Αυστραλία: Το SBS επιβεβαιώνει την απευθείας ανάθεση και η Dami Im δηλώνει παρούσα!

Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας (SBS) επιβεβαίωσε την μη διεξαγωγή του Australia Decides για την Eurovision 2023 και την επιλογή με απευθείας ανάθεση του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο Λίβερπουλ.

Το Eurovisionfun σας είχε ενημερώσει εδώ και ημέρες για την εξέλιξη αυτή. Κάποιοι βέβαια οι οποίοι ίσως είναι μαλωμένοι με την κοινή λογική, ανέμεναν κάτι πιο ξεκάθαρο από την μη αναφορά του Australia Decides στην παρουσίαση του προγράμματος του SBS για την νέα τηλεοπτική σεζόν, την στιγμή μάλιστα που πέρσι η υποβολή συμμετοχών είχε ανοίξει τον Αύγουστο και πλέον έχουμε Νοέμβριο.

Αφού λοιπόν για μία ακόμη φορά η πραγματικότητα επιβεβαίωσε το Eurovisionfun και την κοινή λογική και απέδειξε πόσο ανόητοι μπορεί να είναι κάποιοι ανίδεοι, σήμερα το SBS ανακοίνωσε τα εξής:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε ότι η Αυστραλία θα διαγωνιστεί ξανά στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον επόμενο χρόνο, με τους οικοδεσπότες Myf Warhurst και Joel Creasey στο τιμόνι. Ωστόσο, μετά από τρία χρόνια εορτασμού και συνεργασίας με τοπικούς μουσικούς καλλιτέχνες μέσω της εκπομπής επιλογής μας στη Eurovision, Eurovision – Η Αυστραλία αποφασίζει, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μην συνεχίσουμε το πρόγραμμα το 2023.

Τους τελευταίους μήνες, διερευνούσαμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να παραδώσουμε την εκδήλωση στο αυστραλιανό κοινό το επόμενο έτος, ωστόσο, διάφοροι παράγοντες συνέβαλαν στο να καταλήξουμε σε αυτήν την απόφαση.

Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να είμαστε το σπίτι του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια μετάδοσης της Eurovision σε όλους τους Αυστραλούς την επόμενη χρονιά”.

Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο η Dami Im που έφερε την καλύτερη θέση της Αυστραλίας στον διαγωνισμό (δεύτερη το 2016), αμέσως στα κοινωνικά της δίκτυα δήλωσε το ενδιαφέρον της.

Ο Sheldon Riley εκπροσώπησε την Αυστραλία στην Eurovision 2023, καταλαμβάνοντας εκεί τη 15η θέση με το “Not the Same”. Συνολικά συγκέντρωσε 125 πόντους, εκ των οποίων οι 123 ήταν από την κριτική επιτροπή και οι 2 μόλις από την τηλεψηφοφορία, όλους από το Αζερμπαϊτζάν.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

Πηγή: Eurovoix

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *