Σουηδία: Αυτοί είναι οι 14 πρώτοι υποψήφιοι για το Melodifestivalen 2023!

Όπως ακριβώς μας είχε υποσχεθεί ο Σουηδικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT, ήρθε η ώρα να μάθουμε τους 14 πρώτους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την νίκη και την εκπροσώπηση της Σουηδίας στην Eurovision 2023.

Οι 14 πρώτοι συμμετέχοντες στο Melodifestivalen 2023 είναι οι εξής:

Πρώτος Ημιτελικός – Γκέτεμποργκ, 4/2/2023

Victor Crone – Diamonds

Victor Crone

Δημιουργοί: David Lindgren Zacharias, Peter Kvint, Victor Crone

Από το Österåker, λίγο έξω από τη Στοκχόλμη, ο Victor Crone είναι ένα όνομα γνωστό σε πολλούς θαυμαστές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Ο Victor εκπροσώπησε την Εσθονία στο Διαγωνισμό του 2019 στο Τελ Αβίβ, με το τραγούδι Storm . Ως τραγουδοποιός, ο Victor βρέθηκε να διαγωνίζεται σε δύο προεπιλογές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2022: τον τελικό του Melodifestivalen (ως συνδημιουργός του Innocent Love του Robin Bengtsson) και τον τελικό του Eesti Laul στην Εσθονία (ως ένας από τους δημιουργούς πίσω από το Interstellar του Stig Rästa ). Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο Victor διαγωνίζεται στο Melodifestivalen ως ερμηνευτής.

 

Rejhan – Haunted

Rejhan

Δημιουργοί: Albin Johnsén, Mattias Andréasson, Pontus Söderman, Tilde RONIA Wrigsell

Ο 16χρονος Rejhan Bellani έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή του το 2021 στο Talang (Sweden’s Got Talent) . Από τότε, βρίσκεται στο στούντιο όλο το 2022 για το δισκογραφικό του ντεμπούτο που αναμένεται μέσα στο 2023. Το νεαρό ταλέντο της μουσικής τραγουδάει, παίζει πιάνο και παίζει κιθάρα από τότε που ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Με ρίζες από το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μπορεί να τραγουδήσει στα αλβανικά, τα βοσνιακά, τα αγγλικά και τα σουηδικά. Όταν ο Rejhan δεν δημιουργεί μουσική ή δεν παίζει ποδόσφαιρο, σπουδάζει οικονομικά στο λύκειο.

 

Loulou LaMotte – Inga Sorger

Loulou 

Δημιουργοί: Jonas Thander, Loulou LaMotte

Μέλος των The Mamas, η Loulou βρήκε επίσης χρόνο το 2022 για να ξαναρχίσει την καριέρα της ως σόλο καλλιτέχνης, έχοντας κυκλοφορήσει τρία σινγκλ τους τελευταίους μήνες. Τώρα, η σόλο καριέρα της ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο: Melodifestivalen 2023! Ως μέλος των The Mamas, η Loulou έχει ήδη κερδίσει το Melodifestivalen, το 2020 με το τραγούδι Move . Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2019, εμφανίστηκε στη σκηνή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision όταν οι The Mamas τραγούδησαν στα φωνητικά για τον John Lundvik, εκπροσωπώντας τη Σουηδία με το Too Late For Love και τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα.

 

Eva Rydberg & Ewa Roos – Länge Leve Livet

Eva Rydberg & Ewa Roos

Δημιουργοί: Emil Vaker, Henric Pierroff, Kalle Rydberg

Η Eva Rydberg και η Ewa Roos είναι δύο από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς και καλλιτέχνες της Σουηδίας, με πάνω από 60 χρόνια στο θέατρο, την επιθεώρηση, τον κινηματογράφο και τη μουσική. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή πολλές φορές στο παρελθόν, κυρίως τα τελευταία χρόνια όταν συμμετείχαν στο Melodifestivalen 2021 με το τραγούδι Rena Rama Ding Dong . Με το κωμικό τους ταλέντο, τον συγχρονισμό και τη μεγάλη χημεία τους, το τραγούδι έγινε ένα μεγάλη επιτυχία. Και χωρίς αμφιβολία προς χαρά πολλών, το δίδυμο επιστρέφει το 2023.

 

Elov & Beny – Raggen Går

Elov7 Beny

Σενάριο: Johan Werner, Kristian Wejshag, Mattias Elovsson, Oscar Kilenius, Tim Larsson

Με επιτυχίες όπως το Bubbel På Balkongen και το Kommer Över Dig , οι Elov & Beny αποτελούν βασικό στοιχείο στα πάρτι στο σπίτι σε όλη τη Σουηδία τα τελευταία χρόνια. Το δίδυμο ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από τους Mattias Elovsson και Oscar ‘Beny’ Kilenius. Το 2022, οι Elov & Beny πραγματοποίησαν μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες στη Σουηδία. Με την καλοκαιρινή επιτυχία Bubbel På Balkongen , έφτασαν στο νούμερο δύο στα chart τόσο στη Σουηδία όσο και στη γειτονική Νορβηγία. Ένα πάρτι, με έντονο ρυθμό και ένα χαμόγελο υπόσχονται οι Elov & Beny στο ντεμπούτο τους στο Melodifestivalen.

 

Tone Sekelius – Rhythm Of My Show

Tone Sekelius

Δημιουργοί: Anderz Wrethov, Dino Medanhodzic, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Tone Sekelius

Η Tone Sekelius σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Melodifestivalen 2022, όταν τερμάτισε στην 5η θέση με το τραγούδι My Way . Το πρώτο τρανς άτομο που διαγωνίστηκε στο Melodifestivalen στην ιστορία του διαγωνισμού, η Tone έγινε από τότε μία από τους μεγαλύτερους influencer της Σουηδίας στο TikTok και στο YouTube. Το αστέρι της έχει αναδειχθεί επίσης στην τηλεόραση, όπου έχει εμφανιστεί σε πολλές από τις μεγαλύτερες εκπομπές της Σουηδίας.

 

Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods – Where You Are (Sávečan)

Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods

Σενάριο: Arc North, Calle Hellberg, Jon Henrik Fjällgren, Joy Deb, Oliver Belvelin, Richard Lästh, Tobias Lundgren, William Segerdahl

Η σύνδεση μεταξύ των Jon Henrik Fjällgren, Arc North και Adam Woods μπορεί να φαίνεται απροσδόκητη σε κάποιους στην αρχή, αλλά αν βουτήξετε βαθύτερα στο μουσικό τους ταξίδι, γίνεται γρήγορα σαφές γιατί η συνεργασία τους λειτούργησε τόσο καλά. Με μεγάλη λαχτάρα για το μυστηριώδες και επικό, αυτοί οι τρεις καλλιτέχνες δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση ηχητικού μεγαλείου. Ένα αφιέρωμα σε απερίγραπτα όμορφες βουνοκορφές και βαθιά δάση διαποτίζει τα έργα τους και τις συνεργασίες τους. Ο Jon Henrik Fjällgren είναι γνωστός στους θεατές του Melodifestivalen, με τον ίδιο να έχει συμμετάσχει τρεις φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη το 2019.

 

Δεύτερος Ημιτελικός – Λινκόπινγκ, 11/2/2023

Wiktoria – All My Life (Where Have You Been)

Wiktoria

Δημιουργοί: Herman Gardarfve, Melanie Wehbe, Patrik Jean, Wiktoria Johansson

Έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που η τότε 10χρονη από το Borås συμμετείχε στο Lilla Melodifestivalen (Melodifestivalen Junior). Σήμερα, η Wiktoria είναι ένα πολύ γνωστό πρόσωπο στους θαυμαστές του Melodifestivalen. Μέσα από τις προηγούμενες τρεις φορές που συμμετείχε στον διαγωνισμό, έφτασε στον τελικό κάθε φορά και δύο από αυτά τα τραγούδια έφτασαν στο νούμερο ένα στα charts του Spotify: As I Lay Me Down και Save Me . Η μουσική της Wiktoria έχει πλέον μεταδοθεί πάνω από 100 εκατομμύρια φορές. Το 2016, η καλλιτέχνιδα έδωσε τη φωνή της για το Vaiana της Disney – τη σουηδική κυκλοφορία του Moana .

 

Eden – Comfortable

Εden

Δημιουργοί: Benjamin Rosenbohm, Eden Alm, Emil Adler Lei, Julie Aagaard

Η 22χρονη καλλιτέχνης Eden (Eden Alm) από το Hässleholm σημείωσε τεράστια επιτυχία στη μουσική της στο TikTok και τώρα κάνει το ντεμπούτο της στο Melodifestivalen το 2023. Στο TikTok, η Eden μοιράζεται τα δικά της προσωπικά τραγούδια για γεγονότα που έχουν διαμορφώσει τη ζωή της τα τελευταία χρόνια. Η Eden εναλλάσσει τα τραγούδια με αποσπάσματα από τη σχέση της με τη συνάδελφο σταρ των social media Sara Songbird και τη ζωή τους στη Στοκχόλμη. Η Eden έχει μετατραπεί από σχετική ανωνυμία σε αξιοσέβαστη τραγουδοποιό και καλλιτέχνη σε σύντομο χρονικό διάστημα και ανυπομονεί να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο της μουσικής της καριέρας στο Linköping!

 

Uje Brandelius – Grytan

Uje Brandelius

Δημιουργός: Uje Brandelius

Στο βιογραφικό του Uje Brandelius, μπορεί να αναφέρει περήφανα τον τραγουδιστή, τον πιανίστα, τον τραγουδοποιό, τον ηθοποιό του θεάτρου, τον ραδιοφωνικό ρεπόρτερ, τον συγγραφέα, τον αστέρα του κινηματογράφου και ακόμη και τον νικητή του τηλεοπτικού κουίζ! Λοιπόν, τώρα μπορεί να προσθέσει και την συμμετοχή του στο Melodifestivalen, σε όλα τα παραπάνω. Ο Uje ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα ως τραγουδοποιός και τραγουδιστής στο συγκρότημα της δεκαετίας του ’90 Doktor Kosmos, οι οποίοι έκαναν μια θριαμβευτική επιστροφή στις σουηδικές σκηνές τον περασμένο χρόνο. Το 2015, ο Uje κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ του Spring, Uje, Spring , το οποίο στη συνέχεια έγινε η βάση για μια ομώνυμη σκηνική παράσταση στο Royal Dramatic Theatre, ακολουθούμενη από ένα αναγνωρισμένο ραδιοφωνικό θεατρικό δράμα και τέλος μια ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Henrik Schyffert. . Ο Uje Brandelius συμμετέχει με το τραγούδι του Grytan που έγραψε μόνος του. Περιγράφει το τραγούδι ως “μια ιστορία για τη μαγειρική, τις εναλλαγές της διάθεσης και τη διαχείριση των συγκρούσεων. Αλλά κυρίως είναι “ένα τραγούδι για την αγάπη”.

 

THEOZ – Mer Av Dig

THEOZ

Σενάριο: Axel Schylström, Jakob Redtzer, Peter Boström, Thomas G:son

Ο 17χρονος THEOZ θα εμφανιστεί στην έδρα του στο δεύτερο ημιτελικό, καθώς κατάγεται από το Λινκόπινγκ. Ο καλλιτέχνης έκανε μεγάλο πάταγο στο Melodifestivalen 2022, όταν πήγε στον τελικό και είχε επιτυχία με το τραγούδι Som Du Vill . Το κομμάτι παρέμεινε στην πρώτη δεκάδα του Spotify για αρκετό καιρό και την επιτυχία του ακολούθησε η δική του καλοκαιρινή περιοδεία, η συμμετοχή του στην εξαιρετικά δημοφιλή ετήσια περιοδεία Diggiloo και η κυκλοφορία ενός ολοκαίνουργιου EP. Ο THEOZ είναι ένας από τους μεγαλύτερους influencers της Σουηδίας, με πάνω από δύο εκατομμύρια followers στα κανάλια του. Έκανε το ντεμπούτο του με το single Het σε ηλικία μόλις 12 ετών και το μουσικό του βίντεο έγινε το σουηδικό μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube εκείνη τη χρονιά.

 

Maria Sur – Never Give Up

Μaria Sur

Δημιουργοί: Anderz Wrethov, Laurell Barker

Η προσεχώς 18χρονη Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Zaporizhzhia της Ουκρανίας. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος εναντίον της χώρας της τον Φεβρουάριο του 2022, ήταν μία από τις διαγωνιζόμενες που συμμετείχαν στην Ουκρανική έκδοση του The Voice . Η Μaria και η μητέρα της έφυγαν από τη χώρα για ασφάλεια στη Σουηδία, ενώ ο πατέρας της αναγκάστηκε να μείνει πίσω. Μόλις στη Σουηδία, και αποφασισμένη να μην αφήσει τον πόλεμο να της αφαιρέσει τα όνειρα, αναζήτησε αρκετούς ανθρώπους που ασχολούνται με τη μουσική. Η πρώην παρουσιάστρια του Melodifestivalen Sarah Dawn Finer απάντησε και συνέστησε τη Μαρία στο γκαλά Hela Sverige Skramlar. ένας τηλεοπτικός έρανος που θα συνέχιζε να συγκεντρώνει περίπου 80 εκατομμύρια SEK για βοήθεια στην Ουκρανία. Μετά την ερμηνεία της στο γκαλά, η Μαρία υπέγραψε συμβόλαιο σε μια σουηδική δισκογραφική και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της single That’s The Way. Η Μαρία αυτή τη στιγμή φοιτά στο μουσικό σχολείο Lilla Akademien στη Στοκχόλμη και σπουδάζει σε ένα σχολείο στην Ουκρανία με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Tennessee Tears – Now I Know

Tennessee Tears

Δημιουργοί: Anderz Wrethov, Jonas Hermansson, Thomas Stengaard, Tilda Feuk

Οι Tennessee Tears, αποτελούμενοι από την Tilda Feuk και τον Jonas Hermansson, είναι ένα δίδυμο κάντρι μουσικής από τη Σουηδία που φτιάχνουν μουσική μαζί εδώ και οκτώ χρόνια. Όλα ξεκίνησαν με μια συνθετική συνεργασία με τον Billy Burnette (Fleetwood Mac) στο Nashville, και έκτοτε έχουν ταξιδέψει πίσω εκεί αρκετές φορές για να γράψουν και να ηχογραφήσουν τη δική τους μουσική. Οι Tennessee Tears έχουν στο ρεπερτόριό τους αρκετά σινγκλ με μεγάλη απήχηση και έχουν συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Dave Roe (Johnny Cash), ο Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) και ο Ben Sesar (Brad Paisley).

 

Panetoz – On My Way

Panetoz

Δημιουργοί: Anders Wigelius, Daniel Nzinga, Jimmy Jansson, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie, Robert Norberg

Το συγκρότημα της Στοκχόλμης Panetoz, το οποίο έκανε τη μεγάλη του επιτυχία με την καλοκαιρινή επιτυχία Dansa Pausa το 2012, αποτελεί μια πολύ ευπρόσδεκτη επιστροφή στο Melodifestivalen. Το ντεμπούτο τους στον διαγωνισμό έγινε το 2014 με το τραγούδι Efter Solsken , το οποίο πήγε απευθείας στον τελικό, και μετά συμμετείχαν ξανά το 2016 με το τραγούδι Håll Om Mig Hård , που τους πήγε και πάλι στον τελικό.  Το σημερινό line-up του συγκροτήματος είναι οι Pa Modou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Ismail Badjie και Daniel Nzinga.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodifestivalen 2023

  • Πρώτος Ημιτελικός: Γκέτεμποργκ, 4 Φεβρουαρίου 2023 (Scandinavium)
  • Δεύτερος Ημιτελικός: Λινσέπινγκ, 11 Φεβρουαρίου 2023 (Saab Arena)
  • Τρίτος Ημιτελικός: Λιντκόπινγκ, 18 Φεβρουαρίου 2023 (Sparbanken Arena)
  • Τέταρτος Ημιτελικός: Μάλμε, 25 Φεβρουαρίου 2023 (Malmö Arena)
  • Πέμπτος Ημιτελικός: Όρνσκολντσβικ, 4 Μαρτίου 2023 (Hägglunds Arena)
  • Μεγάλος Τελικός: Στοκχόλμη, 11 Μαρτίου 2023 (Friends Arena)

Υπενθυμίζουμε ότι το Melodifestivalen 2023 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου με οικοδεσπότες τους Jesper Rönndahl και τη Farah Abadi.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2023!

Πηγή: Eurovision.tv
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *