Άγιος Μαρίνος: Οι αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας δίνουν στην χώρα την δυνατότητα τηλεψηφοφορίας!

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις σχετικά με την αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας στην Eurovision 2023, ο αρχηγός αποστολής του Αγίου Μαρίνου δηλώνει πως δημιουργήθηκε μια καινούργια ευκαιρία για την χώρα.

Το μικρό κράτος που βρίσκεται μέσα στην Ιταλία, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να δημιουργήσει μια κανονική τηλεψηφοφορία, αφού τα τηλεφωνικά δίκτυα της χώρας είναι συνδεδεμένα με αυτά της Ιταλίας. Αυτό σημαίνει πως κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας του κοινού, δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί αν μια ψήφος προέρχεται από την Ιταλία ή απο τον Άγιο Μαρίνο. Έτσι τα αποτελέσματα του televote του Αγίου Μαρίνου, υπολογίζονται χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό του televote των χωρών με παρόμοια αποτελέσματα.

Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων,  ο Alessandro Capicchioni, ο Αρχηγός Αποστολής του Αγίου Μαρίνου, δήλωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον στην καινούργια online ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, μίλησε στο San Marino RTV:

«Αυτή θα μπορoύσε να είναι η ευκαιρία να εφαρμόσουμε το televote και στον Άγιο Μαρίνο, χρησιμοποιώντας την καινούργια διαδικτυακή ψηφοφορία!»

Υπενθυμίζουμε πως ο Άγιος Μαρίνος θα επιλέξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον εκπρόσωπό του μέσω του εθνικού τελικού “Una Voce per San Marino” που θα λάβει χώρα στο Teatro Titano στην καρδία του κρατιδίου.

Οι βασικές ημερομηνίες είναι:

  • Η Ακαδημία και τα Castings – 13 με 17 Δεκεμβρίου και 3 με 11 Ιανουαρίου
  • Ημιτελικοί του  Una voce per San Marino – 12 με 16 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός– 25 Φεβρουαρίου

Ο περσινός νικητής του Una Voce per San Marino και εκπρόσωπος του Αγίου Μαρίνου στην Eurovision 2022 ήταν ο Ιταλικής καταγωγής Achille Lauro με το τραγούδι “Stripper” o οποίες δεν κατάφεραν να φέρει την χώρα στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη και συνολική χρονία, τερματίζοντας στην 14η θέση του δεύτερου ημιτελικού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: sanmarinortv.sm

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *