Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Ο Fazla θέλει να φέρει τη χώρα πίσω το 2024!

Ο πρώτος εκπρόσωπος της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης στην Eurovision, Fazla, εργάζεται στο να φέρει πίσω τη χώρα στο διαγωνισμό το 2024.

Η πρώην γιουγκοσλαβική αυτή χώρα εκπροσωπήθηκε για τελευταία φορά το 2016 από τους Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala με το τραγούδι Ljubav je φτάνοντας μέχρι την 11η θέση του Α’ Ημιτελικού και αποτυγχάνοντας να φέρουν τη χώρα στον τελικό του θεσμού για πρώτη.

Σε συνέντευξή του στο The Euro Trip ο εκπρόσωπος της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης για το 1993, ο Fazla, αναφέρει ότι είναι τα πολιτικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν πριν την επιστροφή της χώρας.

“Το πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή στην κυβέρνησή μας σε εθνικό επίπεδο είναι ότι έχουμε δύο πολιτικά κόμματα, την Κροατική Δημοκρατική Ένωση και τους Σερβικούς Εθνικοσοσιαλδημοκράτες, που αρνούνται να χρηματοδοτήσουν οτιδήποτε φέρει το όνομα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.”

“Είναι δύο αποσχιστικά κόμματα και δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα κεφάλαια μέσω των τακτικών μέσων, μέσω της εθνικής τηλεόρασης, για να πάμε να διαγωνιστούμε”.

Ο βοσνιακός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας BHRT έχει ανεξόφλητα χρέη που οφείλει στην EBU και θα πρέπει να τα εξοφλήσει πριν επιστρέψει στη Eurovision.

Το BHRT τελεί υπό κυρώσεις της EBU λόγω των χρεών και δεν μπορεί να διαγωνιστεί σε κανέναν από τους διαγωνισμούς με το σήμα της Eurovision.

Ο Fazla, ο οποίος τώρα εργάζεται στην πολιτική ως Ανώτερος Σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας για το Δημοκρατικό Μέτωπο – Συμμαχία Πολιτών, είπε ότι είναι σημαντικό για τη χώρα του να βρίσκεται σε μια σκηνή όπου θεατές σε όλο τον κόσμο να πορούν να τη δουν.

Στην ερώτηση για το πόσο σύντομα η Βοσνία – Ερζεγοβίνη θα μπορούσε να διαγωνιστεί ξανά στη Eurovision, είπε:

“Αν όχι το 2023, το 2024 σίγουρα αν γίνουμε [ το Δημοκρατικό Μέτωπο-Συμμαχία Πολιτών]μέρος της εθνικής κυβέρνησης.”

“Εάν το κόμμα μου γίνει μέρος αυτής της εθνικής κυβέρνησης, αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα εργαστώ σθεναρά: να διασφαλίσω ότι η Βοσνία – Ερζεγοβίνη θα επιστρέψει στη Eurovision.”

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη από το podcast του Eurovision Trip στο Spotify

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλα τα νέα γύρω από τον κόσμο της Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *