Βόρεια Μακεδονία: Η χώρα ΔΕΝ θα συμμετάσχει στη Eurovision του 2023!

Φαίνεται ότι μια άλλη χώρα των Βαλκανίων, η Βόρεια Μακεδονία, δεν θα λάβει μέρος στη Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ, τον Μάιο του 2023.

Σύμφωνα με tweet του πιο δημοφιλούς fan site της Eurovision της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από το ESC Discord, η Βόρεια Μακεδονία αποσύρεται από τον Διαγωνισμό για οικονομικούς λόγους. Αυτή η αποκάλυψη δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι όπως διαφάνηκε πριν από μερικές εβδομάδες, κανένα ποσό στον προϋπολογισμό του MRT δεν διατέθηκε προς αυτό τον σκοπό.

Ωστόσο, το MRT θα μεταδώσει στις πλατφόρμες του τις δύο βραδιές των ημιτελικών και τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision. Το MRT ελπίζει ότι η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί και η χώρα θα επιστρέψει ξανά στη Eurovision του 2024!

Όπως αποκαλύψαμε αποκλειστικά χθες, τόσο η  Βουλγαρία όσο και το Μαυροβούνιο δεν θα συμμετάσχουν επίσης στο 67ο Διαγωνισμό της Eurovision. Μέχρι στιγμής,  μόνο οι ακόλουθες 34 χώρες έχουν δημόσια επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό του 2023:

Ημιτελικοί (28 χώρες)

Άγιος Μαρίνος
Αζερμπαϊτζάν
Αλβανία
Αυστραλία
Αυστρία
Βέλγιο
Γεωργία
Δανία
Ελβετία
Ελλάδα
Εσθονία
Ιρλανδία
Ισλανδία
Ισραήλ
Κροατία
Κύπρος
Λετονία
Λιθουανία
Μάλτα
Νορβηγία
Ολλανδία
Πολωνία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Σερβία
Σλοβενία
​​Σουηδία
Φινλανδία

Τελικός (Big Five & Ουκρανία)

Γαλλία
Γερμανία
Ιταλία
Ισπανία
Ουκρανία
Ηνωμένο Βασίλειο

Χώρες που συμμετείχαν στο ESC 2022 αλλά δεν έχουν εκφράσει καμία πρόθεση για το ESC 2023

Αρμενία
Τσεχία
Μολδαβία

Εάν οι τρεις παραπάνω χώρες δεν συμμετάσχουν εν τέλει στον Διαγωνισμό, τότε η Eurovision του 2023 θα είναι ο Διαγωνισμός με τους λιγότερους συμμετέχοντες από το 2003. Σημειώνεται ότι η μορφή των ημιτελικών εισήχθη το 2004 με έναν μόνο ημιτελικό και αντικαταστάθηκε με τη ρύθμιση των δύο ημιτελικών που ισχύει και σήμερα το 2008.

Πηγή: MRT

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον επερχόμενο Διαγωνισμό της Eurovision!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *