Ρουμανία: Με 12 φιναλίστ το Selectia Nationala | Στις 11 Φεβρουαρίου η διεξαγωγή του, μόνο με ψηφοφορία κοινού!

Η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας (TVR) δημοσιοποίησε πριν από λίγο τους κανονισμούς για το Selectia Nationala 2023, τον εθνικό τελικό δηλαδή μέσω του οποίου θα επιλεγεί το τραγούδι και ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

12 τραγούδια μόνο, θα διαγωνιστούν σε μία και βραδιά, όπου το κοινό αποκλειστικά θα επιλέξει το τραγούδι που επιθυμεί να το εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ, στην Eurovision 2023.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το Selectia Nationala θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου. Στην συνέχεια μία επιτροπή θα επιλέξει τα 12 καλύτερα τραγούδια. Οι καλλιτέχνες που θα διαγωνισθούν στο Selectia Nationala θα ανακοινωθούν το αργότερα στις 17 Δεκεμβρίου.

Το Selectia Nationala θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου και ο νικητής θα καθορισθεί αποκλειστικά από τις ψήφους του κοινού, μέσω sms, αλλά και διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν τόσο Ρουμάνοι, όσοι και ξένοι πολίτες, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός, τόσο ως προς τους δημιουργούς, όσο και ως προς τους ερμηνευτές.

Την Ρουμανία φέτος εκπροσώπησε ο WRS με το τραγούδι Llamame, που κατέλαβε την 18η θέση στον μεγάλο τελικό:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: TVR
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *