ΕΡΤ: Το ERTFLIX είναι το μέλλον της τηλεόρασης !

Η δημοσιογραφική ομάδα του EurovisionFun είχε την τιμή να παρευρεθεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που είχε ως απώτερο σκοπό να αναδείξει με επίσημα στοιχεία την πιο επιτυχημένη στρατηγική επιλογή της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, αυτή του ERTFLIX. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ιστορικό Στούντιο Α του κτιρίου της ΕΡΤ στην Λεωφόρο Μεσογείων 136 & Κατεχάκη, το οποίο επαναλειτουργεί μετά από εννέα χρόνια. Το συγκεκριμένο στούντιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με ιστορικές προσωπικότητες και εκπομπές όπως αυτές του Φρέντυ Γερμανού και του Γιώργου Κατσαρού.

Το μέλλον της τηλεόρασης είναι εδώ

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους έδωσε τα επίσημα στοιχεία για την επισκεψιμότητα της ψηφιακής πλατφόρμας του ERTFLIX και είναι πράγματι εντυπωσιακά. Αναλυτικότερα, τα τρία κανάλια της ΕΡΤ (ΕΡΤ1,2,3) έχουν συνολικά -βάσει της Νielsen- μια μέση τηλεθέαση που στο λεγόμενο μερίδιο αντιστοιχεί στο 9% με 10% της συνολικής τηλεθέασης. Το ποσοστό αυτό αναλογεί μεσοσταθμικά σε περίπου 200.000 τηλεθεατές κάθε ημέρα. Σε αυτούς λοιπόν, έρχονται να προστεθούν άλλες 295.000 ημερήσιες επισκέψεις στο ΕRTFLIX. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει πως το ERTFLIX υπερδιπλασιάζει την τηλεθέαση της ΕΡΤ!

 

Επιπρόσθετα, ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως το 66% των τηλεθεατών βλέπουν ERTFLIX από άλλες συσκευές και όχι από την TV τους και αυτό δεν προσμετράται σε καμία έρευνα τηλεθέασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς λογισμικού συστήματος YOUBORA που χρησιμοποιούν και πολλές διεθνείς πλατφόρμες, το 28% των τηλεθεατών μπαίνει στο ERTFLIX από κινητό τηλέφωνο, το 25% από υπολογιστές και το 13% από τάμπλετ. Σε αριθμούς από τις 2 εκ. επισκέψεις που δέχεται κάθε εβδομάδα το ERTFLIX μόνον οι 700.000 γίνονται μέσα από την τηλεόραση. Οι «υπόλοιπες» 1,3 εκ. γίνονται μέσα από άλλες συσκευές και δεν είχαν καταγραφεί ποτέ έως τώρα. 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αν και οι διαφημίσεις και επομένως τα νούμερα τηλεθέασης δεν αποτελούν πηγή εσόδων για την ΕΡΤ, λόγω των επιτυχημένων σειρών και της αναδιάρθρωσης του προγράμματος της έχει καταφέρει να βρίσκεται ψηλά στις τηλεθεάσεις.

Από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν η Nielsen έδωσε για πρώτη φορά τη δυνατότητα στα κανάλια της μέτρησης ετεροχρονισμένης θέασης των προγραμμάτων τους για τις 7 πρώτες μέρες από την ημέρα προβολής τους. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι σ’ αυτό το ανακοινώσιμο top 10 της Nielsen για 9 εβδομάδες από τις 13/9-7/11, οι έξι σειρές στις δέκα είναι παραγωγές της ΕΡΤ. Με την πιο επιτυχημένη σειρά να είναι φυσικά το “Κάνε ότι κοιμάσαι” με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, σε σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του Γιάννη Σκαραγκά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε πως η διαδικτυακή πλατφόρμα του ERTFLIX κέρδισε το 1ο βραβείο στα Digital Media Awards 2020 για το User Interface του και θεωρείται πλέον η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα. Κλείνοντας την συζήτηση ο πρόεδρος της ΕΡΤ έκανε μια πρόβλεψη λέγοντας:

Δεν αργεί ο καιρός που όλοι θα μιλάμε για παραγωγές του ERTFLIX.

Τέλος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος το επόμενο εγχείρημα της ΕΡΤ θα είναι η επόμενη σειρά μυθοπλασίας που ετοιμάζεται “Το βραχιόλι της Φωτιάς” το οποίο θα ανέβει πρώτα στο ERTFLIX και ύστερα θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1 θέλοντας να τονίσει την σημασία και τον ρόλο που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια η διαδικτυακή πλατφόρμα του ERTFLIX.

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *