Breaking News: Στo Λίβερπουλ θα διεξαχθεί η Eurovision 2023, στις 9, 11 και 13 Μαΐου!

Ο κύβος ερρίφθη, πριν από λίγο το BBC και η EBU ανακοίνωσαν πως ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ και πιο συγκεκριμένα στην M&S Bank Arena.

Ημερομηνίες

Παράλληλα με την ανακοίνωση της πόλης φυσικά ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής. Έτσι ο πρώτος Ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Μαΐου, ο δεύτερος Ημιτελικός Πέμπτη 11 Μαΐου και ο Μεγάλος Τελικός το Σάββατο 13 Μαΐου 2023.

Το Λίβερπουλ επικράτησε της Γλασκώβης

Μετά από μία σκληρή μάχη μηνών, το Λίβερπουλ κέρδισε το χρίσμα της πόλης, που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2023 τον ερχόμενο Μάιο. 20 πόλεις εξέφρασαν αρχικά το ενδιαφέρον τους για τον διαγωνισμό, με την Γλασκώβη και το Λίβερπουλ να φθάνουν στην τελική φάση της επιλογής. Άνθρωποι από την EBU και το BBC επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και τις δύο πόλεις, προκειμένου να εξετάσουν εκ του σύνεγγυς ποια από τις δύο πόλεις μπορεί να εξασφαλίσει μία καλύτερη διοργάνωση. Τελικά, η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση έλαβε χώρα μέσα από την εκπομπή του BBC One Show και τον Graham Norton, τον άνθρωπο που κάθε χρόνο πραγματοποιεί τον σχολιασμό της Eurovision, για την βρετανική δημόσια τηλεόραση.

Το στάδιο

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό στο Λίβερπουλ είναι η M&S Bank Arena, ένα σχετικά καινούργιο στάδιο που εγκαινιάστηκε το 2008 και έχει χωρητικότητα 11.000 θέσεων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά την ανακοίνωση της πόλης ο γενικός διευθυντής του BBC, Tim Davie, δήλωσε:

“Συγχαρητήρια στο Λίβερπουλ. Θα είναι ένας καταπληκτικός οικοδεσπότης για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Το Λίβερπουλ είναι μια τόσο συναρπαστική, ζεστή και ζωντανή πόλη. Είναι η αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα της ποπ μουσικής και γιορτάζει την 65η επέτειο από την αδελφοποίηση της με την ουκρανική πόλη της Οδησσού. Ξέρω ότι οι άνθρωποι του Λίβερπουλ θα υποδεχθούν την Ευρώπη –και τον υπόλοιπο κόσμο– με ανοιχτές αγκάλες και σε συνεργασία θα δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό”

Μην χάσετε το Live μας απόψε στις 23.00, όπου θα συζητήσουμε φυσικά για την επικράτηση του Λίβερπουλ, αλλά και όλες τις εξελίξεις στην διαδικασία της ΕΡΤ για την Eurovision 2023!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις γύρω από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που και επίσημα θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ το Μάιο του 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *