Breaking News: Ο Andrew Lamprou εκπρόσωπος της Κύπρου στο Λίβερπουλ!

Τα σενάρια των τελευταίων μηνών, που ήθελαν τον κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη από την Αυστραλία, Andrew Lamprou, να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Κύπρο, για την Eurovision 2023, επιβεβαιώθηκαν.

Ήδη από το καλοκαίρι σας είχαμε ενημερώσει, αποκλειστικά στο Eurovisionfun, ό,τι ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε συζητήσεις για την Eurovision 2023, και πως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτός που θα βρεθεί με τα κυπριακά χρώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πριν από λίγο το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), ανακοίνωσε επίσημα τον εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023, που δεν είναι άλλος από τον Andrew Lamprou.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΡΙΚ αναφέρει:

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της συμφωνίας που υπέγραψε με την Panik Records και σε συνεργασία με την City Pop Records Αυστραλίας, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τον Κυπριακής καταγωγής, δημοφιλή τραγουδιστή Andrew Lambrou, που εκπροσωπείται από την Saiko Management της Νέας Υόρκης.

Όπως έχει πρόσφατα ανακοινωθεί, ο διαγωνισμός του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου τον προσεχή Μάιο.

Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή θα ανακοινωθούν αργότερα.  

Ποιος είναι ο Andrew Lamprou

O Andrew Lamprou είναι 24 ετών, ζει και εργάζεται στο Σύδνεϋ. Ερμηνεύει και γράφει τα δικά του τραγούδια αφού ασχολείται με την μουσική από την ηλικία των πέντε ετών.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών εντυπωσίασε και τους τέσσερις κριτές του X Factor, που εύκολα τον πέρασαν στην επόμενη φάση. Συγκεντρώνοντας εξαιρετικά σχόλια από τα τέσσερα μεγάλα ονόματα που κάθονται στις θέσεις των κριτών – Danii Minogue, James Blunt, Chris Isaak, Guy Sebastian – ο Andrew πέρασε την πρώτη φάση με τέσσερα “ΝΑΙ” ερμηνεύοντας το “Chains” του Nick Jonas.

Στη δεύτερη φάση, αυτή του 5 seat challenge, ο coach της ομάδας των Αγοριών κάτω των 25, Chris Isaak, κλήθηκε να επιλέξει μόνο πέντε από τα αγόρια για να συνεχίσουν. Ο Andrew τραγούδησε το “Ain’t nobody” της Chaka Khan και πήρε μια θέση στο Top 5.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Andrew Λάμπρου έγινε γνωστός αρκετά πριν τη συμμετοχή του στο X-Factor, λόγω του YouTube Channel το οποίο διατηρεί και ανεβάζει εκεί διάφορα covers του σε πολύ γνωστά κομμάτια παγκοσμίως.

Δυστυχώς η φάση των Super Home Visits δεν ήταν εξίσου τυχερή για τον Κύπριο ομογενή τραγουδιστή καθώς δεν κατάφερε να περάσει στους 3 και να μπει στα live shows. Αφορμή στάθηκε η μουσική απειρία του λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, ωστόσο άνθρωποι που γνωρίζουν απ’ έξω κι ανακατωτά την παγκόσμια μουσική βιομηχανία όπως ο Simon Cowell μίλησαν με πολύ ελπιδοφόρα λόγια για τον Andrew και το μέλλον του.

Παρακάτω δείτε την εμφάνισή του στο Australia Decides 2022:

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε “Καλή Επιτυχία” στην κυπριακή ομάδα και τον Andrew Lambrou, και να φέρουν μία πάρα πολύ καλή θέση για το νησί της Αφροδίτης και στην Eurovision 2023.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυπριακή συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023.

 

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Τουλαχιατον τελος οι φθηνές απομιμήσεις φουεγκο και τα τύπου φλογέρα κορίτσια! Είναι και αυτή μια πρόοδος… Εμφάνιση ο Andrew εχει, ένα καλό τραγούδι θέλει και λίγη ακόμα δουλίτσα φωνητικά.
    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. Christos
    Christos says:

    Ειλικρινα εχω μπερδευτει παρα πολυ. Με αυτα που διαβαζω για το τι εχει κανει, περιμενω να ακουσω κατι πολυ δυνατο. Φωνητικα στο live της Αυστραλιας τουλαχιστον ειδικα οι χαμηλες, δεν εμαι και μουσικος, αλλα παιδια ματωνει αυτια ο τυπος. Σιγουρα ειναι κουκλος, μακαρι να εχει ωραιο τραγουδι, μακαρι να σκισει το παιδι. Αλλα μεχρι τωρα δεν ενθουσιαζομαι καθολου

    Απάντηση
  3. Bill
    Bill says:

    ΡΙΚ ζήλεψε ΕΡΤ. Σου λέει αυτοί ομογενείς δύο χρονιές σερί 10αδα, κάτσε να στείλουμε και εμείς να δούμε. Αλλά ας μην είναι τόσο σίγουροι άλλο Ελλάδα άλλο Κύπρος και βέβαια παίζει ρόλο το τραγούδι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *