Σουηδία: Αυτή είναι η τελική λίστα των υποψηφίων του Melodifestivalen 2023!

Μετά την ανακοίνωση απο το SVT των πρώτων 14 ονομάτων που θα συμμετέχουν στο Melodifestivalen 2023, ήρθε η ώρα και των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Έτσι, πλέον ξέρουμε και τους 28 καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την νίκη και την εκπροσώπηση της Σουηδίας στην Eurovision 2023. Είστε έτοιμοι;

Τα πρώτα 14 ονόματα του Melodifestivalen μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Τρίτος Ημιτελικός: Λινκόπινγκ, 18/2/2023

 

Marcus & Martinus – Air

Δημιουργοί: Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen

 

Ο Μάρκους και ο Μάρτινους είναι 20χρονοι δίδυμοι από τη Νορβηγία, οι οποίοι έγιναν γνωστοί στην ηλικία των 10 ετών στο Nelodi Grabd Prix Junior της Νορβηγίας . Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας τους στο προσκήνιο, έχουν πραγματοποιήσει sold out συναυλίες στην Ευρώπη, ερμήνευσαν το επίσημο τραγούδι για τη Σουηδή διάδοχο του θρόνου και κέρδισαν ένα Νορβηγικό Grammy. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους, Elektrisk , εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ στη Νορβηγία ως το τραγούδι που έχει παραμείνει στο Top 10 για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 66 εβδομάδες, για την ακρίβεια. Αφού κέρδισαν το The Masked Singer Sweden το 2022, έχουν τώρα τη βάση τους στη Στοκχόλμη και έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με Σουηδούς τραγουδοποιούς και παραγωγούς. 

 

 

Melanie Wehbe – For The Show

Δημιουργοί: David Lindgren Zacharias, Herman Gardarfve, Melanie Wehbe

 

Εκτός από ερμηνεύτρια, η Melanie Wehbe είναι μια βραβευμένη τραγουδοποιός που έχει γράψει μουσική τόσο για Σουηδούς όσο και για διεθνείς καλλιτέχνες. Τώρα γιορτάζει δέκα χρόνια ως τραγουδοποιός. μια δεκαετία κατά την οποία κατάφερε να γράψει δύο νικητήρια σινγκλ  στο Idol, ένα νούμερο ένα στο Svensktoppen, τρία στο Spotify και το νούμερο ένα στο ραδιόφωνο, καθώς και μια νίκη τόσο στο Melodifestivalen (2020) όσο και στο Melodi Grand Prix της Δανίας (2019). Ως καλλιτέχνης, η Melanie καθιερώθηκε πρόσφατα ως ανερχόμενο αστέρι, κοσμώντας το εξώφυλλο του περιοδικού QX και της δόθηκε η τιμή να κλείσει το Stockholm Pride 2022 στην κεντρική σκηνή του Pride Park.  

 

Ida-Lova – Låt Hela Stan Se På

Δημιουργοί: Andreas ”Giri” Lindbergh, Ida-Lova Lind, Joy Deb, Linnea Deb

 

Η Ida-Lova έγινε γνωστή τη Σουηδία όταν, ως 13χρονη, ερμήνευσε μια εκδοχή της Utan Dina Andetag του Kent , στον έρανο της τηλεόρασης Svenska Hjältargalan το 2017. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει οκτώ τραγούδια, πέντε από τα οποία συμπεριλήφθηκαν στο δισκογραφικό της ντεμπούτο στο EP Hallå Världen Kan Du Stanna; , που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022. Η Ida-Lova είναι τώρα 18 ετών και ζει στη Στοκχόλμη.  

 

 

Paul Rey – Royals

Δημιουργοί: Dino Medanhodzic, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, LIAMOO, Paul Rey

 

Ο Paul Rey, 30 ετών, κατάγεται από το Lund στη νότια Σουηδία. Γνωστό πρόσωπο στους οπαδούς του Melodifestivalen, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν δύο φορές. Το 2020 με το Talking In Your Sleep και το 2021 με το The Missing Piece . Το 2022 διαγωνίστηκε επίσης, ως τραγουδοποιός αυτή τη φορά, και έφτασε στον τελικό για άλλη μια φορά, με το I Can’t Get Enough του Cazzi Opeia . Ο Paul έχει γράψει πολλές μεγάλες επιτυχίες για άλλους καλλιτέχνες και οι δικές του κυκλοφορίες έχουν μεταδοθεί πάνω από 200 εκατομμύρια φορές.  

 

Nordman – Släpp Alla Sorger

Δημιουργοί: Jimmy Jansson, Thomas G:son

 

Η ιστορία του Nordman ξεκίνησε το 1991, όταν ο βιολιτζής, παραγωγός και τραγουδοποιός Mats Wester έψαχνε για έναν τραγουδιστή για το πειραματικό νέο του έργο, αναμειγνύοντας τη λαϊκή μουσική με την ποπ. Κατά τύχη, ο Håkan Hemlin βρέθηκε στο ίδιο στούντιο με τον Mats, για να ηχογραφήσει ένα demo με το ροκ συγκρότημα του. Στους δύο άρεσε αυτό που άκουσαν ο ένας για τον άλλον και το δίδυμο δημιουργήθηκε. Έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο άλμπουμ μόνο τη δεκαετία του ’90. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο Nordman θα αγωνίζεται στο Melodifestivalen, μετά τη συμμετοχή του το 2005 με τον Ödet Var Min Väg και το 2008 με τον I Lågornas Sken . 

 

Laurell – Sober

Δημιουργοί: Anderz Wrethov, Andreas Stone Johansson, Laurell Barker, Thomas Stengaard

 

Γεννημένη στον Καναδά αλλά έχοντας μετακομίσει στο Μάλμε λόγω έρωτα, η Laurell είναι μια καθιερωμένη τραγουδοποιός που πρόσφατα ξεκίνησε τη δική της καριέρα ως σόλο καλλιτέχνης. Το ντεμπούτο σινγκλ της Habit ήταν μεγάλη επιτυχία στο ραδιόφωνο και το streaming στη Σουηδία το 2022, καθώς και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Το 2019, η Laurell έγινε η πρώτη γυναίκα τραγουδοποιός που συνέβαλε σε τρεις συμμετοχές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision την ίδια χρονιά (Ελβετία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο). Στο Melodifestivalen, έχει γράψει στο παρελθόν συμμετοχές για τους Hanna Ferm, Renaida, Faith Kakembo και τον Paul Rey. 

 

Casanovas – Så Kommer Känslorna Tillbaka

Δημιουργοί: Henrik Sethsson, Mikael Karlsson

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή dansband της Σουηδίας, οι Casanovas δημιουργήθηκαν το 1989. Από τότε, η άνοδος της επιτυχίας τους οδήγησε στην κορυφή των τσαρτ σε πολλές περιπτώσεις. Έχουν προταθεί πέντε φορές για το σουηδικό βραβείο Grammy. Το μέλος του συγκροτήματος Henrik Sethsson έχει κερδίσει στο παρελθόν το Melodifestivalen ως τραγουδοποιός, με το Listen To Your Heartbeat από τους Friends το 2001. Έγραψε επίσης την επιτυχία του Melodifestivalen Something In Your Eyes από την Jenny Silver.  

 

 

Τέταρτος Ημιτελικός: Μάλμε, 25/2/2023

Signe & Hjördis – Edelweiss

Δημιουργοί: Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Myra Granberg

 

Η Signe και η Hjördis Bornemark, 16 και 18 ετών από το Kullabygden στο Skåne, είναι αδέρφια.  Αυτές τις μέρες, οι αδερφές απολαμβάνουν να κάνουν τα πάντα, από το τραγούδι, τη συνεργασία με χορωδίες και τη συγγραφή των δικών τους τραγουδιών μέχρι τη συμμετοχή σε πολλές θεατρικές και μουσικές παραγωγές. Τους αρέσουν τα πάντα, από τζαζ μέχρι ροκ, αλλά καλύτερα θα περιέγραφαν το τραγούδι τους στο Melodifestivalen ως folk-pop. 

 

 

Axel Schylström – Gorgeous 

Axel SchylströmNiklas Palmklint

Δημιουργοί: Axel Schylström, Herman Gardarfve, Jonas Thander, Malin Halvardsson

 

Ο Axel Schylström έγινε γνωστός μέσα από την συμμετοχή του στο Idol το 2015, ακολουθώντας γρήγορα το δισκογραφικό του ντεμπούτο του στο Melodifestivalen το 2017, με τον När Ingen Ser . Πιο πρόσφατα, το 2022, διαγωνίστηκε ως τραγουδοποιός και έφτασε στον τελικό του Melodifestivalen με τους THEOZ και τον Som Du Vill . Ο Axel έχει δημοσιεύσει τα τελευταία χρόνια την αυτοβιογραφία του και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο δημοφιλείς ομιλητές καλλιτέχνες.  

 

 

Emil Henrohn – Mera Mera Mera

Δημιουργοί: Emil Henrohn, Jakob Redtzer, Ji Nilsson, Marlene Strand

 

Όταν χτύπησε η πανδημία, ο καλλιτέχνης του μουσικού θεάτρου Emil Henrohn έμεινε χωρίς δουλειά. Άρχισε να γυρίζει χιουμοριστικά βίντεο του εαυτού του στο σπίτι και γρήγορα έγινε επιτυχία στο TikTok ως ο χαρακτήρας «μαμά» (η μητέρα). Το 2022, σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση στο TiTok με το τραγούδι Jag Är Mamma και σήμερα έχει αποκτήσει πάνω από 500.000 οπαδούς στην πλατφόρμα και έχει ονομαστεί ο πιο ισχυρός TikToker της Σουηδίας. Τώρα που το μουσικό θέατρο άνοιξε ξανά, ο Emil πρωταγωνίστησε πρόσφατα στις παραγωγές των Annie and Hair .  

 

 

Mariette – One Day

Δημιουργοί: Jimmy Jansson, Thomas G:son, Mariette

 

Η Mariette συμμετείχε για πρώτη φορά στο Melodifestivalen το 2015 με το τραγούδι Don’t Stop Believing . Έκτοτε, έχει αγωνιστεί άλλες τρεις φορές, το 2017, το 2018 και το 2020, φτάνοντας στον τελικό και στις τέσσερις προσπάθειες. Εκτός μουσικής, η Mariette μετακόμισε πρόσφατα από τη Στοκχόλμη στη νοτιοδυτική ακτή της Σουηδίας και έκανε οικογένεια με τη γυναίκα της. Φέτος κυκλοφόρησε το τραγούδι Just Du , αφιερωμένο στον γιο τους που γεννήθηκε το 2021.  

 

 

Smash Into Pieces – Six Feet Under

Δημιουργοί: Andreas ”Giri” Lindbergh, Benjamin Jennebo, Chris Adam, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Per Bergquist

 

Διεθνώς, οι σουηδικές εξαγωγές ροκ Smash Into Pieces είναι ίσως περισσότερο γνωστές για την κινηματογραφική, αποκαλυπτική εικόνα και ήχο τους, σε μεγάλο βαθμό χάρη στον θρυλικό μασκοφόρο ντράμερ, ηγέτη και μασκότ τους, APOC. Με πάνω από μισό δισεκατομμύριο streams στο όνομά τους και σχεδόν 600.000 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το συγκρότημα έχει ολοκληρώσει αρκετές περιοδείες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. .  

 

Loreen – Tattoo

Δημιουργοι: Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Jimmy Jansson, Loreen, Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker, Peter Boström, Thomas G:son

 

Το 2022 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τότε που η Loreen κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για τη Σουηδία με το Euphoria . Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, φτάνοντας στο νούμερο ένα σε 21 χώρες και έκτοτε έχει γίνει μια από τις πιο αναγνωρισμένες και γνωστές συμμετοχές στην ιστορία του Διαγωνισμού. Post- Euphoria , η Loreen κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ και έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του Vinterviken , η οποία κυκλοφόρησε το 2021. Η πιο πρόσφατη μουσική κυκλοφορία της Loreen ήταν το σινγκλ Neon Lights , το οποίο κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Κiana – Where did you go

Δημιουργοί: Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb

 

Η Kiana Blanckert άρχισε να τραγουδά και να χορεύει από μικρή ηλικία και μια από τις πιο έντονες αναμνήσεις της από την παιδική της ηλικία είναι όταν ερμήνευσε το …Baby One More Time της Britney Spears σε ένα κρουαζιερόπλοιο ως τετράχρονη. Η μητέρα της είναι επαγγελματίας χορεύτρια και η Κiana παρακολουθεί μαθήματα χορού από τριών ετών. Τώρα σχεδόν στα 16 της, έγινε πρόσφατα γνωστή στο σόου Talang ( Sweden’s Got Talent ), τερματίζοντας δεύτερη στη σειρά του 2021.  

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodifestivalen 2023

  • Πρώτος Ημιτελικός: Γκέτεμποργκ, 4 Φεβρουαρίου 2023 (Scandinavium)
  • Δεύτερος Ημιτελικός: Λινσέπινγκ, 11 Φεβρουαρίου 2023 (Saab Arena)
  • Τρίτος Ημιτελικός: Λιντκόπινγκ, 18 Φεβρουαρίου 2023 (Sparbanken Arena)
  • Τέταρτος Ημιτελικός: Μάλμε, 25 Φεβρουαρίου 2023 (Malmö Arena)
  • Πέμπτος Ημιτελικός: Όρνσκολντσβικ, 4 Μαρτίου 2023 (Hägglunds Arena)
  • Μεγάλος Τελικός: Στοκχόλμη, 11 Μαρτίου 2023 (Friends Arena)

Υπενθυμίζουμε ότι το Melodifestivalen 2023 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου με οικοδεσπότες τους Jesper Rönndahl και τη Farah Abadi.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2023!

Πηγή: Eurovision.tv
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *