Βέλγιο: Στις 14 Ιανουαρίου ο τελικός του Eurosong 2023 | O Tom Dice ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους!

Η Βέλγικη ιστοσελίδα Het Laatste Nieuws ανακοίνωσε σήμερα πως ο τελικός του Eurosong 2023, του εθνικού τελικού του Βελγιου για την Eurovision 2023, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου.

Οι εφτά προσκεκλημένοι καλλιτέχνες θα εμηνεύσουν τα τραγούδια τους στο Paleis 12 στις Βρυξέλλες. Σήμερα όμως ανακοινώηκαν περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό που θα διοργανώσει το VRT, η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου. Σύμφωνα λοιπόν με την το Het Laatste Nieuws  ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα «ανάμεσα στις 7 και 14 Ιανουαρίου». Ο κάθε καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τρία τραγούδια εκείνη την εβδομάδα, παρόλο που σε παλαιότερη ανακοίνωση είχε ειπωθεί πως θα παρουσιάσουν δύο ο καθένας. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι στον μεγάλο τελικό, ο κάθε τραγουδιστής θα διαγωνιστεί μόνο με ένα κομμάτι.

Η λίστα των προσκεκλημένων καλλιτεχνών παραμένει ένα επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο το HLN τονίζει πως θα συμμετέχουν οι The Starlings, ένα ντουέτο που αποτελείται από την Kato και από τον Tom Dice, τον εκπρόσωπο του Βελγίου στην Eurovision 2010. Ένα ακόμα όνομα που φημολογείται είναι αυτό της Loredana, γνωστή από την συμμετοχή της στο Eurosong 2014 μαζί με τους 2 Fabiola.

Άλλα στοιχεία δείχνουν πως θα υπάρχει κριτική επιτροπή στον διαγωνισμό, αλλά στο τέλος μόνο το κοινό θα αποφασίσει ποιος θα κυματίσσει την Βέλγικη σημαία στο Λίβερπουλ. Στις τελευταίες δύο εκδοχές του Βέλγικου Eurosong το 2014 και το 2016, υπήρχε κριτική επιτροπή, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα επιστρέψει.

O περσινός εκπρόσωπος του Βελγίου στην Eurovision 2022 ήταν ο Jérémie Makiese με το τραγούδι “Miss You” και κατέκτησε την 19η θέση στον μεγάλο τελικό:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Βελγίου στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!
Πηγή: songfestival.be
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *