Βέλγιο: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Eurosong 2023!

Παρά το σερί προκρίσεων των τελευταίων δύο ετών από τη χώρα του Βελγίου, τα μέτρια αποτελέσματα έκαναν το κανάλι να επιλέξει τη διεξαγωγή εθνικού τελικού για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις 14 Ιανουάριου θα διεξαχθεί λοιπόν το Eurosong 2023, στο οποίο επτά μνηστήρες θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας.

Με τη σημερινή ανακοίνωση των επτά ονομάτων, η λίστα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ameerah

Η Ameerah με καταγωγή από το Βέλγιο, γράφει η ίδια τα δικά της κομμάτια και ξεκίνησε την καριέρα της με το ψευδώνυμο “Astrid”. Η μεγαλύτερη της επιτυχία ήταν το τραγούδι “The Sound of Missing You” μαζί με τους Wildboyz το οποίο κατάφερε να βρεθεί στο τοπ3 του Billboard Hot Dance Airplay στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Cherine

Η Cherine έγινε γνωστή στο Βέλγιο μέσα από τη συμμετοχή της στη Βέλγικη εκδοχή του “The Voice 2022” στο οποίο κατόρθωσε να ξεχωρίσει για την ιδιαίτερη χροιά της και να φτάσει μέχρι και τα Live Shows του διαγωνισμού. Το ύφος της θυμίζει αρκετά τις συμμετοχές της χώρας στην Eurovision 2017 και 2018.

  • Gala Aliaj Dragot

Η νικήτρια της παιδικής εκδοχής του “The Voice Kids 2020” διεκδικεί την εκπροσώπηση της χώρας με ένα επίσης indie pop ύφος. Η Gala ξεχώρισε για την ώριμη φωνή της παρά το νεαρό της ηλικίας της και στον τελικό με το “Make you feel my love” σήκωσε την κούπα και στέφθηκε νικήτρια! Αμέσως μετά κυκλοφόρησε το single της “Contagious“.

  • Gustaph

Ο Φλαμανδικής καταγωγής τραγουδιστής και συνθέτης Gustaph συμμετέχει σε αρκετά Festival και έχει συνεργαστεί με αρκετούς διεθνούς καλλιτέχνες. Έχει πραγματοποιήσει παραγωγές για πολλές μουσικές εταιρίες της χώρας αποκτώντας πολλές εμπειρίες στο χώρο.

  • Hunter Falls

Ο Βέλγος μουσικοσυνθέτης Hunter Falls ειδικεύεται στις ιδιαίτερες αιθέριες παραγωγές και όλες οι δουλειές που έχει δημοσιεύσει έχουν έναν indie pop χαρακτήρα και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά καλοδουλεμένες.

  • The Starlings

Μετά το ντουέτο που ανακοίνωσε η Ολλανδία, ο εθνικός τελικός του γειτονικού Βελγίου κλείνει με ένα επίσης ντουέτο με εξαιρετικά ρομαντικό ήχο και στίχο. Το τελευταίο της τραγούδι λέγεται “Get to you” και είναι ένα πολύ καλό δείγμα της μουσικής τους. Άμα σας φαίνεται γνώριμη η μουσική τους είναι διότι ο άνδρας καλλιτέχνης Tom Dice έχει υπάρξει ξανά στο διαγωνισμό το 2010 με το “Me and My Guitar” φέρνοντας την 6η θέση στο Βέλγιο.

  • Loredana De Amicis

Η εκκριτική Loredana ήταν μέσα στους διαγωνιζόμενους της Βέλγικης εκδοχής του “Masked Singer” με τη στολή του καβαλάρη και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση για τις φωνητικές της ικανότητες.

Μετά την 19η θέση του Jeremie Makiese το Βέλγιο επιθυμεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος ώστε να ξαναβρεθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, με τελευταία τους συμμετοχή να το καταφέρνει αυτό, αυτή του 2017 με το “City Lights“. Μπορείτε να θυμηθείτε το περσινό “Miss You” της χώρας παρακάτω:

Ποιο από τα υποψήφια ονόματα σας έχει κινήσει περισσότερο το ενδιαφέρον; Γράψτε μας στα σχόλια!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *