Γεωργία: Στις 8 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα του The Voice Georgia!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γεωργίας, GPB, ανακοίνωσε πως η πρεμιέρα του The Voice Georgia, δηλαδή της εκπομπής που για πρώτη φορά θα αποτελέσει την εθνική επιλογή της χώρας για τη Eurovision 2023 όπως ενημερωθήκατε και από προηγούμενο άρθρο μας, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα βρίσκεται στην πέμπτη σεζόν του, ωστόσο προβάλλεται για δεύτερη σεζόν στο GPB.

Η αναζήτηση του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη Γεωργία στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μέσω του The Voice Georgia, θα διαρκέσει 10 εβδομάδες. Ο τελικός της εκπομπής πιθανότατα να προβληθεί μέσα στη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ωστόσο η τελική ημερομηνία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Ακόμη, δεν είναι ακόμα γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεχθεί το τραγούδι που θα ερμηνεύσει τον Μάιο ο/η καλλιτέχνης που θα κυματίσει τη σημαία της χώρας στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κριτική επιτροπή, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, αποτελείται από τους:

  • Stephane Mgebrishvili
  • Dato Evgenidze
  • Sopo Toroshelidze
  • Dato Porchkhidze

Η Γεωργία προτίμησε να αναζητήσει τον εκπρόσωπό της μέσω εθνικού τελικού για τελευταία φορά το 2020 για το διαγωνισμό που θα διεξαγόταν στο Rotterdam της Ολλανδίας. Τότε επιλέχθηκε το Georgian Idol, Tornike Kipiani.

Στη Eurovision 2022 η Γεωργία εκπροσωπήθηκε από το σχήμα Circus Mircus και το τραγούδι “Lock Me In“, οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν, με μόλις 22 βαθμούς, στην τελευταία θέση του Δεύτερου Ημιτελικού.

Θα καταφέρει φέτος η Γεωργία να δικαιωθεί από την επιλογή τραγουδιού και εκπροσώπου που θα πραγματοποιήσει;

Πηγή: GPB

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *