Μάλτα: Ανακοινώθηκαν αλλαγές στο MESC 2023!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Μάλτας, PBS, σε μια συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν οι 40 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στο MESC 2023, συζητήθηκαν αλλαγές στο φορμάτ του εθνικού τελικού που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής προημιτελικών.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του PBS, Mark Sammut, δήλωσε ότι αυτές οι αλλαγές γίνονται για να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους Μαλτέζους τραγουδιστές να εκθέσουν το ταλέντο τους σε αυτό το φεστιβάλ που χρόνο με το χρόνο προσελκύει όλο και μεγαλύτερο κοινό .

Τα 24 τραγούδια που θα προκριθούν στον Ημιτελικό θα προκύψουν από τέσσερις προκριματικούς γύρους μέσω της ψηφοφορίας κοινού και κριτικής επιτροπής. Στον Ημιτελικό θα επιλεγούν οι 16 φιναλίστ που θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό, διεκδικώντας την εκπροσώπηση της Μάλτας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί το Μάιο στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι Paul Giordimaina, Mike Spiteri, Ludwig Galea και Moira Stafrace θα λειτουργήσουν ως σύμβουλοι στην επιλογή, προσφέροντας υποστήριξη στους συμμετέχοντες.

Μέσω κλήρωσης καθορίστηκε πως το τραγούδι που θα εμφανιστεί στην πρώτη θέση του πρώτου προκριματικού είναι το Tik Tok της Hailey, ενώ τελευταία στον τέταρτο προκριματικό θα διαγωνιστεί η Maria Cristina με τον Our Flame.

Το πρόγραμμα του Malta Eurovision Song Contest 2023 έχει ως εξής:

  • Πρώτος Προκριματικός – 13 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Προκριματικός – 20 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Προκριματικός – 27 Ιανουαρίου
  • Τέταρτος Προκριματικός – 3 Φεβρουαρίου
  • Ημιτελικός – 9 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός – 11 Φεβρουαρίου

Οι υποψήφιοι είναι οι παρακάτω 40 καλλιτέχνες:

Ανάμεσα τους συναντάμε, αρχικά, την Brooke η οποία έχει προσπαθήσει να εκπροσωπήσει τη χώρα το 2016, 2017 και 2018 και παρότι οι φανατικοί του διαγωνισμού την υποστήριξαν έντονα, δεν τα κατάφερε. Επίσης, δύο περσινούς υποψήφιους του MESC, τον MATT BLXCK καθώς και τον Aidan, ο οποίος ήρθε στη δεύτερη θέση μετά την Emma Muscat. Τέλος, έχουμε τέσσερις παλιούς εκπροσώπους, τον Fabrizio Faniello (Μάλτα 2001 και 2006), την Jessika (Άγιος Μαρίνος 2018), την Francesca Scibberas (Μάλτα Junior Eurovision 2009) καθώς και την Eliana Gomez Blanco η οποία εκπροσώπησε τη χώρα της στη Junior Eurovision 2019.

Η Μάλτα έχασε πέρυσι το σερί προκρίσεων που είχε από το 2019 με το “I Am What I Am” και την Emma Muscat να τερματίζει τρίτο από το τέλος στο περσινό δεύτερο ημιτελικό. Μπορείτε να θυμηθείτε την εμφάνιση της παρακάτω:

Θα δούμε άραγε κάποιο γνώριμο πρόσωπο να εκπροσωπεί την Μάλτα στον ερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού; Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: TVM

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *