Ελλάδα: Δύσκολη και αμφίρροπη η επιλογή της ΕΡΤ για την Eurovision 2023!

Με πέντε ημέρες μόλις να απομένουν για την λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών στην ΕΡΤ για την Eurovision 2023, το ενδιαφέρον για το ποιος θα διαδεχθεί την Αμάντα και θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό κορυφώνεται. Το έργο της καλλιτεχνικής επιτροπής θα είναι δύσκολο και η επιλογή ιδιαίτερα αμφίρροπη.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μαθαίνουμε, αλλά κυρίως με βάση τα όσα έχουμε ακούσει… οι δύο τελευταίες επιτυχημένες μας συμμετοχές, ουσιαστικά φαίνεται ότι “καθοδηγούν” μουσικά θα λέγαμε τους φετινούς υποψηφίους.

Όμορφες μπαλάντες με απαιτητικά φωνητικά, ραδιοφωνικά σύγχρονα κομμάτια, αλλά και καθαρόαιμα pop dance κομμάτια είναι μερικές από τις προτάσεις που θα μας απασχολήσουν. Όπως αναφέρει και ο Γιάννης Πουλόπουλος στο znews, με τον οποίο ταυτίζονται και οι δικές μας πληροφορίες, μεταξύ των υποψηφίων δεν θα δούμε καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν την χώρα μας παλαιότερα στο διαγωνισμό, αλλά δεν υπάρχει και ιδιαίτερη εκπροσώπηση του έθνικ, ίσως ο αποκλεισμός όλων των ελληνόφωνων τραγουδιών τα τελευταία χρόνια έχει αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους από αυτό το είδος.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη περίπου 50 τραγούδια έχουν υποβληθεί, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί μέχρι την Κυριακή λίγο ακόμα, αφού κάποιοι καλλιτέχνες δεν έχουν καταθέσει ακόμη την πρόταση τους.

Αν και περισσότερα για τα τραγούδια θα πούμε στα επόμενα live μας και σίγουρα μετά το τέλος της κατάθεσης των συμμετοχών, αυτό που μπορούμε να πούμε σε σχέση με την περσινή διαδικασία είναι πως υπάρχουν περισσότερες μουσικές επιλογές (πέρσι ήταν δεδομένο ότι θα πάει μπαλάντα, μεταξύ Good Job Nicky και Amanda) και ότι η πιθανότητα της έκπληξης είναι μεγαλύτερη, αφού και ο συνολικός αριθμός των τραγουδιών είναι μεγαλύτερος και υπάρχουν πιο δουλεμένες προτάσεις από τους καλλιτέχνες και τις ομάδες τους.

Μην χάσετε το live μας στο YouTube την Παρασκευή το βράδυ, αλλά και την Κυριακή με την λήξη της προθεσμίας, για όλο το ρεπορτάζ, το παρασκήνιο, αλλά και τις πληροφορίες για τα τραγούδια που υποβλήθηκαν στην διαδικασία της ΕΡΤ για την Eurovision 2023!

Μέχρι τότε όμως δείτε το τελευταίο μας live, όπου και εκεί αναφέρουμε αρκετά και σημαντικά για την διαδικασία και πως εξελίσσεται μέχρι τώρα:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις, που αφορούν την ελληνική συμμετοχή!

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Χαίρομαι που υπάρχει ποικιλία φέτος. Πέρσι ειδικά στην τελική 5αδα δεν είχανε ποικιλία για να μη πω ότι μόνο το die together και η συμμετοχή του gjn άξιζαν από τις 5τελικες προτάσεις…
    Ελπίζω να μη στείλουμε back to back μπαλάντα αλλά κάτι πιο ραδιοφωνικό και ιδανικά κάτι ραδιοφωνικό και αυτό που λένε “bop” να γίνει ένα ωραίο χιτ και του διαγωνισμού (με μια καλή θέση)αλλά και να σταθεί εκτός αυτου…
    Φαντάζει πολύ δύσκολη η φετινή επιλογή και όλα θα κριθούν στη λεπτομέρεια…
    Γνώμη μου, εφόσον η ΕΡΤ δεν θέλει να έχει (ακόμα) γνώμη το κοινό μέσω ενός εθνικού τελικού, αν είναι εφικτό ας γίνει μια τυχαία δημοσκόπηση από 100 ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και ακουσμάτων που θα αποτελέσει μια δεύτερη επιτροπή πλην αυτής της 6μελης-7μελης(αξιόλογης)που έχει οριστεί.
    Ελπίζουμε στο καλύτερο.

    Απάντηση
  2. Κώστας
    Κώστας says:

    Δηλαδή από ότι καταλαβαίνω έχουν καταθέσει και τα ονόματα που γράφατε το καλοκαίρι; Ή οι περισσότεροι καλλιτέχνες τουλάχιστον… επειδή είδα πέρσι γράφατε ξεχωριστά άρθρα για το κάθε όνομα που κατέθετε συμμετοχή με κάποιες πληροφορίες για το είδος του τραγουδιού, την ομάδα που βρίσκεται μαζί κ.α. Ηλπιζα να το κάνετε και φέτος ηταν ωραιο να ξέρουμε ποιοι καταθέτουν. Σκοπεύετε να το κάνετε;

    Απάντηση
  3. Kostas
    Kostas says:

    ακόμη να πω ότι αν είναι όντως στο τέλος δύσκολο το έργο της ΕΡΤ ας σκεφτεί να εμπλέξει το κοινό με ένα τρόπο για να πάρει μια γνώμη για το τι θέλει και το κοινό και να ποντάρουμε και εκεί στον διαγωνισμό… ήρθε η στιγμή πιστεύω… αν είναι να πάμε με μπαλάντα πάλι πρέπει να είναι κάτι σε euphoria (εννοώ σε επίπεδο) αλλιώς ας πάμε σε ένα άλλο είδος πιο χορευτικό. Όποτε η επιτροπή εύχομαι να αξιολογήσει και να βρει και το καλό Dance Pop Χιτ.

    Απάντηση
  4. T.R
    T.R says:

    Kai ego ime tis apopsis an ine toso psilo to epipedo, as epilexi I ERT ta 8-10 epikratestera kai as ta dosi sti dimosiotita na epilexi to koino diadiktiaka. I toulaxiston na pari mia gnomi kai I ERT ti aresi sto koino kai meta as epilexi I idia.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *