Ηνωμένο Βασίλειο: Δε θα είναι πρόχειρη η επιστροφή του στη Junior Eurovision 2022!

Ο Lee Smithurst σε πρόσφατη αποκλειστική συζήτησή του στο Euro Trip Podcast, αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να επιστρέψει στο διαγωνισμό της Junior Eurovision το 2022, ενώ τόνισε τη φιλοδοξία του Ηνωμένου Βασιλείου να δημιουργήσει μια “θετική” εντύπωση στους διαγωνισμούς.

Ενθυμούμενος την εμπειρία του Τορίνο, ο Lee Smithurst παραδέχεται πως ένιωσε μεγάλη προσωπική ευθύνη όταν ανέμενε τα αποτελέσματα της ερχόμενης Eurovision. Τελικά στο διαγωνισμό του 2022, ο Sam Ryder κέρδισε την ψήφο των επιτροπών και βγήκε δεύτερος με 466 βαθμούς εκπροσωπόντας το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την επιτυχία, ο Lee Smithurst ελπίζει ότι οι καινούριοι θαυμαστές θα έχουν την εντύπωση ότι “το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πάντα ανταγωνιστικό”.

Πηγαίνοντας στο θέμα της επιστροφής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Junior Eurovision, ο Lee λέει ότι η ιδέα του BBC να συμμετέχει τη Junior Eurovision 2022 ήρθε από το μέλος της επιτροπής του BBC, Rachel Ashdown, μόλις δύο εβδομάδες μετά τον Μεγάλο Τελικό στο Τορίνο. Συνεχίζοντας λέει πως ήθελαν να κεφαλαιοποιήσουν “στην καλή διάθεση, τη θετικότητα και το ενδιαφέρον” της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που ο Sam Ryder υποστήριζε κατά τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό.

Αναζητώντας τον καλλιτέχνη για τη Junior Eurovision 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν της Αρμενίας, ο Lee λέει πως ήθελε να κάνει κάτι “πραγματικά μοντέρνο” και να “χτίσει πάνω στην επιτυχία του Sam”.

Το πρωινό της 3ης Νοεμβρίου 2022, στην εκπομπή BBC Breakfast ανακοινώθηκε ότι η 13χρονη Freya Skye θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Αρμενία με το φρέσκο ποπ τραγούδι, “Lose My Head”.

Ο Lee ρωτήθηκε αν η επιστροφή του 2022 ήταν κάτι “πρόχειρο για το BBC”, αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αναφέρει πως είναι ένα “μακροχρόνιο σχέδιο” και ελπίζει να χτιστεί πάνω σε αυτό “ένας τηλεοπτικός τελικός και εκπομπή για οντισιόν”.

To Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει στον διαγωνισμό για πρώτη φορά μετά από το 2005. Στα τρία χρόνια που συμμετείχε, δηλαδή τις χρονιές 2003-2005, το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η δεύτερη θέση του 2004 με το “The Best Is Yet To Come” του Cory Spedding.

Πιστεύετε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα στη Junior Eurovision 2022; Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Junior Eurovision 2022, στην Αρμενία!

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *