Σλοβενία: «Δεν θα έπρεπε να συμμετέχουμε για χρόνια» λέει ο σύμβουλος προγράμματος του RTVSLO!

O Sašo Hribar, o σύμβουλος προγράμματος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Σλοβενίας- RTVSLO, προκάλεσε έναν μικρό χαμό στο τελευταίο συμβούλιο του καναλιού αναφέροντας πως «Δεν θα έπρπε να συμμετέχουμε για χρόνια, γιατί κανείς δεν λαμβάνει την ευθύνη για τα χαμηλά αποτελέσματα χρόνο με τον χρόνο».

Η σλοβένικη ιστοσελίδα ειδήσεων novice.svet24 προσκάλεσε την Vanja Vardjan, αρχισυντάκτρια του Προγράμματος του RTVSLO, σε μια συζήτηση με θέμα την Eurovision και την σχέση της Σλοβενίας με τον διαγωνισμό.

Πόσο κοστίζει η Eurovision, πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν πέρσι; Πόσο κοστίζει η διοργάνωση του εθνικού τελικού ΕΜΑ και ποιό ήταν το κόστος συμμετοχής στην Eurovision;

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 208 χιλιάδες ευρώ, που περιλαμβάνουν περίπου 89 χιλιάδες ευρώ για το ΕΜΑ και σχεδόν 119 χιλιάδες ευρώ για την συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Σε αυτά τα έξοδα συμπεριλαμβάνονται: το κόστος διαμονής, ταξιδιωτικά έξοδα, όλο το κόστος της εμφάνισης και το κόστος συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής είναι περίπου το 40% του κόστους της εμφάνισης στην Eurovision. Αξίζει να σημειώσουμε πως το χρήματα που δίνουμε είναι ανάμεσα στα τρία χαμηλότερα, ανάμεσα σε περίπου 40 αποστολές κάθε χρόνο.

Φέτος η Σλοβενία έχει ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή της. Θα επιλέξουμε και πάλι τον εκπρόσωπο μας μέσω του ΕΜΑ;

Ναι, θα χρησιμοποιήσουμε ξανά τον εθνικό μας τελικό.

Έχετε κάποια πληροφορία σχετικά με το πόσοι Σλοβένοι τηλεθεατές παρακολούθησαν φέτος το ΕΜΑ και πόσοι την Eurovision;

Περίπου 242,000 τηλεθεατές παρακολούθησαν το ΕΜΑ και 147,000 τους δύο ημιτελικούς. Την Eurovision παρακολούθησαν 239 χιλιάδες τηλεθεατές. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιέχουν και τους διαδικτυακούς τηλεθεατές που οι αριθμοί είναι από τους πιο υψηλούς σε σχέση με άλλες χωρες-μέλη της EBU. Έτσι εκπληρώνουμε έναν από τους στόχους του RTVSLO: να αυξήσουμε την θέαση των εκπομπων μας και να προσελκύσουμε νεότερες ηλικιακές ομάδες. Ειδικά σε σχέση με το δεύτερο, το EMA FREŠ, το EMA και η Eurovision είναι πολύ ψηλότερα από τον μέσο όρο του RTVSLO.

Πριν λίγο καιρό, στο συμβούλιο προγράμματος του RTV, ο Sašo Hribar είπε πως η χώρα μας δεν θα έπρεπε να συμμετέχει για χρόνια, επειδή κανείς δεν παίρνει την ευθύνη των κακών αποτελεσμάτων. Έχει ήδη σκεφτεί το RTVSLO να μην συμμετέχει;

Ο σύμβουλος προγράμματος Sašo Hribar μάλλον δεν είναι αρκετά ενημερωμένος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, παρόλο που είχε την δυνατότητα να μάθει. Για αυτό εμείς σας παρουσιάζουμε τα τελευταία δέκα αποτελέσματα, τα οποία έχουν αποσταλεί και στο συμβούλιο του RTVSLO: η Σλοβενία βρίσκεται στην μέση των αποελεσμάτων σε σχέση με τους άλλους συμμετέχοντες και έχει πέντε προκρίσεις στον τελικό. Η Αυστρία, η Αλβανία, το Ισραήλ, η Πολωνία και η Ελβετία έχουν επίσης τα ίδια αποτελέσματα, και μιλάμε για χώρες μεγαλύτερες από εμάς, τόσο σε πληθυσμό όσο και αφοσίωση στο πρότζεκτ. Για παράδειγμα η Βουλγαρία και η Ιρλανδία έχουν λιγότερες προκρίσεις στον τελικό από ότι εμείς. Στην ίδια περίοδο η Σλοβακία, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη και η Τουρκία έχουν συμμετέχει μόνο δύο φορές, οπότε δεν είναι στην κατάταξη. Σε σχέση με της χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, μόνο η Σερβία έχει προκριθεί σε παραπάνω τελικούς από εμάς. Σκεφτόμενοι τους πόρους μας, που είναι λιγοστοί σε σχέση με άλλες χώρες του διαγωνισμού, αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Aν ακολουθούσαμε την γνώμη του Sašo Hribar, λόγω των κακών αποτελεσμάτων θα έπρεπε να απέχουμε και από το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι σαν το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι το μεγαλύτερο μουσικό σόου στον κόσμο και πλέον λαμβάνει χώρα και στις ΗΠΑ.

Τι κερδίζουμε εμείς, ως Σλοβενία και ως RTVSLO, από την συμμετοχή μας στην Eurovision; Γιατί είναι καλό να βρισκόμαστε εκεί;

Όπως είπα, πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσικό event στον κόσμο, που το βλέπουν πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι και ακόμα περισσότεροι online. Aν αυτό δεν είναι αρκετό για να προωθήσουμε την Σλοβενία και την μουσική της, τότε δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Από την άλλη, προωθούμε και την δημιουργία μουσικής, αφού κάθε χρόνο πάνω από 100 νέοι μουσικοί και γκρουπς καταθλετουν τα τραγούδι ατους στο ΕΜΑ.

Γιατί δεν συμμετέχουμ πλέον στην Junior Eurovision;

Επειδή είναι ένας μουσικός διαγωνισμός που τον παρακολουθούν το ένα τρίτο του κοινού της Eurovision.

Θα μπορούσε το RTVSLO ακόμα και να προσπαθήσει να κερδίσει τον διαγωνισμό και να διοργανώσει την Eurovision; Έχουμε ένα κατάλληλο μέρος;

Έχουμε μια τέτοια αρένα, την Stožice. Όπως και η γνώση που έχουν επιδείξει οι συνεργάτες μας μέσα σε πολύ απαιτητικά αθλητικά projects στην Σλοβενία, και τις ομάδες μετάδοσης στα μεγαλύτερα αθλητικά δρόμενα του κόσμου, αποδεικνύουν ότι είμαστε ικανοί να το κάνουμε!

Υπενθυμίζουμε πως οι φετινοί νικητές του ΕΜΑ 2022 και εκπρόσωποι τις Σλοβενίας στην Εurovision 2022 ήταν οι LPS με το τραγούδι “Disko” που τερμάτησαν στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σλοβενίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: novice.svet24.si

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *