Κροατία: Οι φανς θα έχουν λόγο στην επιλογή των τραγουδιών για το Dora 2023!

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο επικεφαλής της Κροατικής αποστολής Tomislav Štengl, αναφέρθηκε στις νέες αλλαγές που θα υπάρξουν στον εθνικό τελικό της χώρας, Dora, για την επιλογή της συμμετοχής για την Eurovision 2023.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι πρωταρχικός τους στόχος είναι να βρεθεί η χώρα στον τελικό, ύστερα από την τελευταία πρόκριση της το 2017, αλλά και να κεντρίσει το φεστιβάλ το ενδιαφέρον του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50 τραγούδια διαφορετικών ειδών, ενώ ο ίδιος προσκαλεί όλους τους δημιουργούς και καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό. Με την υποβολή συμμετοχών να εκπνέει στις 20 Νοεμβρίου, υπάρχει βεβαιότητα ότι ο αριθμός των τραγουδιών θα αυξηθεί, ενώ μεγάλη είναι η ευχαρίστηση για τις έως τώρα συμμετοχές.

Ακόμα αποκάλυψε, ότι τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν νωρίτερα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, ενώ το κοινό θα έχει το χρόνο να τα ακούσει πολλές φορές, ενώ θα υπάρχει και μεγάλη αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ, τις ψηφιακές πλατφόρμες και τα κοινωνικά δίκτυα.

Μία ακόμα αλλαγή είναι ότι η επιλογή θα προκύψει μέσα από διαγωνιστικό κομμάτι δύο ημιτελικών και ενός τελικού με το HRT να προτρέπει ενεργά όσο περισσότερους καλλιτέχνες γίνεται, ώστε να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους στο Dora.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη καινοτομία στο φετινό φεστιβάλ θα είναι η προσθήκη των φανς του διαγωνισμού στην κριτική επιτροπή επιλογής των τραγουδιών, για το Dora 2023. Έτσι, η επιτροπή θα απαρτίζεται, τόσο από μουσικούς επαγγελματίες, αλλά και από υπαλλήλους της δημόσιας τηλεόρασης HRT, με τους φανς να δίνουν μια άλλη νότα στην τελική επιλογή.

Επιπλέον, αναφέρεται και στην ύπαρξη της Κροατίας στον διαγωνισμό, λέγοντας, ότι όλα εξαρτώνται από το τραγούδι, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας στοιχηματικές εταιρείες, που μπορεί να επηρεάσει τους τηλεθεατές.

Για το μέλλον της Κροατίας στην Eurovision, με αφορμή την αποχώρηση πολλών χωρών από τον διαγωνισμό, ο ίδιος επισημαίνει ότι παρόλο που τα έξοδα έχουν αυξηθεί, το HRT, θα συνεχίσει να δίνει το παρόν, στον μουσικό διαγωνισμό.

Τέλος, στάθηκε καταπέλτης στην περσινή νίκη της Ουκρανίας, λέγοντας πως κέρδισε καθαρά για πολιτικούς και συναισθηματικούς λόγους, ενώ αν διαγωνιζόταν υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχε καμία τύχη.

Υπενθυμίζουμε ότι το Dora 2023, αναμένεται να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, στην Opatija.

Φέτος η Κροατία, εκπροσωπήθηκε από την Mia Dimšić και το τραγούδι “Guilty Pleasure, χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, τερματίζοντας στην 11η θέση για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Θα καταφέρει η Κροατία να σπάσει την κατάρα της 11η θέσης αυτή τη φορά; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!

Πηγή/Φωτογραφία: Vecernji.hr/EBU/Corinne Cumming

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *