, χρονιά με τη χρονιά. Πρέπει να είμαστε τυχεροί αλλά και καλοί σε αυτό που κάνουμε για να βρούμε ένα νέο, πραγματικό ταλέντο ώστε να το φέρουμε στο Λίβερπουλ, το σπίτι των Beatles.”

Επίσης, στη συνέντευξη τύπου αποκαλύφθηκε ότι στο Una Voce per San Marino 2023 θα τραγουδήσουν δύο καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο στο παρελθόν, ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο νικητής του πρώτου Una Voce per San Marino και εκπρόσωπός του στη Eurovision 2022, Achille Lauro.

Πώς θα λειτουργήσει το Una Voce per San Marino 2023;

Η σκηνή του Academy and Casting θα διεξαχθεί μεταξύ 28 Οκτωβρίου 2022 και 27 Ιανουαρίου 2023. Στο στάδιο Casting, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 60 ή περισσότερους καλλιτέχνες για να προχωρήσει στον επόμενο γύρο της επιλογής San Marinese.

Μετά από αυτό, θα διεξαχθούν συνολικά πέντε ημιτελικοί τον Φεβρουάριο του 2023. Από τους πέντε ημιτελικούς, περίπου 20 καλλιτέχνες θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για να περάσουν στον Μεγάλο Τελικό. Θα υπάρξουν τέσσερις ημιτελικές παραστάσεις, εκ των οποίων η μία θα είναι για καλλιτέχνες από τον Άγιο Μαρίνο, η πέμπτη στη φάση των ημιτελικών θα είναι ο γύρος δεύτερης ευκαιρίας.

Ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2023 στο Teatro Nuovo της Dogana. Ο νικητής θα επιλεγεί από πενταμελή κριτική επιτροπή, δύο κριτές που θα επιλεγούν από το RTV του Αγίου Μαρίνου, ένας από την Segreteria di Stato και δύο από την εταιρεία παραγωγής.

Σε αντίθεση με πέρυσι, δεν θα υπάρχει τμήμα Established Artist και κανένας καλλιτέχνης δεν θα προσκληθεί απευθείας στον τελικό. Αντίθετα, καθιερωμένοι καλλιτέχνες ή οποιοιδήποτε άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες μπορούν να προσκληθούν απευθείας στους ημιτελικούς και να παραλείψουν τον γύρο Casting.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην επιλογή είναι ανοιχτές έως τις 20 Ιανουαρίου 2023. Υπάρχουν χρεώσεις που σχετίζονται με τη συμμετοχή:

Οι αιτήσεις μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου θα κοστίζουν 100 ευρώ

Οι αιτήσεις από 1 Οκτωβρίου έως 20 Ιανουαρίου θα κοστίζουν 150 ευρώ

Οι αιτήσεις από καλλιτέχνες του Αγίου Μαρίνου θα κοστίζουν 50 ευρώ πριν από τις 3 Δεκεμβρίου.

Όπως προαναφέραμε, ο ιταλικής καταγωγής καλλιτέχνης Achille Lauro κερδίζοντας το πρώτο Una Voce per San Marino εκπροσώπησε τον Άγιο Μαρίνο στη Eurovision 2022 με το τραγούδι “Stripper” που τερμάτισε μόλις στη 14η θέση του Δεύτερου Ημιτελικού.

Θα καταφέρει άραγε ο Άγιος Μαρίνος να βρεθεί στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2023 που θα λάβει χώρα στο Λίβερπουλ;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Una Voce per San Marino 2023!

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *