Ισπανία: Οι συμμετέχοντες του Benidorm Fest 2023 θα ανακοινωθούν μέχρι τέλη Οκτωβρίου!

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Συμμετοχής του Ισπανικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTVE, María Eizaguirre, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο Benidorm Fest 2023, τον Ισπανικό εθνικό τελικό για την επιλογή εκπροσώπου στη Eurovision 2023, θα ανακοινωθούν μέχρι τέλη του μήνα. Αυτό συνεπάγεται πως οι συμμετέχοντες θα είναι γνωστοί μέχρι τις 1 Νοεμβρίου που θα αρχίσει η προπώληση των εισητηρίων.

Όπως σας ενημερώσαμε με το σχετικό άρθρο μας, την περασμένη Δευτέρα μετά από 40 ημέρες εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το Benidorm Fest 2023 και τα τραγούδια που κατατέθηκαν αριθμούν το ασύληπτο νούμερο των 876. Μπορεί να είναι κατά 12 λιγότερα από αυτά που κατατέθηκαν για το Benidorm Fest 2022, ωστόσο υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον από τις δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες. Συγκεκριμένα, από τα 876 τραγούδια που έλαβε το RTVE, 455 κατατέθηκαν μέσω διαδικτυακής φόρμας και 27 μέσω email, ενώ τα υπόλοιπα 394 έχουν σταλεί απευθείας από δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρείες, αριθμός διπλάσιος από πέρυσι. Το 2021, ελήφθησαν 886 τραγούδια, 692 μέσω διαδικτύου και 194 από δισκογραφικές εταιρείες.

Η ομάδα εργασίας του RTVE έχει δύσκολο έργο, μιας και καλείται να επιλέξει τους μόλις 16 καλύτερους υποψηφίους  που θα συμμετάσχουν στους  ημιτελικούς του Benidorm Fest στις 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου και στον μεγάλο τελικό στις 4 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τραγούδια που κατατέθηκαν καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από εμπορική ποπμπαλάντεςφολκφλαμένκοφιούζιον και ροκ, μέχρι λάτινραπ και ρεγκετόν.

Η νικήτρια του Benidrom Fest 2022 Chanel Terrero εκπροσώπησε την Ισπανία στη Eurovision 2022 και κατέκτησε την τρίτη θέση με το τραγούδι “SloMo“, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας από το 1995, μετά από ένα επί μακρόν σερί κακών αποτελεσμάτων.

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *