Αυστραλία: Η Εσωτερική Eπιλογή προσελκύει διάσημους καλλιτέχνες για την Eurovision 2023!

Αυτή την εβδομάδα, η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας (SBS) επιβεβαίωσε την μη διεξαγωγή του Australia Decides για την Eurovision 2023 και την επιλογή με απευθείας ανάθεση του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο Λίβερπουλ.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια που η Αυστραλία θα επιλέξει μια συμμετοχή εσωτερικά, μετά την επιλογή της Jessica Mauboy το 2018.

Φαίνεται ότι η ανακοίνωση της εσωτερικής επιλογής από το SBS έκανε την προοπτική εκπροσώπησης της Αυστραλίας το 2023 στο Λίβερπουλ αρκετά ελκυστική για πολλούς δημοφιλείς καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν το ενδιαφέρον τους να εκπροσωπήσουν την Αυστραλία στον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς δημόσια!

Dami Im

Η πρώτη καλλιτέχνιδα που έδειξε το ενδιαφέρον της είναι η Dami Im.

«Ανυπομονούσα να αγωνιστώ στο Eurovision – Australia Decides, αλλά και σε αυτή την περίπτωση είμαι πολύ πρόθυμη»

Θα ήθελε πολύ να διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό της χώρας , όπως σημειώνει, αλλά θα χαιρόταν αν της δινόταν η ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Αυστραλία το 2023 με μία απευθείας ανάθεση.

«Είμαι πολύ πρόθυμη αν μου προσφερθεί η ευκαιρία να επιστρέψω»

Το τραγούδι της “Sound of Silence” είναι η πιο πετυχημένη συμμετοχή της Αυστραλίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το 2016, καθώς τερμάτισε στην 2η θεση λαμβάνοντας συνολικά 511 βαθμούς.

Jaguar Jonze

Η αγαπημένη των θαυμαστών Jaguar Jonze παροτρύνθηκε από πολλούς θαυμαστές της στο Twitter να αρπάξει την ευκαιρία της εσωτερικής επιλογής! Η ίδια αργότερα έγραψε στο Twitter:

«Απλά να αναφέρω @SBSEurovision πως θα ακυρώσω ευχαρίστως το ραντεβού μου για τα μαλλιά τον Μάιο για να εκπροσωπήσω την Αυστραλία σε μια παγκόσμια σκηνή»

Η Jaguar Jonze διαγωνίστηκε στο φετινό Australia Decides καταλαμβάνοντας την 3η θέση με το τραγούδι “Little Fires“!

Sheppard

Το συγκρότημα που έχει ήδη μία πρώτη εμπειρία με τον εθνικό τελικό της χώρας το 2019, αλλά έχασε από την Kate Miller-Heidke, εξέφρασε επίσης το ενδιαφέρον του, σχολιάζοντας:

«Σκεφτείτε το καπέλο μας πεταμένο στη σκηνή! Είμαστε σίγουροι ότι όποιος πάει στη Λίβερπουλ θα μας κάνει όλους περήφανους! Είναι μεγάλη τιμή!”

Οι Sheppard διαγωνίστηκαν στον πρώτο διαγωνισμό Australia Decides καταλαμβάνοντας την 3η θέση με το τραγούδι “On My Way“.

VOYAGER

Ένα ακόμη συγκρότημα, ωστόσο, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την εκπροσώπηση την χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό.

«Ωωωωωω, θεωρήστε μας μέσα! Θα ήταν τιμή μας να κάνουμε αυτό το “ταξίδι”…».

Οι VOYAGER διαγωνίστηκαν στο φετινό Australia Decides καταλαμβάνοντας τη 2η θέση με το τραγούδι «Dreamer», ενώ είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, το 2020!


 

Επομένως, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από την δημόσια τηλεόραση της χώρας για την εκπροσώπηση της χώρας το 2023! Το σίγουρο είναι πως το ενδιαφέρον για την επόμενη εκπροσώπηση της Αυστραλίας είναι ήδη αρκετά έντονο.

Η Αυστραλία στην Eurovision 2022 εκπροσωπήθηκε από τον Sheldon Riley , καταλαμβάνοντας εκεί τη 15η θέση με το “Not the Same”. Συνολικά συγκέντρωσε 125 πόντους, εκ των οποίων οι 123 ήταν από την κριτική επιτροπή και οι 2 μόλις από την τηλεψηφοφορία, όλους από το Αζερμπαϊτζάν.

https://www.youtube.com/watch?v=wosfFz2FJPU

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

Πηγή: Aussievision

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *