Τα Παραγιουροβιζιονικά: Οι ακροάσεις των 106 τραγουδιών, ο Andrew Lamprou και οι άλλοι…

Ακόμη μία Κυριακή και τα Παραγιουροβιζιονικά είναι εδώ για να αποκαλύψουν κάθε αθέατη πτυχή του παρασκηνίου. Οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη στην ΕΡΤ, ενώ και από την Κύπρο είχαμε την επίσημη ανακοίνωση του ΡΙΚ για τον εκπρόσωπό του στην Eurovision 2023. Ας τα σχολιάσουμε όμως όλα με την σειρά!

  • Ας ξεκινήσουμε με τον Andrew Lamprou και την επιβεβαίωσή του από το ΡΙΚ ως εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision 2023.
  • Αρχικά όσοι μας διαβάζετε, γνωρίζατε από τον Αύγουστο ακόμη πως το όνομα του Andrew Lamprou ήταν μεταξύ αυτών που έπαιζαν δυνατά για την κυπριακή εκπροσώπηση στον επόμενο διαγωνισμό.
  • Οι πληροφορίες μας λένε πως PANIK και ΡΙΚ είχαν υπόψιν τους τρεις καλλιτέχνες. Τον Andrew Lamprou και δύο γυναίκες καλλιτέχνιδες. Τελικά επικράτησε η επιλογή του ομογενή καλλιτέχνη από την Αυστραλία, αφού θεωρήθηκε πως είναι καλό να υπάρξει μία διαφοροποίηση της χώρας, μετά από τέσσερις παρομοίου ύφους συμμετοχές.
  • Η αλήθεια είναι πως τα media δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την επιλογή του Andrew Lamprou. Αυτό βέβαια δεν προβληματίζει τους ανθρώπους του ΡΙΚ αφού έχουν επικεντρωθεί στο αποτέλεσμα στο Λίβερπουλ, θέλοντας να κάνουν ουσιαστικά ένα restart και να διακόψουν τα άσχημα αποτελέσματα της Κύπρου στον διαγωνισμό.
  • Φεύγοντας τώρα από την Λευκωσία και φθάνουμε στην Αθήνα, όπου η ακρόαση των 106 τραγουδιών από τα εφτά μέλη της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ θα ξεκινήσουν σύντομα. Μέσα από την ιστοσελίδα μας είχατε την δυνατότητα να δείτε πρώτοι τα ονόματα της επιτροπής, αλλά και την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
  • Τα τραγούδια που θα λάβουν τις περισσότερες θετικές ψήφους από την επιτροπή θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Η ΕΡΤ θα ανακοινώσει τους καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί και ακολούθως θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές συναντήσεις μαζί τους και τις ομάδες τους, προκειμένου να τους γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να ακούσουν αναλυτικά τις σκέψεις και τα σχέδια τους για τον διαγωνισμό, εφόσον φυσικά επιλεγούν.
  • Κάτι μου λέει πως φέτος θα έχουμε περισσότερους από πέντε καλλιτέχνες στην δεύτερη φάση.
  • Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον την εβδομάδα που μας πέρασε συγκέντρωσε η Μόνικα και ο Βασίλης Κούρτης. 
  • Τηλεοπτικές συνεντεύξεις για τον Βασίλη Κούρτη είχε το μενού, ενώ όπως πληροφορούμαστε σύντομα θα δούμε συνέντευξή του και στο περιοδικό Gala.
  • Από την άλλη η Μόνικα παρότι δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση, επιβεβαιώνοντας ή όχι το δημοσίευμα του ΟΚ που την θέλει να έχει υποβάλει περισσότερα του ενός τραγούδια στην ΕΡΤ για την Eurovision 2023, έχει γίνει στόχαστρο αρνητικής κριτικής, τόσο από μερίδα του τύπου, όσο και από τους φίλους του διαγωνισμού, αλλά και ανθρώπων της μουσικής βιομηχανίας της χώρας.
  • Η διαδικασία για την τελική επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2023 είναι κάτι που δεν έχει κλειδώσει ακόμη, αν και όπως είναι λογικό η επανάληψη της περσινής διαδικασίας φαντάζει κάτι ως πιθανό. Πάντως δεν αποκλείεται και κάποια έκπληξη, αφού η ΕΡΤ δεν έχει ακόμη αποφασίσει για αυτό.
  • Στο κανάλι μας στο YouTube πάντως τις επόμενες ημέρες θα βρείτε πολλές αποκλειστικές συνεντεύξεις με διάφορους υποψηφίους, μιλώντας για τις συμμετοχές τους, οπότε απλά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας ακολουθήσετε και εκεί.

Ραντεβού την επόμενη Κυριακή με περισσότερες εξελίξεις αφού θα είμαστε ακόμα πιο κοντά στην ανακοίνωση της ΕΡΤ για τους καλλιτέχνες που θα περάσουν στην δεύτερη φάση επιλογής, για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2023!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. KonstantinosEV
    KonstantinosEV says:

    Η επιλογή του εκπροσώπου θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει με τα εξής κριτήρια:
    1. Τραγούδι
    2. Καλλιτέχνης
    3. Ομάδα που τον πλαισιώνει

    Βέβαια και τα 3 είναι εξίσου σημαντικά και μου ακούγεται λογικό. Προβάδισμα θεωρώ θα έχει η dream team αφού τα αποτελέσματα της είναι εγγυημένα εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Πάμε δυνατά και ας κερδίσει ο καλύτερος!

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Φαίνεται ότι υπάρχει μια αγάπη προς τον Κούρτη…. Αν είναι καλό το κομμάτι γιατί όχι, αν και δεν ξέρω πως θα πήγαινε ένας τενόρος με μια φεστιβαλική μπαλάντα για λογαριασμό της Ελλάδας…
    Θα δούμε, αν εν τέλει επιλέγει.
    ΥΓ: Μόνικα με τίποτα, η γυναίκα είναι άφωνη! Κλαυδια και Μελισα θα ήταν επίσης καλές προτάσεις αν και εφόσον έχουν δυνατό κομμάτι.

    Απάντηση
  3. Kostas
    Kostas says:

    Σε προηγούμενο άρθρο σας όταν βγάλατε τα μέλη της επιτροπής της ΕΡΤ είχατε γραψει στο χρονοδιάγραμμα ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με πέρσι. Με το σημερινό άρθρο σας αλλά και ότι έγραψες Γιάννη εχθές στο Γκρουπ στο φβ, καταλάβω εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αλλάξει στρατηγική φέτος η ερτ και να εμπλέξει και το κοινό με έναν τρόπο στην τελική επιλογή! (Αυτό που λέτε ότι μπορεί να υπάρξει έκπληξη αφού δεν έχει κλειδώσει ακόμη η απόφαση αλλά κυρίως το γεγονός ότι γράφετε « αν και όπως είναι λογικό η επανάληψη της περσινής διαδικασίας φαντάζει κάτι ως πιθανό.» Το Απλά πιθανό σημαίνει για μένα ότι έχετε πληροφορίες ότι σκέφτεται αρκετά σοβαρα η ΕΡΤ κάτι διαφορετικό για την φετινη τελική επιλογή. Αλλιώς θα γράφατε με πιο ξεκάθαρη σιγουριά πάνω σε αυτό. Λέω εγώ τώρα. Εικάζω, θα δείξει…

    Απάντηση
  4. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Μπορεί φέτος να έχουμε τελικά περισσότερους από πέντε καλλιτέχνες στην δεύτερη φάση… θα έχουμε όμως περισσότερες κομματάρες τύπου Die Together ή θα κινηθούμε ανάμεσα σε περισσότερες “μετριότητες”??? μακάρι να υπαρχει υψηλο επίπεδο…

    Απάντηση
  5. gogos
    gogos says:

    Νομίζω ότι αγαπητε Γιάννη μας “προετοιμάζεις” για μια ΆΛΛΗ τελική διαδικασία από την πλευρά της ΕΡΤ, ως προς το τραγούδι-καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει φέτος.
    Ποτέ δεν λες κάτι “τυχαία” εσύ!
    Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η ΕΡΤ…!

    Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Ο.Κ!
        Τώρα το είδα το σχόλιο σου στην σελίδα της ομάδας. 🙂
        Καλή συνέχεια και… υπομονή με τους “ξεπατικωτές”. Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί… ανάμεσά μας.

        Απάντηση
    • Kostas
      Kostas says:

      Η αλήθεια είναι ότι έχει βάλει κάτι που δεν ισχύει γιατί γράφει και ότι έχετε διαβάσει την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην συνέχεια που παραπέμπει στο άρθρο με τα μέλη της επιτροπής που φαίνεται ότι θα γίνει επιλογή με τον περσινό τρόπο. Τώρα τι ισχύει από τα δυο και τι άλλαξε μας μπέρδεψε λίγο και εμάς μαζί με τους ξεπατικωτές;! Λολ.. Είδωμεν λοιπόν.

      Απάντηση
      • Giannis Argyriou
        Giannis Argyriou says:

        Στο άρθρο που λες ότι εβαλα αν το διαβασεις προσεχτικα θα δεις οτι δεν αναφέρω πουθενα ότι η τελικη επιλογη θα γινει όπως έγινε πέρσι: “Αφού ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω αναμένεται η ανακοίνωση του τυχερού, που θα κληθεί να μας εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαίου. Αυτό πέρσι είχε γίνει στα μέσα Δεκέμβρη, φέτος όμως ίσως γίνει και νωρίτερα”.
        Ίδωμεν λοιπον…

        Απάντηση
        • Kostas
          Kostas says:

          Ναι όντως το ξαναδιάβασα και ισχύει ότι δεν γράφεις ξεκάθαρα και δεν διαφαίνεται ότι η τελική επιλογή θα γίνει από την επιτροπή. Εγώ είχα αυτή την εντύπωση πάντως όταν γράφεις «η ανακοίνωση του τυχερού» εγώ κάπως πλαγιά κ έμμεσα το καταλαβαίνω έτσι αλλά μπορεί να ειμαι εγώ που το βλέπω έτσι. Ωστόσο τώρα είδα και αυτό που λες ότι ίσως φέτος γίνει νωρίτερα η ανακοίνωση του εκπροσώπου μας όποτε θεωρώ δύσκολο να γίνει κάτι ανοιχτή επιλογή με κοινό λόγω χρόνου, θα περίμενα να υπήρχε τουλάχιστον 2 μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο η ακόμη και Μάρτιο) για να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες και από πλευρας της ΕΡΤ (προετοιμασία, οργάνωση, προωθηση) και
          από την πλευρά των καλλιτεχνών (τελική μορφή τραγούδιων, προετοιμασία κλπ). Τουλάχιστον όπως το φαντάζομαι εγώ σαν μια βραδιά σόου που θα είναι με κοινό κλπ. Τώρα αν είναι κατι άλλο με άλλο τρόπο όπως πχ τηλεψηφοφορία, η ον λαιν με μόνο Audio μορφή και χωρίς πολλά πολλά κ.α δεν ξέρω ίσως… θα δείξει λοιπόν. Πολύ γρίφος είσαι ρε Γιάννη!

          Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *