Φινλανδία: Στις 25 Φεβρουαρίου ο τελικός του Uuden Musiikin Kilpailu!

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Yle στο Twitter, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Φινλανδίας, ανακοινώθηκαν η ημερομηνία και μερικές ακόμα πληροφορίες για τον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision 2023.

Το Uuden Musiikin Kilpailu (UMK- Διαγωνισμός Νέας Μουσικής) θα λάβει χώρα στις 25 Φεβρουαρίου, απευθείας με έναν τελικό όπως είναι συνθηθισμένο τα τελευταία χρόνια. Στον τελικό θα συμμετέχουν εφτά τραγούδια τα οποία θα ανακοινωθούν στις 11 Ιανουαρίου και θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν σε διαφορετικές ημέρες, από τις 12 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Η επιλογή των εφτά τραγουδιών έγινε μέσα από 363 συμμετοχές που υποβλήθηκαν στο Yle.

Το UMK θα πραγματοποιηθεί στο Logomo του Turku για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Θα υπάρξουν εκτός από το show, ένα warm-up party  και ένα after-party. Τα εισιτήρια του διαγωνισμού θα είναι:

  • €19.90 (μειωμένη οπτική + after-party)
  • €39.90/ €49.90 (κανονικό εισιτήριο + after-party)
  • €14.90 (after-party μόνο)

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τρέιλερ του UMK που κυκλοφόρησε:

O Tapio Hakanen, o αρχηγός της επιτροπής του UMK και επικεφαλής σε θέματα μουσικής στο Yle, είπε πως ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους κριτές να επιλέξουν τα τραγούδια φέτος:

«Οι προσδοκίες μας για την φετινή σεζόν είναι πολύ υψηλές, μετά την περσινή απρόσμενη επιτυχία. Οι εφτά φιναλίστ, περιλαμβάνουν γνωστά πρόσωπα και καινούργια ταλέντα. Έχουμε μεταξύ άλλων, το καλύτερο dance κομμάτι στην ιστορία του UMK που το τραγουδάει ένας πολύ δυνατός καινούγιος καλλιτέχνης, μια σπαρακτικά όμορφη μπαλάντα από έναν καλλιτέχνη που ελπίζει για καρίερα εκτός συνόρων, ένα τραγούδι που εκπέμπει σεξουαλικότητα και ένα από τα πιο δυνατά ραπ κομμάτια στην ιστορία του UMK.» 

Οι προηγούμενοι νικητές του UMK και εκπρόσωποι της Φινλανδίας στην Eurovision 2022 ήταν οι The Rasmus με το τραγούδι “Jezebel” και τερμάτησαν στην 21η θέση του Μεγάλου Τελικού:

https://www.youtube.com/watch?v=LSi9nfr65FE

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Φινλανδίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: yle.fi

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *