Eurovision 2023: Το Suspline και το BBC υπογράφουν Σύμφωνο Συνεργασίας για τη Eurovision 2023!

Οι επικεφαλείς των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων των δύο κύριων εμπλεκόμενων χωρών στη διοργάνωση του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας. Πρόκειται για τον Mykola Chernotytskyi, διευθυντή του Suspline (ή αλλιώς UA:PBC) της Ουκρανίας και τον Tim Davie, γενικό διευθυντή του BBC του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το περιεχόμενο του Συμφώνου μεταξύ άλλων, αφορά το πώς θα προβληθεί η Ουκρανία στη Eurovision 2023 ως η νικήτρια του περυσινού διαγωνισμού, από το BBC που θα τον διοργανώσει για λογαριασμό της. Ορίζει πως στη διοργάνωση της Eurovision 2023, πρέπει να παίξουν ενεργό ρόλο Ουκρανοί καλλιτέχνες και δημιουργοί, καθώς και να προβληθεί η Ουκρανική κουλτούρα μέσω του γενικού σχεδιασμού, του εικαστικού και του μουσικού θέματος του διαγωνισμού, ενώ το Suspline θα έχει λόγο και στην επιλογή των παρουσιαστών.

Ο Mykola Chernotytskyi σχολίασε:

“Είμαι ευγνόμων προς τους συνεργάτες μας στο BBC για την παραγωγική συνεργασία. Έχουμε ήδη συμφωνήσει σε αρχές-κλειδιά και τομείς εργασίας για να εξασφαλίσουμε μια ιδιαίτερη Eurovision. Το μουσικό φεστιβάλ θα συνδυάσει τη μοντέρνα Ουκρανική κουλτούρα και την ποικιλία της Βρετανικής μουσικής και δημιουργικότητας.”

Η Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί στην M&S Bank Arena του Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου. Λόγω της κατάστασης του πολέμου, το 2023 θα είναι η πρώτη χρονία από το 1980 που ο διαγωνισμός δεν θα διοργανωθεί από τη νικήτρια χώρα της προηγούμενης χρονιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=ijk0m0QZcWE

Οι μεγάλοι νικητές της Eurovision 2022 είναι οι Kalush Orchestra που εκπροσώπησαν την Ουκρανία με το τραγούδι “Stefania” και σημείωσαν ρεκόρ πόντων στο televoting.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη Eurovision 2023 που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ!

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *