Κων. Χριστοφόρου για ΡΙΚ: “Αυτοί έχουν το πρόβλημα και όχι εγώ…”!

Καλεσμένος στην εκπομπή του Τάσου Ριζόπουλου στην Βεργίνα TV βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, μιλώντας και όχι με τα πιο κολακευτικά λόγια για το ΡΙΚ και για το γεγονός πως δεν έχουν ζητήσει ποτέ μέχρι σήμερα την συνδρομή του στην διαδικασία επιλογής του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στην Eurovision.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής που εκπροσώπησε δύο φορές ως σόλο και μία ως μέλος των ONE την Κύπρο στον διαγωνισμό (1996, 2002 και 2005), εξέφρασε την πικρία του για την συμπεριφορά που έχει εισπράξει από το ΡΙΚ και τους ανθρώπους που ασχολούνται με το project Eurovision. Συγκεκριμένα στην ερώτηση για το αν γνωρίζει τη διαδικασία με την οποία θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision 2023 ανέφερε:

Δεν με έχει καλέσει κανείς, ούτε μου έχουν κάνει κάποια πρόταση. Δεν με πικραίνουν αυτά τα πράγματα. Θεωρώ ότι ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει τόσες πολλές φορές στην Eurovision με πάρα πολύ καλές θέσεις και παρουσία, τραγούδια που τα έκαναν επιτυχία και ήμασταν εμείς αυτοί που ήταν… εγώ θεωρώ ότι εγώ, η Ευριδίκη, ο Γιώργος Θεοφάνους που ‘χει γράψει τραγούδια… Στις εποχές τις δύσκολες, όχι τώρα που είναι πιο εύκολα τα πράγματα, που όπως είναι ο διαγωνισμός πια οποιοδήποτε τραγούδι μπορεί να κερδίσει… κρατάμε τη σημαία ψηλά! Άμα δεν προσκαλείς αυτούς που είναι μπροστά, που είναι στις επάλξεις και προχωράνε και ακόμα στέκουν και είναι ενεργοί, κάνουν πράγματα και επιτυχίες και συνεργασίες… νομίζω εσύ έχεις το πρόβλημα, όχι εγώ! Εγώ είμαι ανοιχτός. Εγώ θεωρώ όποιος είναι καλός και ξέρει το αντικείμενο, τον χρησιμοποιείς. Σε πληροφορώ ότι με έχουν καλέσει από την Ελλάδα αλλά δεν μπορούσα να το κάνω πολλές φορές και όχι από την Κύπρο.

Ενώ συμπληρώνοντας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το ότι ενώ θεωρεί πως είναι ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει το αντικείμενο, παραμένει αποκλεισμένος στις διαδικασίες επιλογής του ΡΙΚ:

Δεν ξέρω γιατί και ούτε με νοιάζει να σου πω την αλήθεια. Δεν μου αρέσει ούτε να στεναχωριέμαι γι’ αυτά τα πράγματα, δεν είναι τίποτα με το ζόρι. Ξέρεις καμιά φορά τόσα ξέρεις τόσα κάνεις ή αν δεν το έχεις σκεφτεί, το λάθος είναι δικό σου. Ή αν δεν το έχεις σκεφτεί το λάθος είναι δικό σου. Δεν ξέρω αν είναι ο συνδυασμός, μπορεί και να μην το έχουν σκεφτεί οι άνθρωποι, δεν τους κατηγορώ, δεν είναι καμία μπηχτή. Απλά θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που το κατέχουν πολύ, είμαι μέσα σε αυτούς, άμα θέλουν εγώ είμαι ανοιχτός να βοηθήσω για το καλό της χώρας μας.

Σας υπενθυμίζουμε πως για μία ακόμη χρονιά το ΡΙΚ συνεργάζεται με την δισκογραφική εταιρεία PANIK και θα επιλέξει με απευθείας ανάθεση, τόσο τον καλλιτέχνη, όσο και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Λίβερπουλ. Ο καλλιτέχνης που φημολογείται πως έχει το προβάδισμα για την κυπριακή εκπροσώπηση, χωρίς βέβαια τίποτα να είναι δεδομένο, είναι ο ομογενής από την Αυστραλία Andrew Lambrou.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrew Lambrou (@andrew_lambrou)

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο, μετά το 4:07

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Hello Cy
2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Christos
    Christos says:

    Με δυσαρεστει ο τροπος που εκφραζεται. Σιγουρα Έλληνες και Κύπριοι του ειμαστε ευγνώμων για τις επιτυχιες του στον θεσμο, αλλα αυτο δεν υποχρεωνει κανενα κρατικο καναλι να ζηταει και να παιρνει τη γνωμη του ως ευαγγέλιο. Εδω εμεις ουτε τη Παπαριζου που κέρδισε, ουτε τον Σακη, ουτε κανεναν δεν απαιτουμε να συμβαλει με τη γνωμη του. Αμα θελει εθελοντικα επειδη γουσταρει τον θεσμο, επειδη νιωθει οτι μπορει να συμβαλει στο να βοηθήσει τις χωρες του, μπορει καλλιστα να παρει ενα τηλεφωνο, να ρωτησει πως πανε τα πράγματα, να πει τις ιδεες του και να δηλωσει πως ειναι διαθεσιμος για οτιδήποτε τον χρειαστουν. Μετα αν και τα 2 καναλια στοχευουν σε διαφορετικα μοτιβα επιλογης καλλιτεχνων και τραγουδιων που δεν μπορει να τον συμπεριλάβει πραγμα που δεν ισχυει για την Ερτ τουλαχιστον θεωρω, δε χρειαζεται να ειναι τοσο πικραμενος και τοξικος

    Απάντηση
  2. AEId
    AEId says:

    Συμφωνω απολυτα με το παραπανω σχολιο. Εκανε επιτυχια στο διαγωνισμο και μπραβο του. Ουτε ομως να πηγαινει καθε τοσο αυτος γινεται ουτε υποχρεωτικο ειναι να τον καλουν να πει γνωμη. Αλλωστε ο Χριστοφορου καλως ή κακως ανηκει σε μια αλλη εποχη της Eurovision η οποια εχει αλλαξει σελιδα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *