Ελλάδα: Η ακτινογραφία των υποψηφίων για την Eurovision 2023 | Ψηφίστε στο poll μας!

Όπως πρώτοι και αποκλειστικά σας είχαμε ενημερώσει ήδη από το βράδυ της Κυριακής οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών, τα τραγούδια που υποβλήθηκαν στην ΕΡΤ είχαν ξεπεράσει τα 100! Συγκεκριμένα 106 τραγούδια κατατέθηκαν στο ραδιομέγαρο για την διεκδίκηση της ελληνικής εκπροσώπησης στην Eurovision 2023. Όλο το προηγούμενο διάστημα σας παρουσιάζαμε αναλυτικά τις προτάσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Ας δούμε όμως σε ένα άρθρο και εν συντομία ποιοι καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν μουσικά, ώστε να κερδίσουν την ψήφο της καλλιτεχνικής επιτροπής και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Λίβερπουλ και τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Βασίλης Κούρτης

Ο 28χρονος τενόρος από την Λάρισα κατέθεσε ένα τραγούδι. Πρόκειται για μία επική, φεστιβαλική μπαλάντα, που αναδεικνύει το εύρος και τις δυνατότητες της φωνής του. Το τραγούδι πραγματεύεται την σιωπή που επέρχεται μετά τον χωρισμό και εφόσον επιλεγεί, θα έχει την Dream Team, στην προσπάθειά του να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στην Eurovision 2023!

Aretha

Η Αρετή Κοσμίδου ή Aretha όπως συστήνεται πλέον στο κοινό, κατέθεσε ένα τραγούδι στην ΕΡΤ. Το τραγούδι είναι electro pop και το έχει γράψει η ίδια. Η συμμετοχή της ετοιμάζεται εδώ και καιρό και ένας από τους λόγους που επέστρεψε στην Ελλάδα, ήταν  να διεκδικήσει την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023.

Leon of Athens

O Leon of Athens είναι η πρόταση της Cobalt. Ένα τραγούδι κατέθεσε και ο Leon of Athens. Πρόκειται για ένα up tempo τραγούδι με 80s vibes. Δημιουργός του τραγουδιού είναι ο ίδιος, μαζί με τον David Sneddon.Αμφότεροι είχαν γράψει το Better Love της Κατερίνας Ντούσκα, την ελληνική δηλαδή συμμετοχή στην Eurovision 2019.

Melissa Mantzoukis

Η 19χρονη Μέλισσα Μαντζούκη, με καταγωγή από την Θεσπρωτία, ήταν φιναλίστ του φετινού γερμανικού Idol. Συμμετέχει στην διαδικασία της ΕΡΤ με ένα pop dance τραγούδι, από ομάδα Ελλήνων και Ολλανδών δημιουργών. Την Dream Team θα έχει και η Melissa στο Λίβερπουλ, εφόσον φυσικά επιλεγεί.

Evangelia

Τρία τραγούδια, όπως και πέρσι, κατέθεσε η Evangelia στην ΕΡΤ. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά για την πρόταση της Evangelia, αναμένεται να είναι στο γνώριμο ύφος της. Δηλαδή mid tempo τραγούδια με έθνικ ήχους. Η Evangelia είναι πρόταση της PANIK, ενώ την υποψηφιότητά της υποστηρίζει και η φίλη της πλέον, Amanda.

Jimmy Sion

Συμμετοχή και αυτή την χρονιά κατέθεσε ο Jimmy Sion, που τον γνωρίσαμε μέσα από το House of Fame. Με ένα dance κομμάτι συμμετέχει στην φετινή διαδικασία επιλογή της ΕΡΤ, ενώ εφόσον επιλεγεί θα έχει ως χορογράφο την Chali Jennings, την οποία και γνωρίζουμε από διάφορες συνεργασίες της στον διαγωνισμό.

Antigoni

Η Antigoni ζει κ δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου είναι ιδιαιτέρως γνωστή, αφού συμμετείχε στο ριάλιτι Love Island. Έχει υποβάλει τρία τραγούδια στην ΕΡΤ, αν και όπως δηλώνει το ένα είναι το αγαπημένο της. Σε όλα της τα τραγούδια αρέσκεται να χρησιμοποιεί ελληνικούς ήχους. Είναι και αυτή μία πρόταση της PANIK.

Αντωνία Καούρη

Η Αντωνία Καούρη είναι η πρόταση της MINOS EMI. Κατέθεσε ένα τραγούδι στην ΕΡΤ, το οποία και έγραψε η ίδια.  Έχει techno ήχους, ενώ ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητά του. Εφόσον επιλεγεί θα έχει την βοήθεια της Dream Team και αυτή.

Cynthia Verazie

Την Cynthia την γνωρίσαμε στην Ελλάδα μέσα από την συμμετοχή της στο Rising Star. Είναι πολωνικής καταγωγής, αλλά επί χρόνια κατοικούσε στην Κύπρο. Πλέον μένει μόνιμα στη Νορβηγία. Το τραγούδι που κατέθεσε στην διαδικασία υπογράφει ο Mike Connaris, που εκπροσώπησε δύο φορές την Κύπρο στο διαγωνισμό (2004 και 2015) και είναι μία τυπική μπαλάντα.

Παναγιώτης Τσακαλάκος

Ο Παναγιώτης Τσακαλάκος είναι η πρόταση της Digital Ray Records. Συμμετέχει με ένα τραγούδι στη διαδικασία. Τον Παναγιώτη Τσακαλάκο γνωρίσαμε μέσα από το συμμετοχή του στο Greek Idol, όπου στέφθηκε μάλιστα νικητής!

Panagiotis Tsakalakos

Κλαυδία

Η Κλαυδία είναι η τρίτη και τελευταία πρόταση της PANIK. Την γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της στο The Voice of Greece. Συμμετέχει με ένα τραγούδι στη διαδικασία, μία ερμηνευτική μπαλάντα. Το τραγούδι της υπογράφουν οι ARCADE, οι οποίοι ήταν και συνδημιουργοί του Last Dance, της συμμετοχής μας το 2021.

Άλλες υποψηφιότητες που έχουν γίνει γνωστές

Άλλες υποψηφιότητες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αυτή της Final Touch/Walnut με την Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου, η Αγγελική Βρανά και ο Νίκος Αντωνιάδης με την Just Do It Production και ο Harris Rivera με την Real Music.

Φυσικά ανάμεσα στα 106 τραγούδια υπάρχουν και άλλοι καλλιτέχνες, όπου απλά μέχρι τώρα δεν έγινε γνωστό πως υπέβαλαν συμμετοχή. Εννοείται πως το Eurovisionfun θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε καινούριο δει το φως της δημοσιότητας.

Poll

Ψηφίστε στο poll μας τον καλλιτέχνη που θεωρείτε καταλληλότερο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023:

Εσείς ποιον καλλιτέχνη προτιμάτε για εκπρόσωπο της χώρας μας στην Eurovision 2023; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω και ψηφίστε φυσικά στο poll μας!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023!

 

 

44 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Mil
    Mil says:

    Εγώ παιδιά ψηφίζω Klavdia. Από τις περιγραφές σας στα live εχω ψηθεί άγρια για την συγκεκριμένη συμμετοχή. Χώρια ότι έχω τυφλή εμπιστοσύνη στους Arcade σαν συνθετική ομάδα.

    Απάντηση
  2. Τina
    Τina says:

    Από τις περιγραφές που κάνατε στο τελευταίο live σας για κάποια από τα τραγούδια που ακούσατε καταλαβα ότι ξεχωρίσατε του Κούρτη και της mantzouki και παρόλο που το μουσικό ύφος των τραγουδιών θα είναι τελείως διαφορετικό μπαλάντα το ένα ρυθμικό το άλλο πιστεύω εφόσον και αν επιλέγονταν κάποιος από τους δύο η χώρα μας θα είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

    Απάντηση
  3. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Μακάρι να επιλεγεί το καλύτερο και αυτό που θα έχει μεγαλύτερη προοπτική υψηλού πλασαρίσματος. Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι ο Κούρτης και η Μελίσα ίσως να ξεχώρισαν με τις προτάσεις τους για φέτος αλλά θα ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους. Προσωπικά, αν και είμαι φαν των γυναικείων φωνών στην eurovision, βρίσκω την προοπτική αρσενικής επικής μπαλάντας κάτι που έχουμε πάραπολλά χρόνια να τολμήσουμε, οπότε γιατί οχι;

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Με τις περιγραφές τείνω προς Κλαυδια και Μελισα…
    Η εκτός αν υπάρχει κάτι πολύ δυνατό από Ευαγγελία, Αντιγόνη, καουρη και Κούρτη.
    LoA μυρίζει απογοήτευση…
    Άρα: 1) Κλαυδια/ Μελίσα 2) Ευαγγελία, Αντιγόνη, Κούρτης, καουρη
    Στην περίπτωση του Κούρτη είμαι ακόμα επιφυλακτικός καθώς όλοι είδαμε που κατέληξαν οι φετινές ανδρικές μπαλάντες συν ότι τα τύπου φεστιβαλικα/οπερατικα είναι ή του ύψους ή του βάθους. (Προσωπικά τον βρίσκω υπερβολικο εκφραστικά. Φωνή ναι δεν το συζητώ, έχει και με το παραπάνω όπως και εμφάνιση).
    Ας επιλέγει το καλύτερο και καλή επιτυχια σε όλους!

    Απάντηση
  5. Φως
    Φως says:

    Αν δεν πάρει μέρος και η Ειρήνη Παπαδοπούλου. ΕΡΤ Γιουροβίζιον δεν βλέπω Τα λέμε Αργότερα και με τους υπόλοιπους υποψήφιους δεν σωστό να κάνετε Γιουροβίζιον Πολ ενώ δεν ξέρουμε όλους τους υποψήφιους δεν είναι Αντικειμενική διαδικασία Σορρυ

    Απάντηση
    • Bill
      Bill says:

      Διαισθάνομαι πως θα παιχτεί ανάμεσα σε Κλαύδια, Μελίσσα, Κούρτη. Από ένστικτο μόνο γιατί τραγούδια δεν έχουνμε ακούσει. Η Κλαύδια όμως δεν πιστεύω ότι θα πάει λόγω του ότι ΕΡΤ και Panik δεν τα πάνε και πολύ καλά. Η Evangelia ούτε αυτή πιστεύω θα πάει γιατί μετά την φετινή 6η θέση στις επιτροπές δεν νομίζω να γυρίσει τόσο γρήγορα στο έθνικ. Επίσης η Cynthia εκτός του ότι ήρθε στην Ελλάδα για το rising δεν την συνδέει κάτι με την χώρα μας, θα μου πεις ή Φουρέιρα είχε με την Κύπρο; Εε δεν είναι το ίδιο. Όμως θεωρώ πως μέσα στη τελική πεντάδα θα έχουμε και εκπλήξεις όπως πέρσι με Drigo, Luis. Καλή επιτυχία σε όλους αλλά πιο πολύ στη Μελίσσα

      Απάντηση
  6. Nikos
    Nikos says:

    Melissa ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Απάντηση
  7. Spi
    Spi says:

    Evangelia telio aesthetic xoreutiko kai auto to blend English Greek einai bop.Gia 2 deuteri epilogi tha mou arese kai i klaudia exei teleia foni kai me mia kali paragwgi tha eftane tip 10 kai san 3os Leon of Athens mou aresei auto to retro electronica.

    Απάντηση
  8. Ben
    Ben says:

    Bop ethnic τύπου Δανελ δύσκολο θα ξαναπιάσει τόπο το 2023, αφήστε που κάθε τέτοιο τραγούδι αναπόφευκτα θα συγκρίνεται με την Σανέλ. Και όπως και να το κάνουμε η Ευαγγελία είναι πολύ υποτονική και δεν είναι Σανελ ούτε έχει την ενέργεια της στη σκηνή. Επομένως ας πάμε με κάτι άλλο πιο authentic.

    Απάντηση
    • Kostas
      Kostas says:

      Παιδιά τι λέτε καμία σχέση η Ευαγγελία με την Σανέλ! Η Σανέλ μπορεί να συγκριθεί με την φουρειρα και γενικά εκπροσωπεί το φουλ dance έθνικ λάτιν στυλ! Η Ευαγγελία δεν κανει τόσο uptempo είναι πιο mid tempo και χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση του «αισθησιακού» ποπ με καθαρά ελληνικά στοιχεία και εμπλέκει και στοιχεία της ραπ. Καμία σχέση και οι δυο είναι πολύ καλές σε αυτό που κάνουν και η Ευάγγελια αν έχει δυνατό τραγούδι( που μάλλον το εχει;!) θα αποτελούσε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη πρόταση έχοντας ταυτόχρονα στοιχεία από την ελληνικούς ήχους! Η Σανέλ θα μπορούσε να συγκριθεί ίσως με την Αντιγονη που και πάλι απέχει από αυτό που κάνει η αντιγονη (ποπ, χιπ-χοπ).

      Απάντηση
  9. Kostas
    Kostas says:

    Μόλις σκέφτηκα κάτι και θα ηθελα να ρωτήσω και εσάς από το Σάιτ επειδή σας έχω ακούσει να λέτε στα λαιβ σας οτι το σημαντικότερο για την ΕΡΤ είναι να είναι το καλύτερο τραγούδι και αυτό που θα μας φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα… εγώ όμως είμαι απόλυτος στην άποψη οτι δεν παίζει ρόλο μόνο να υπάρχει ένα πολύ δυνατό τραγούδι αν ο καλλιτέχνης (αφήνω την σκηνική παρουσία γιατί πλέον η ομάδα που το αναλαμβάνει είναι έμπειρη και γνωστή και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει ) δεν μπορεί να υποστηρίξει επάξια το πολύ δυνατό τραγούδι; Χαρακτηρισμό παράδειγμα θα πω την Ισπανία φέτος και την Σανέλ που αρχικά όλοι δεν πίστευαν σε καμία περίπτωση οτι θα είναι τελικά αυτή που θα εκπροσωπήσει την χώρα με αυτό το μέτριο και βαρετό τραγούδι της μέχρι που εμφανίστηκε στον εθνικό τελικό και διάψευσε τους πάντες και έκανε χαμό! Πως η ΕΡΤ από την στιγμή που δνρ κάνει τελικό αλλά εσωτερική επιλογή μπορεί να αξιολογήσει και να διασφαλίσει οτι το εκτόπισμα αυτού με το πιο δυνατό τραγούδι είναι επίσης δυνατή και αντίστοιχα πως ξέρει αν κάποιος με λιγότερο δυνατό τραγούδι αλλά με φοβερό εκτόπισμα και δυνατότητες που μπορεί να υποστηρίξει ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ που καταθέτει δεν θα ήταν καλύτερη επιλογή; Αυτό είναι το μόνο που θεωρώ + ενός ελληνικού τελικού αλλά όντως πως το κρίνει αυτό η επιτροπή της ερτ; ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ αυτή η παράμετρος!!

    Απάντηση
  10. EscSolution
    EscSolution says:

    H ερτ έχει κάνει ένα λάθος. Ποιος της είπε ότι το να γίνει μια ζωντανή μετάδοση (ή και απλα μια live ερμηνεία των 5 ή 7 επικρατεστερων μπροστά από την επιτροπή της ΕΡΤ), σημαίνει αυτό αυτόματα οτι πρέπει να ψηφίσει και το κοινό? Αν η ερτ δεν θέλει με τίποτα ελληνικό τελικό που να ψηφίζει και το κοινό, ας κάνει έναν ελληνικό τελικό (με κάμερες ή χωρίς, με μετάδοση ή χωρίς) όπου θα δει και θα ακούσει live η επιτροπή τους καλύτερους υποψήφιους και θα ψηφίσει μόνο η επιτροπή τον/την εκπρόσωπό μας και ποιο τραγούδι μπορεί να φέρει την καλύτερη θέση στο Λίβερπουλ. Πρέπει να δει είτε η επιτροπή μονο είτε η επιτροπή μαζί με το κοινό, το εκτόπισμα του κάθε καλλιτέχνη και τη φωνή του live σε συνθήκες stress. Και για να υπάρχει και μια γεύση διαφάνειας, ας βιντεοσκοπηθει να μας το δείξουν (σσ μια χαρά θα γίνει hype που βοηθάει τους νέους καλλιτέχνες αλλά και τηλεθέαση). Ας ψηφίσει μόνο η επιτροπή για την ανάδειξη του εκπροσώπου αλλά ας το δούμε όλοι ρε παιδί μου σε ένα τηλεοπτικό σόου. Τόσο απλά. Έχει ξαναγίνει και Ελλάδα και εξωτερικό.

    Απάντηση
  11. Apostolos Bogiannos
    Apostolos Bogiannos says:

    Παρακαλώ να προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο εκφράζετε την άποψη σας! Λέμε την άποψη μας χωρίς να προσβάλλουμε κανέναν!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *