Γεωργία: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή του The Voice Georgia!

Όπως σας ενημερώσαμε στις 23 Αυγούστου,  μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές εσωτερικών επιλογών, η Γεωργία αποφάσισε να επιλέξει τον επόμενο εκπρόσωπο της για την Εurovision 2023 μέσω του The Voice Georgia.

Σήμερα ο ραδιοτηλεοπτικος φορέας της Γεωργίας (GPB) ανακοίνωσε τα μέλη της κριτικής επιτροπής του The Voice Georgia.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του The Voice Georgia είναι:
  • Stephane Mgebrishvili

O Stephane Mgebrishvili είναι γνωστός από το συγκρότημα Stephane and 3G όπου κέρδισαν τον εθνικό τελικό της Γεωργίας το 2009 και θα εκπροσωπούσαν την χώρα τους στην Eurovision. Ωστόσο, στις 10 Μαρτίου 2009, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε ότι οι στίχοι του τραγουδιού “δεν συμμορφώνονται με το Άρθρο 4, Κανόνας 9 των Κανονισμών του 54ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Έτσι η Γεωργία αποφάσισε να αποχωρήσει από το διαγωνισμό εκείνη την χρονιά.  O Stephane θα είναι τέταρτη χρονιά που συμμετέχει σαν κριτής στο The Voice Georgia.

  • Dato Evgenidze

Ο Dato Evgenidze είναι μουσικός συνθέτης και ηθοποιός που γράφει τραγούδια για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Επίσης συμμετείχε σαν κριτής για την επιλογή του εκπροσώπου στην Junior Eurovision Ranina.

 

  • Sopho Toroshelidze

H Sopho Toroshelidze εκπροσώπησε τη Γεωργία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2011 ως μέρος του συγκροτήματος Eldrine με το τραγούδι “One More Day” όπου κατέκτησαν την 9η θέση. Επίσης ήταν κριτής στο X Factor Georgia το 2014 και συμμετείχε στην κριτική επιτροπή της Γεωργίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Junior Eurovision.

  • Dato Porchkhidze

Ο Dato Porchkhidze είναι τραγουδιστής, συνθέτης και ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδοποιούς και έχει δημιουργήσει περίπου 600 τραγούδια και soundtrack για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Πριν από μερικά χρόνια, συμμετείχε ως κριτής στο The Voice Georgia για 2 σεζόν και τώρα επιστρέφει ξανά για ακόμη μια χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νικητής του φετινού The Voice Georgia, εκτός από το έπαθλο του διαγωνισμού, θα κερδίσει και το πολυπόθητο εισιτήριο της εκπροσώπησης της Γεωργίας στον επόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Την Γεωργία φέτος εκπροσώπησαν οι Circus Mircus με το τραγούδι “Lock Me In” και τερμάτισαν στην 18η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 22 πόντους.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Γεωργίας στην Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Πηγή: The Voice Georgia

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *